40

Анонимен

преди 8 години

Кой каквото ще да разправя, има само един начин за отслабване - приемаш по - малко калории от колкото изразходваш. Всеки сам може да си ги сметне, варианти много. Някой хора бягат по 5 км., после се наплюскват като прасета и растат на воля с думите "аз спортувам всеки ден".

39

18

преди 8 години

Освен това генетиката е до толкова, колкото е възпитанието и разбирането за храненето в семейството (слаб значи болен). Пример - 120 кг. майка с препълнени торби с ядене, едвам дотътрила до пейката пред блока набиваше кроасан и отваряше на също пълното и дете друг кроасан - генетика? Едно е да копаеш цял ден и да изядеш половин тава с пръжки, друго е да я изядеш без да си мръднеш пръста, въпреки че количеството (не толкова качеството) храната и алкохола наистина е 95% от причината за пълнеенето.

38

Сойка-присмехулка

преди 8 години

По принцип не е лошо да си толерантен към различните около теб без да се стига до парасокса да имат повече права и привилегии от останалите.

37

Анонимен

преди 8 години

"Всъщност основната причина за това хората да са дебели е, че не се движат.... Питайте баба си и дядо си, които са живели на село, дали е имало дебели хора като са били млади. Не, не е имало, нищо че дневно всеки от тях е нагъвал по 200 грама сланина на ден, нищо че са ядяли сума ти карантии и неща, които днес смятаме за тотални *** и основна причина за затлъстяването."Съгласен, Липсата на движение води до затлъстяване. Лошото е, че набелееш ли, после трябва години наред яко спорт.

36

От 18 и т.н.

преди 8 години

И кой точно хормон превръща марулята и водата в това преливане от сланина, кожна тъкан от недоялата Уитни. Това ще да е перпетуум-мобиле ако се изолира хормона - ще превръща водата в сланина и ще караме коли миришещи на кебапчета. И аз гледам тези с 300 кг тела, и дори и след операциите на стомаха, излизат и си поръчват неограничено меню с 40 бутчета за $30. Това им е проблема. Самоубиват се.

35

Анонимен

преди 8 години

Аз пък гледах за една американска дебелана и изяждаше на ден 18000 калории в пици. Ами как няма да е 300 килограма при това плюскане. 95% е от храната. Има и предразположения, има и хормонални дизбаланси особено с мръсотията и във въздуха и в храната и във водата сега, но повечето е храната и липсата на движение. В България много малко хора спортуват редовно. Не говоря за блъскане във фитнес, а за спорт ( като в комунизма)

34

Анонимен

преди 8 години

Ти си напълни фризера със сладолед, шкафовете с шоколад и чипс.Купувай си газирани напитки всеки ден и яж пици, хамбургери и всякакви полуфабрикатни помии и после се чуди що си дебел.....Готвя сама, не купувам полуфабрикати, а повече зеленчуци,плодове и качествено месо. Всяка неделя сладкиш, но го правя аз а не някакви гадости с глюкозно фруктозни сиропи, набухватели и яйца и мляко на прах.За сега сме във форма.По принцип като е качествена храната се яде по малко. Просто се задоволяваш с малко

33

Анонимен

преди 8 години

Че какво и колко ядеш е важно, важно е, но няма да забравя какво каза в едно интервю една от най-дебелите жени в България. Думите и бяха нещо като " Сериозно ли вярвате, че съм станала 200 кг само от храната?!" Та, да храната е важен фактор, но има и доста други неща като стрес, заболявания, наследство...

32

Da da

преди 8 години

До АнонименДа те всички тлъстаци са само с хормонални проблеми, и един мърмот им увива по 5 кила шоколад на ден. Айде стига, проблем има и той е в главите им. За някои е по-лесно е да лежиш и да плюскаш вместо да отидеш да покараш колело.

31

008/

преди 8 години

До момчилБАЙ,БАБО,МЕЧКА ДА НЕ ТЕ СТИГА!

