103

Анонимен

преди 8 години

Tova e besobrasie ako go napravat. Sa jivkov i rodninite li da u4im puandetara jivkovi. Oschte nekadarni kadri sa v van6no vatreschno minist.kskto Po konsulstvata i posolstvata v 4ujbina ostanaha nekadarnizite sapasila piandurite i schafrantiite koito se prebojadisaha v gerb

102

само така

преди 8 години

Така трябва да е, НЕ може в днешния космополитен свят и информационният век, да има произведения за робство, за душмани, за окови, за отмъщение!!!!

101

Анонимен

преди 8 години

Счупиха ***. Свалят "Хамлет" на Шекспир - най-известното и най-играното в тетъра произведение. Свалят "Под игото"..., свалят Илиада... "има нещо гнило в Дания".

100

Zikzag

преди 8 години

Ministerstvoto na obrasuvanieto gi mesti v ministerstvoto na turizma ili v ministerstvoto na ikonomikata i energetikata ili na sporta, na ministerstvoto na otbranata i ecologiata, moje bi na ministerstvoto na regionalnoto razvitie ili na zemedelskoto ministerstvo?

99

seira

преди 8 години

"Кажи ми, кажи, бедний народе,кой те в таз рабска люлка люлее?Тоз ли, що спасителят прободена кръстът нявга зверски в ребрата,или тоз, що толкоз годин ти пее:"Търпи, и ще си спасиш душата?!"*Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!Глухо и страшно гърмят окови,не чуй се от тях глас за свобода:намръщен само с глава той сочина *** избрана - рояк скотове,в сюртуци, в реси и слепци с очи.*А бедният роб търпи и ниебез срам, без укор, броиме време,откак е в хомот нашата шия..."Христо Ботев

98

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 105Я назови поне 3 имена от "плеядата" (знаеш ли значението на думата) автори от последните 20 години, които да заместят и изместят Ботьова, например. Да не би да имаш предвид някой от ония, сексуално неудовлетворените, дето изливат мръсните си видения в поезия и още по-мръсни печатни издания ги публикуват? А можеби правиш принос в науката определяйки странния "норматив" от 20 години, след които трябва да се обновяват програмите. Ох, що се тикаш там, където си само амбициозен лаик.

97

Анонимен

преди 8 години

Идва ред на Пеевски,Доган и Сидеров!Машаала!

96

Анонимен

преди 8 години

До филологИ как си купи дипломата?

95

Хора,

преди 8 години

четете и статиите, не само заглавията. Не "режат" изцяло Вазов и Ботев от учебниците, а само част от изучавания материал. Освен това "най-късно до края на месеца те(промените) ще бъдат пуснати за обществено обсъждане на сайта на министерството" и тогава ще може да се говори по същество. Сега можем само да обсъждаме колко слаба е тази статия. И какво значи "по публикацията работи"? Преразказа отдругаде и избра жълто заглавие?

94

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 105Фактът, че наричаш Ботев, Яворов и други класици от този ранг "НЯКОИ", показва че си облъчен т.ъп продажник и внушаваш наизустени злонамерености. Британия е от най-желаните за търтеи като теб държава за живеене, но там не си изхвърлят класиците от учебниците. Напротив, правят такива разбори, такива обсъждания на заложената в творчеството им философия, каквито съсухреното ти мозъче просто не може да възприеме и осмисли. Но си се усетил детето ти да учи там.

93

Анонимен

преди 8 години

До все едноВредно глупаво разсъждение, ако не е продиктувано за пари. А това че не си цъфнал и не си вързал си виновен само ти. Дори не родителите ти. Защото на човек насила можеш да вземеш, но не и да дадеш. А уж имаш интернет?!

92

Анонимен

преди 8 години

Поредният идиотизъм! Пряк принос към продължаващото обезмозъчаване и на младото поколение. Но какво искаме от администрацията - толкоз знае, толкоз може. Кой дава да го надскочи друг. Я анкетирайте депутатите - кой е Зевс?! Алън Дълесовите изпълнители бързо наваксват изпуснатото по времето на соца. В постсоца им открихме неограничен простор за формиране на тъпо, безмисловно, отдадено само на физиологични потребности, население. И, в интерес на истината, доста успяха за 25-те години "демокрация".

91

все едно

преди 8 години

Дали с тях или без тях все едно, нивото на образованието е критично. Щот сега като ги има сме цъфнали и вързали.

90

Немам думи

преди 8 години

Я като сте почнали с безумията обявете ВАСИЛ ЛЕВСКИ (ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ ) за терорист. По днешните евроге..пейски стандарти той си е сепаратист на право. Малоулно управление ейй.

89

Анонимен

преди 8 години

Гео Милев и Д.Дебелянов ту се повяват, ту изчезват от учебниците......също и Стефан Цанев.... При Виденов Гео Милев бе набрал скорост, но Костов му спука гьона.

88

Анонимен

преди 8 години

Ботев, Вазов, Вапцаров и Яворов са класици. Поети като Ботев, ЯВоров и Вапцаров не сме имали това са уникални имена. Толока по-тъжно е, че и тримаат завършват живот си по трагичен начин.От Яворов трябва да се учат и "Арменци" и "На Лора", но разБира се това не са политически коректни произведения - едното ще засегне темата за арменския геноцид (ДПС), а другото - Как П. Каравелов обществеността смазва Яворов, заради смъртта на Л.Каравелова (ПФ и РБ)

87

Анонимен

преди 8 години

До аз бгНормално е на всеки 20 години да се включват поне 2 нови автори от плеядата от предпоследното двадесетилетие. Те имат талант и произведения които не отстъпват но по-предишните. Няма как, общата рограма не е разтегателна, така че част от произведенията на някои автори трябва да отпадат

86

филолог

преди 8 години

Учебната програма по литература, независимо от това в какъв обем е, никога не може да те запознае с всичко смислено, което един младеж трябва да прочете. В крайна сметка, който има интерес към четенето ще си прочете нещата и в къщи. А в училище ако не им е интересно ако ще и по десет произведения на Ботев и Вазов да сложат - нищо няма да им влезе в главите на децата.

85

Идиоти

преди 8 години

На тяхно място да вкарат Азис и Кондьо

84

аз бг

преди 8 години

Предлагам в учебниците по литература да се изучават Биг Брадър, Сървайвър, Х фактор и др риалити шоута