161

Анонимен

преди 8 години

Комунистите ограбиха и съсипаха Родината, но със съгласието точно на тези, при които младите бягат. Който не го е разбрал, толкова по-зле за него. Така ще си умре роб на заблудите си.

160

Ф.С.В

преди 8 години

-Ами какви ги говори този академик? Нормално е младите да си потърсят по платено и сигурно бъдеще- в БГ е мизерия - вече десетки години сме най бедните в Европа- Как се живее с 400 лв ?? Никой сириец японец африканец американец- не може да оцелее в БГ -България НЕ е място за живот- Алчни Банки ограбиха и последното останало - БГ бизнесът предпочете да остане без работна ръка -"квичейки" години подред че не е съгласен за увеличение на заплатите-(за да има за яхти и джипове)- Сега сме ПАРОДИЯТА БГ

159

бг турчин

преди 8 години

Ако бях българин и към се отнасяха като равен с другите щях да умра, но да направя нещо за тази държава. Все пак и кръвта е важна. не че сега не се опитва нещо да правя, но българското отношение ме отвращава. Българите са странни хора. Ще те убият именно ако им правиш добро. Направо те прегазват. Когато им правиш зло съзнателно те уважават. Не знам какво да с мисля за сегашните българи. Или това е само софийски идиотизъм? Не знам. В провинцията сякаш българите са по-добри. София е един развъдник

158

ПЕШО ВИДИНСКИ....

преди 8 години

...КОЕ СИ Е ИСТИНА ....СИ Е ТАКА ,БЕ..ХА,ХА,ХАААААААААА....ПРИ КОМУНИСТИ , ЖИВКОВИСТИ И ПУТИНИСТИ ----НЕМА ХАИР......!САМО ---ГЛАД И МИЗЕРИЯ.....!!!!!!

157

бг турчин

преди 8 години

Роден съм и живея в България, но не мисля, че съм българин, в смисъл, че винаги към мен е имало "специално" отношение. Не мисля, че това някога ще се промени. Цял живот е било така и цял живот ще е така. Гадно е да не те оценяват. Гадно е шефовете да ти казват на работното място "Ти дори и да се скъсаш от работа, дори и да си най-добрият няма да получиш никога повишение". Въобще честно казано чудя се докога ще живея в България. Щом не ни искат тук защо въобще сме се родили в тази държава?

156

Кирил Софийски

преди 8 години

С висше образование съм и с 38 години стаж ! В момента заплатата ми е точно колкото социалните помощи за безработица в Германия ! Благодаря ви за благоденствието в *** , всички мутрофони , яхащи ни от 2000година, та досега ! Ето как тук ще си останат само мутрите и мургавелите . Да де и "бежанците " Ама комай и те не искат тук при мутрите работодатели !

155

Mlad kumAniZ

преди 8 години

ei na takuv kalUFF kato 150 sa mu davali vuznagrazdenieto po vreme na Narodnia Sud......abe na vsiaka svinIa ste si i doide Koledata...

154

Анонимен

преди 8 години

Работя вече 15 години в ИТ сектора. Заплатите са много добри, не се оплаквам, но въпреки това познавам десетки семейства със среден месечен доход над 5000 лв, които все още обмислят или вече заминаха в чужбина, не заради заплатите там, а заради некадърните ни и алчни политици, които разсипаха страната ни и отнеха бъдещето на децата ни.

153

make

преди 8 години

da ne sam lud i da sedq za 150eu da bachkam na banditite i barofcite...ima dostatochno kvalifikuvani ROMI taka che ni mladite vyobshte ne ni e mestoto v Bg!!DA sa zivi i zdravi barovcite i da se kefat na nainovite modeli na neznam si i az kakvi marki na koli ama edvai li i tva gi prave shtastlivi...ADIOS BYLGARIO

152

patriot

преди 8 години

Работя в бг за минимална работна заплата от 20 години. Навремето не учих и и съм неквалифициран, затова съм на минимална заплата. Горд съм, че работя в България и работя добре. Това ми го казва шефа, който кара кайен и ходи на почивка в Дубай. Жена му пазарува в Милано, а децата му завършиха в уса. Ще продължа да работя в бг, за да може шефа да развива бизнеса и винаги да е с последен модел кайен.