30

Анонимен

преди 8 години

Бабината ви трънкина. Ами майка която негодува срещу затлъстяването, най-често е слаба и бащата няма да е дебел и много вероятно и лели и баби и дядовци, защото то дебелите вървят по семейства най-често. Така , че детето е свикнало да гледа един вид лица. И аз един път се изтървах и после отслабнах с 15 килограма. Едно е да си слаб - и си жизнен и се харесваш и дрехите ти са като за хора, разлика огромна. Но се иска воля, особено за първите 2 седмици. После еуфорията,че килата се топят ти помага

29

До Движение и спорт

преди 8 години

Прав си. Като дете ходех при баба си на село през ваканциите. По това време имаше всякакви хора, не всеки работеше в ТКЗС, имаше и работници, и чиновници в близкия град. Но имаше едно единствено семейство, в което явно имаше някакво заболяване. От тях беше най-дебелата жена, която изобщо съм виждал някога. Баща й също беше много пълен. Дебеланчо беше и синът на тази жена, но беше добро приятелче и мъжко момче, играехме си заедно и не знам някой да го е обиждал. Ожени се млад, но почина на 35 г.

28

Анонимен

преди 8 години

До 2 А да ти е хрумвало, че дори на 20 можеш да имаш хормонални проблеми? Ти да не мислиш, че тия по 100 + кг са станали такива само заради ядене? Специално момичето на снимката (Уитни от "Моят голям пищен живот") обясни, че е такава заради хормонални проблеми и поликистоза. Обаче има и още куп заболявания, които водят до свръх тегло.

27

До 28

преди 8 години

Ти каза важна истина.Личният чар е от голямо значение.Но аз знам и случаи, на които не мога да се начудя,въпреки че станаха пред очите ми.Става въпрос за младежки купони или излети в компания.Нахални дебелани се натрапват всячески на момчета, на които са хвърлили око.Номерът им не винаги минава, но неколкократно наблюдавах как подобни "фидоски" успяват буквално насила да се набутат в ръцете на хубаво и популярно или поне добро момче.Уж неангажиращ секс, но някои точно така успяха да се омъжат

26

тцЪ

преди 8 години

Предразсъдъци за затлъстяването... Здравословните проблеми, предизвикани от наднормено тегло, НЕ са предразсъдъци, а факт! Масовостта на затлъстяването е факт! Печалбата на фармацевтичните компании, произвеждащи лекарства, които да се борят със симптомите на тези заболявания, също е ФАКТ...

25

Движение и спорт

преди 8 години

Всъщност основната причина за това хората да са дебели е, че не се движат.Ще дам пример - в нашето село нямаше дебели хора. Питайте баба си и дядо си, които са живели на село, дали е имало дебели хора като са били млади. Не, не е имало, нищо че дневно всеки от тях е нагъвал по 200 грама сланина на ден, нищо че са ядяли сума ти карантии и неща, които днес смятаме за тотални *** и основна причина за затлъстяването.В движението и спорта е истината.

24

Анонимен

преди 8 години

То няма голямо значение дали си дебел или слаб, важното е дали си добър човек. Както има злобни и неприятни слаби хора, така има и злобни и неприятни дебели хора.Както има добри и готини слаби хора, така има добри и готини дебели хора.

23

От 18

преди 8 години

Понеже и аз бях "болен" и свалих преди десетина години но постепенно около 52 кг. Разбира се много воля, и движение бяха причината за свалянето и запазването им. Наблюдавам хората около мен, пълните и слабите в супермаркетите какво купуват си правя собствени проучвания. Няма просто как мастните, кожните, мускулните клетки да се образуват от пиене на вода. Тези които са около мен ядат яко, пък се водят болни, лежат по цял ден и ползват такси и автомобил за 200 м., а са млади - неоправдано е.

22

Мен

преди 8 години

Любимата ми гледка е тлъста лелка да дъвче мазна баничка. После аз съм бил виновен, че не ми харесва. Изпукай 3 баници с половин литър олио и разправяй, че си много хубава.

21

Men

преди 8 години

До До 2, 3, 5, 7, 9Да има медицински причини за някои, и те обикновено се опитват да се лекуват и изобщо не се интересуват от такива изледвания защото зная, че да си дебел не е красиво нито полезно. Мрънкачите са тези, които плюскат по 3 торти на ден, лежат и си мислят ей тия слабите колко са гадни и не ни харесват.