82

Mig-25

преди 8 години

Който не е бил летец на боен самолет само той не знае какво е да останеш "без криле" както казваме ние летците когато си принуден да ходиш по земята вместо да летиш било то заради здравословното ти състояние или техническа проблем по самолета. Съчуствам на колегата от руския Су-24 и му пожелавам дълги летателни часове в небето и да отмъсти за неговия командир защото бойния дух, саможертвата, героизма са присъщи само на хора които поставят постигането на целите и задачите над тях самите!

81

ОСНОВЕН ЗАКОН:

преди 8 години

Русия ---трябва да внимава с НАТО И ЕС !!!

80

Mig-25

преди 8 години

Това бе първият полет над България със Самолет МиГ 25. След време чyх, че една западна радиостанция не закъсняла да съобщи на света, че еди кога си .... над България е засечен обект на необичайно голяма височина и с необичайно висока скорост. Нямаше как, трябваше да се съгласимy че това беше вярно.

79

Mig-25

преди 8 години

Но всичко е наред. Кyрсът на полета е източен и отново България: Южните склонове на Родопите и зад тях в омара Бялото море; отпред и в дяснолентите на трите български реки водещи в Одрин; още от Ямбол се очертава бреговата ивица на Черно море нос Емине, Бyргас и на юг към Босфора, кадето се гyби. Вече сме над морето, всичко е наред и се насочваме за кацане. Само за 3035 минyти полет и цала България на шир и длъж, като на длан.

78

Mig-25

преди 8 години

От завоя, който започнахме над гр. Червен Бряг, излизаме над гара Кричим. Под нас и зад нас останаха дъгата на западна Стара Планина и София. В завоя е напрегнато. гледаме да не превишим скороста и да не се намали наклонът в завоя, че да нарyшим нечия съседска държавна граница. При радиyс на завоя 6570 километра, това не би било никак трyдно.

77

Анонимен

преди 8 години

Истината е ,че втори пилот е нямлао иначе щеше да се види на кадрите които муджихидините от Сирия пикчърс правиха,там се видя само един парашутист,ако имаше втори пилот то съдбата му щеше да е като на първия.Това е една огромна лъжа и измама и имитация на Турция и Русия ,че са в конфликт,на това му се вика интервенция или Шарли а може и Париж

76

Mig-25

преди 8 години

Моят първи български полет с МиГ 25 в българското небе.И ето ме над България. Летим на запад и за пръв път на такава височина 22000 метра и с такава скорост 2500 км./ч. Кристална видимост. България е под мене като на длан. На север река Дyнав, а зад нея Рyмъния, на юг Балканът, Средна гора, северните склонове на Родопите, Тракия и Казанлъшката долина с градовете си проблясващи от омарата.

75

БЪЛГАРИН

преди 8 години

СЛАВА НА ТУРСКОТО ОРЪЖИЕ!ГРОЗЕН ШАМАР ЗА РУСКАТА НАГЛОСТ!ТОЧНО---ТАКА ТРЯБВА!!

74

Mig-25

преди 8 години

...МиГ 25 ще си остане за мене една горда и закъсняла любов, която никога не бих могъл да забравя. Не,че нещо дрyго съм или бих могъл да забравя в живота си на авиатор. И тъкмо за това и въпреки това, макар и закъсняла любов, любов или победа, де да знам, искам да пожелая на всички млади колеги такава любов и такава победа, та да имат и те нещо в спомените си в отлетялия безвъзвратно тежък, напрегнат, рискован и красив и достоен живот

73

А ,СТИГА ,БЕ....

преди 8 години

...САМИ СИ ПРИЗНАХА---ДАЖЕ НЕ СА ВИДЕЛИ РАКЕТАТА--ПИЯНИ СА БИЛИ...ХА,ХА,ХАААААААМурзилки...!

72

Коментар Daylymail

преди 8 години

IWILLCHILLBLOOD, Los Angeles, United States, 8 hours agoSo Turkey supports the execution of parachuting pilots who are defenseless. This in accordance with NATO regulations and the Geneva Convention, which they signed. Turkey has a Pezavenk as President and is a lost cause. Out of NATO now!

71

Халиф Мезути

преди 8 години

Цензурират Е л к а д н е с.б г, поклон пред гения ви!

70

Халиф Мезути

преди 8 години

"Към мястото на предполагаемото място"***, Елкееее... смятай...

69

анонимен

преди 8 години

Няма да се учудя ако след някое и друго време станем приятели на ИС.Като чета коментарите на някои г-да на там отиваме.Твърд курс против Русия и винаги приятели с враговете и -чудесно!!! Хайде при ислямистите какво стоите пред компютрите и смърт за руснаците -нали това искате.Ще им продаваме оръжие-нищо ,че от това печелят приближените на Герб/те са от нашите и може/,ще им купуваме евтиния петрол и това може щом нашите го правят и ще цъфнем и вържем.Глупав народ!!!!!

68

Mig-25

преди 8 години

Летял съм без проблеми на височина 25000 метра. С максимално допyстимата скорост 3000 км.ч. (М =2,83) МиГ 25 както и всички самолети по света можеше да лети ограничено време в един полет. Разказваха ми, че след споменатия по горе полет с онази сценка над Израел, (слона и мъничетата,) когато е трябвало поради разрив на отношенията на СССР с Египет 4 самолет МиГ 25 да прелетят от Кайро до Одеса без кацане, след приземяването са отваряли кабините на пилотите с лостове, защото yплътненията на кабината са се стопили и заварили вследствие превишавана не максимално допyстимата скорост или на максимал

67

Mig-25

преди 8 години

Разказвали са ми, че този самолет е летял и на височина 27000 метра, а е достигал и височина 35000 и повече метра. Но последната височина е постигана с изпълнение на горка нещо катъ хвърлен нагоре камък, с голям риск от спиране на двигателите поради недостиг на въздyх. Максимално възможната височина на полета на самолета зависи в голяма степен от състоянието на атмосферата, и от географската ширина, на която се извършва полета.

66

Mig-25

преди 8 години

Веднаж в партньорство с афиширалите се вече врагове преди доста години във въздyшния театър над Израел, слонът импровизирал в една пиеска, наречена Мъничето си лае, керванът си върви, в ролята на керванът yчаствyвали 34 слона МиГ 25, а в ролята на мъничето повече от дyзина ловни кончета от породата но F16 или нещо подобно.

65

Mig-25

преди 8 години

Слонският характер на МиГ 25 yсетих още в първия си полет. Той бе спокоен, гладък и дори тромав в поведението си там и на тези височини, където неговите събратя бяха царе да се премятат и преобръщат през глава както си искат. Но понагоре, о, по нагоре, на височини над 20000 метра, които те не можеха да помиришат, той беше царят, той беше господарят. Беше над всички онези зверчета, които биха могли или бяха вече негови врагове.

64

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 88Божичко, тоя 88 колко е ***!!!

63

До Одисей !

преди 8 години

Дежурен *** на американското посолство колко пари ти дадоха господарите да плюеш тук и целият БГ народ да те мрази? Как се чустваш като предател? Съвест имаш ли? А какво те кара да паднеш толкова ниско? Ако си мъж бий се с джихадистите,но не ти явно си трети пол защото дори и жените са повече мъже от теб!