151

Анонимен

преди 8 години

29дневна работна седмица за 620лв на поровин осигуровка без баня,транспорт и дрехи.Никога повече

150

Tactician

преди 8 години

Суровата истина за чужбина не е така сладка. Човек ако няма връзки в дадена държава, може да се сблъска с нереално гадни проблеми. Аз минах през тоя ад, но сега живея добре. Не печеля като тия по-долу измислените плющеци по 30 хил мес... lol, но от една заплата мога да си купя директно хубав лаптоп + 42 инча телевизорче да речем (не че ще го направя). Дето вика баща ми: ако имаш акъл, и на луната да те пратят, пак ще успееш.

149

Анонимен

преди 8 години

Сега виждате ли защо всичко живо имигрира в западните държави ? А в страните от соц.фронта ссср страните включително и нашата и сирийците не искат да останат, същата работа и в Русия афганистанците минават хиляди километри по пътя им за ЕС , но в Русия не остават а сирийците се давят по бреговете на гръцките острови

148

Сътворението

преди 8 години

Доколкото ми е известно , бог не е създавал националисти , патриоти , капиталисти , комунисти , демократи и т.н.Сътворил е човека и в него е заложил два главни и необорими нагона , характерни за всяко живо същество-да оцелее и да се възпроизведе.колко и доколко това е възможно в тази страна , това е главният въпрос и за нейното оцеляване.

147

ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ

преди 8 години

ДЕМОГРАФИЯТА ЩЕ СЕ ОПРВИ КАТО ДЕПУТАТИТЕ СИ ГЛАСУВАТ ОТ ПО 480ЛВ ЗАПЛАТА ЗА МЕСЕЦА. ТАКА ЩЕ ИМ СЕ ИЗЯСНИ ТУК КАРТИНКАТА И КАК Я КАРАТ В БГ, НО И РАЗНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ ДА ИМ СЕ СЪКРАТЯТ. ТА СИ МИСЛЯ, ЧЕ БЪРЗО ЩЕ СЕ НАМЕРИ РЕШЕНИЕ. Ситият, на гладния не вярва!!!

146

Анонимен

преди 8 години

Благодарение на българосъветската дружба и членството ни в Съвета за икономическа взаимопомощ СИВ които ни докараха до просяшка тояга

145

Фалконети

преди 8 години

Само един продажник и *** може да се радва, че сина му или внучката му живеят и работят в чужбина.

144

Алекс

преди 8 години

"Казват - не се живее с 420 лева заплата. Казвам им - така е, но опитайте, все пак,..."Бе тоя истински ли е? Интересно ако и той е на подобна заплата как ще реагира на "опитайте все пак". А нормално е младежите да са прагматични, идеалите имат почва само когато можеш да си ги позволиш. България е европейска държава само на картата, минали сме покрай европейския начин на мислене и то отдалече. Да има длавера, да можем да откраднем, и ако някой направи нещо добро да го понаплюем...

143

прости

преди 8 години

Едно е сигурно, българите на са прости. Като не им оттърва се качват на "коня" и където очите им видят хубавото и доброто там се застояват. Не ме интересува чужбина или не, важното е аз и семейството ми да сме добре. А не искам много- скромна храна, сигурност, прилично здравеопазване, ред и сигурност, приличен морал и да бъда прилично оценен за труда си. НО това в тази държава явно е Неприлично, дори да си го представя, камо ли да си го поискам. Ми нема тука да робувам, 5 века стигат.

142

Анонимен

преди 8 години

При комунизма пред 89та година всички бяха бедни и живееха мизерно, караха грозни руски коли и мечтаеха за красиви Ситроени, за банани и шоколадови яйца. Сега навсякъде има банани и шоколадови яйца, красиви западни коли а бедни са само некадърниците и мързеливците. При демокрацията всеки има шанс да успее в живота и ако не е успял значи е абсолютен загубеняк.