22

Тиодор

преди 8 години

До Борис Без да съм експерт по имотното състояние на Българската Православна Църква тя изглежда има не малко материални активи включително имоти от които се взимат наеми които би могло да се споделят с нуждаещите се което би трябвало и да е първостепенна задача. Подобни дела на милосърдието се правят от други деноминации без с това да им правя реклама. Важното е църквата да се разграничи от светския манталитет на алчност като покаже пред хората съпричастността си към бедните не само с думи.

21

Борис 25

преди 8 години

А парите нали трябва да дойдат отнякъде-откъде?

20

Тиодор

преди 8 години

До уважаемия коментатор 25Уважаеми аз не мисля, че трябва да се прави разлика между свещеници и миряни защото такава не би трябвало да има тъй като са едно тяло, тялото Христово. Господа Иисуса Христа казва: недейте се нарича учители защото имате един учител който е Христос и недейте никого на земята да наричате свой Отец, защото имате един Отец който е на небесата а вие сте братя. Но да се върна на въпроса ти. Да аз смятам, че църквата трябва да води и да прави добрини и да дава пример.

19

ODESSA

преди 8 години

За да види някой добрите дела, не трябва поп, а чиста съвест.

18

Тиодор

преди 8 години

И още нещо уважаеми Патриарше, време е мисля Православната Църква да се очисти от езическите доктрини които са се наслоили в нея през изминалите столетия. Важно е да се пази Христовата доктрина в нейната изначална чистота. Обърнете внимание на пътищата си и сравнете сегашната Православна Църква с ранното Апостолическо Християнство. Доколко е приликата и доколко Православната Църква се е задръстила и отслабила от езическите/демонски доктрини които са в нея? Мисля, време е за равносметка.

17

До Тиодор

преди 8 години

Драги Тиодоре, не е ли по-правилно миряните да помагат на нуждаещите се.Как искаш патриарха да раздава пари,дасе грижи за бедните и бездомните,сираците-не трябва ли парите да дойдат отнякъде.В миналото богатите българи са строели църкви и училища,подпомагали са бедните,давали са пари за нъждите на църквата. Църквата не е финансова организация или банка,а място за духовно възпитание на вярващите.Така,че ако имаш на сърце брате, направи първата стъпка

16

Тиодор

преди 8 години

Тъкмо така и ще затворите устите на критиците които ви хулят. Знаете словото - Не може се укри град който е на връх планина нито запалят светило и го турят под крина а на високо за да свети на всички вкъщи, тъй да светне пред човеците светлината ви за да видят добрите ви дела и да прославят небесния ваш Отец. Нека светлината на църквата и добрите и дела водят по правия път човеците.

15

Даката

преди 8 години

До АнонименКакво ти е толкова чудно?И Иисус именно с бедните и болните се обхождаше, защото те бяха богати на вяра и сърцата им бяха отворени към Бога. Четете си Словото всеки ден, няма да ви навреди.

14

Тиодор

преди 8 години

Знаете уважаеми Патриарх Неофит, че в Светите Писания в обръщение към църквата апостол Йоан ученика Христов съветва и инструктира да не се остава само с голата вяра, но тя да се подкрепя и от дела! И тъй казва той покажете ми вярата си без дела а аз ще ви покажа чрез делата си своята вяра. И продължава как ти казваш на брата си: брате върви си с мир а брата ти е гладен и жаден а ти имаш какво да му дадеш? И тъй драги ми Патриарше от църквата трябва да тръгне примера.

13

Анонимен

преди 8 години

Ти със какво се различаваш от поповете и ходжите? Даваш акъл без никой да ти го искал.

12

Тиодор

преди 8 години

Уважамие Патриарх Неофит всичко това дето го казахте е добро и богоугодно, но не трябва ли църквата да даде пример за това не само с думите, но и действията си. Едно време римляните са казвали: думите инструктират, примера води! И тъй приемете моя смирен съвет да започнете да правете и вие богоугодни дела за бедните и сиромасите и тъй ще дадете пример и на народа. Има много примери от църковната история как църквата активно помага на нуждаещите се. Последвайте тези добри примери.

11

Tactician

преди 8 години

Колкото и да се пените, драги хорица... запомнете едно от мен:Религията е създадена за да контролира хората. Тия като са толкова святи, ще не тръгнат по улиците да направят добро. Нали знаете; дарения, храна (не пари), дрехи и т.н. Крият се в миша дупка и ръсят акъл от "книга - уж библия", която е написана, за да свява страх... щото видиш ли, ако спиш с жената на оня, ще идеш в "ада", или ако пушиш, пиеш и т.н. - ай, нема нужда.

10

Анонимен

преди 8 години

Колкото повече ги гледам и слушам толкова повече се о(бе)зверявам.

9

войнствен атеист

преди 8 години

Гледайте снимката беее, гледайте к'ва свинюга, мазна и кръгла, е повдигнала свинско носле в посока към обектива.

8

Анонимен

преди 8 години

Да даваш акъл е най-лесно ами вземете свършете нещо бе.

7

Fibanc

преди 8 години

Gladnite mnogo obichat da gledat debelite s zlatnite verigi :-) bravo!

6

Анонимен

преди 8 години

Църквата да нахрани гладните с храна, не със слова. Пари имат, да не се скатават.

5

Анонимен

преди 8 години

Ко ме интересува на мен от баницата ми се падна Местан !

4

Shark

преди 8 години

Дядо Неофите, Христос никога не е проповядвал глад, мизерия, недоимък и бедност. Христос никога не е казвал, че човек трябва да живее като скот за да попадне в рая или за да е праведен. Това го казва църквата, и православната, и римокатолическата, чрез преиначаване и укриване на светите писания, в които пише неугодни за тях неща.

3

Анонимен

преди 8 години

Да го ду*аш Неофит, скапан *** на държавна хранилка и вероятно агент на дс