83

Анонимен

преди 8 години

Продължавайте да чествате Съединението, хубаво са ви съединили гадните англичани едно време на Берлинския конгрес. Тоя фанариотски пес нямаше да дръзне да изявява претенции, ако сан-стефанска България беше просъществувала - тогава т.нар. Северогръцки земи щяха да си бъдат в естествените граници на България, а не както днес - придадени на гърците заради имперските блудства на Дребнобритания, вкл. и спрямо освободителката ни Русия. А президентът ни е за съд, задето се изложи така с тая награда!

82

Винету

преди 8 години

Абе тоя козел да не го изпратим от тук в дървен костюм и с краката напред. Много взе да знае и да ни поучава това попче след като ПРецедента му нахлузи ордена. Да върви да си чете молитвите да не го патим на М ната Му !!! Казах !

81

Прости му, Боже !

преди 8 години

Това не е поведение на любящ християнски пастор ! Самият Исус Христос ни завеща любов, смиреност, толерантност и саможертва, а не светско властолюбие и високомерие ! Що за наглост е някой земен идивид да претендира, че бил Вселенски патриарх ? Вселенски патриарх е самият Господ ! А на недостойното високомерно държание, като това на Вартоломей, благородните духом отговарят със снизходителна усмивка и с Християнска прошка !

80

Анонимен

преди 8 години

Няма ли кой да му оскубе брадата на тоя? И не може ли президентът да си вземе ордена обратно заради неприкрити враждебни изказвания и подстрекателство към конфронтация?И защо изобщо му дават тоя орден?

79

Анонимен

преди 8 години

Исус Христос е завещал вярата на апостолите и църквата като събор ! А папата в рим е един самозванец , почти обявил се за бог , който отхвърля всякакви събори и се е самопровъзгласил за единствен ? Аре без ...

78

до Деси-75

преди 8 години

Скъпа, договорите са подписани от държавите България и Гърция. Претенцията е от Гръцката църква, която не е СТРАНА ПО ДОГОВОРА, и не е представяна от Гърция. Същото се отнася и за БПЦ.

77

Мариана

преди 8 години

Гледах интервю на Въртоломей в Ню Йорк с Чарли Роуз .Говореше за държавите , които са православни и спомена Румъния, Сърбия , Русия ..,Не спомена България ? Стана ми неприятно , защо прескочи България !Забрави ли за държавата която първа си извоюва независима Патриаршия . Мрънкаше за някакви земи на църквата му в Истанбул !Сега иска икони ! Колко икони българи са спасили от пожари и унищожение през вековете ! Всеки идва в България. , като че си е забравил нещо , та да си го вземе !

76

читател

преди 8 години

Общоизвестно е, че българската армия е "пипнала" някои неща. И в Сърбия също. Да се разправят басни, че населението само ги носело е смешно, приказки за деца. Тези икони и утвар не принадлежат на гръцката държава, а на гръцката църква, а вселенският патриарх е глава и на гръцката църква.Защо Б.Димитров не събере иконите и всичко останало и от българските църкви? Колкото има право НИМ да ограбва нашите църкви (не че не го е правил!!) толкова има право и за гръцките.

75

Мариана

преди 8 години

Вартоломей трябва да го е много яд на Българската Черква,която първа се е отделила , като САМОТОЯТЕЛНА !Изхвърлила е гръцки ези и проповедите се водели на български ! За първи път България прави пробив на правилото че в черквите се проповядв само на един от 3 -езика !Симеон организира през 9 век , превод на всички гръцки черковни книги на български !

74

Анонимен

преди 8 години

мазен грък

73

Ганг Банг

преди 8 години

До ЦК на ГЕРБО кей !!! ПЛЕВНЕЛИЕВ знае ли ???!!!

72

Кирил Софийски

преди 8 години

Грък ! Даже не грък а гръцки руснак ! Гърция е хубава страна ,ама Гърците са кофти работа !

71

ЦК на ГЕРБ

преди 8 години

Не разбрах защо на тоя му дадоха ,,Стара планина ,, ???!!! *** знае ли ???!!!

70

1

преди 8 години

Стига с тва "изригна" бе. Да не би за вулкан да пишете?

69

Св Андрей Първозвани

преди 8 години

Исус е говорил на всякакви езици ,пред Бог няма невъзможни неща.За него всичко е лесно .

68

Сами

преди 8 години

Да се молели хората пред иконите ,затова ги иска ,ами ние пред кого да се молим.Айде по живо по здраво и в Гърция.

67

Роси

преди 8 години

Какъв вселенски патриарх може да е човек който не признава съхранението на християнски вещи от друга хрестиянска държава и то от българи християни които са живели в Гърция.Каква е разликата на християните в Гърция и България, никаква.Това е притежание на българите християни на територията на Гърция,когато са живели в тези области българи,при свиването на границите след войните икони и др.вещи се прибират в България.Да ни върне наградата Вартоломей,не я заслужава защото е интригинт и нечист

66

Анонимен

преди 8 години

До ех ,глупциНай-голямата еврейска лъжа е , че Исус бил евреин , което разбира се не е вярно . Исус е говорил на арамейски

65

ех ,глупци

преди 8 години

Брей ,страшни разкрития,Исус бил евреин ,а св Петър също . Тц ,ТЦ Че и се чудят що на обратно му бил кръста .Ами нали той така е разпънат . Страшна работа са езичниците в Бг А Путин какъв е бе,Кудрин .Фамилиите дето командваха и вашия болшевизъм .

64

Анонимен

преди 8 години

До св.ПетърИсус не е рекъл нийде да има еврейски звезди и пентаграми , а в рим ватикана е пълно с такива , както и обърнати кръстове . Вече има ю туб и вие еврейчета си вкарахте огромен автогол с това , разкрити сте !