51

сс

преди 8 години

Ами тези дето им се налага да работят уикендите? Те ко праят? Няма такава тъпотия, ако искат да не се тегли ддс да не се правят от леки коли-товарни или пътнически...

50

Анонимен

преди 8 години

Данък "Уикенд" и за Тиквата, че ползва охрана, служебна кола, а не рядко се мета и на Фалкона до Пловдив или Варна докато си върши лични ангажименти-соарета, мачлета,рождени дни, предизборна кампания и т.н.!!

49

Гешо

преди 8 години

До стига мрънканеБраво , много добри коментари , много българи не могат и не изкат да ги разбират тези неща .

48

Bg

преди 8 години

Това е последното глупаво решение преди бизнеса да мигрира при съседите. После данъци йок, сирийци бол и пари хич.Като трябва да се плаща ддс-то, шефа ви откъде ще вземе парите??? Сигурно от касата откъдето ви плаща заплатите нали...И си мисля ако някоя фирма си е купила S-класа примерно и през седмицата се вършат фирмени задачи с нея, какво значение има за какво се ползва уикенда като тогава е почивен ден - като се движи пак внася пари в бюджета под формата на данъци и акциз на горивото...

47

Гешо

преди 8 години

В цяла Европа е така - колата на фирмата е за служебни цели и трябва да доказваш всеки км, ако изкаш да е ползваш плащаш данък . До 500 км плащаш данък 7% в/у каталожна цена , а над 500 км данъка е 25% , от там нататъка ти сам решаваш дали да караш или не . Обикновените хора не са виновни че не могат да си купят коли за 100 000 и да ги карат за сметка на фирмата и да заобикалят данъците . Фирмените коли теглят не само ДДС но и подръжка и бензин .

46

Qwerty

преди 8 години

Този данък го има навсякъде в Европа или си мислите, че Бойко го е измислил. В Холандия се плаща на всички служебни леки коли, ако не ползваш за лични нужди-да си ползвал. Данъкът е около 14-23% от каталоговата цена на ГОДИНА. Зависи от класа на колата, за Пунто 14%, за Мини 23%.

45

Стига мрънкане

преди 8 години

Освен това в Германия, примерно, вземат половината заплата за данъци. Вземат ли Ви половината заплата за данъци ТУК???? И сега ще кажете, че те там вземат заплати а не като нас тук мрън мрън мрън ..... Ами учете се и работете бе търтеи!!! Германците не са стигнали до това ниво на развитие с висене по кафенетата и със скатаване на работното място. Аз още не съм отишъл на работа. Който е на работа да си сяда на *** и да бачка.

44

Стига мрънкане

преди 8 години

Аре стига сте мрънкали всички бееее!!!! Все нещо сте недоволни. Като отидете "На Запад" си мълчите като *** а тука само ви знае устата на всичките. Я мълчете и бачкайте и не ми се правете, че сте се скъсали от бачкане. Ако всички се скъсваха от бачкане нямаше да сме на това дередже. Истината е, че огромна част от хората ги мързи и само знаят да се оплакват. Закона си е много добър. Така, поне част от "тарикатчетата" ще го отнесат. Що се отнася до Запада там имат далеч повече данъци.

43

Анонимен

преди 8 години

БравоВеднъж да се помисли и за хоратаНе останаха

42

Анонимен

преди 8 години

Повече данъци -по-малко безработшцаНазначавът по-малко хора. Вземат им здравето за 1-2 години и ги уволняватПосле - дреги балами им се връзватА младите се измъкват към уридения тредов пазар в западна Европа

41

Анонимен

преди 8 години

ПоздравленияСега няма да им работим толкова безплатно в почивните дниСега да ги подкарат малко и за оставането след работно време

40

Благодарско...

преди 8 години

В малката си частна фирма не сме почивали от 20 години. Все бачкаме за да оцеляваме. Сега вече ще почиваме като белите хора. В краен случай вече ще търсим държавна работа.

39

Анонимен

преди 8 години

Депутатите също ли ще отчитат данък "уикенд"?

38

Анонимен

преди 8 години

Скоро ще ни спират по улиците и ще ни преджобват.Как иначе 1 ромка ще получава по 1200 лв. помощи.

37

Анонимен

преди 8 години

ХМ..... А ТЕЗИ *** ДО КОГА ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ КОЛИТЕ НА НСО ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ И НЯМА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ????ДО КОГА ТИКВАТА ЩЕ ИЗПОЛЗВА АВИООТРЯД 28 ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ И НЯМА ДА СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ?

36

Анонимен

преди 8 години

Искахте си Рапона, ето ви го , да ви оправя. Скоро ще ви удари и спестяванията на които е мераклия от много време. Тъй като е ***, не разбира от нищо освен крадене, ще измисля такси и увеличава данъци, вместо да се откриват производства, бизнеси и работни места. Наши има и такива където пишат тук, давай Бойко, мачкай комунизите. Той тях не мачка но вас ще мачка. Нема такъв *** народ и да ви кажа, заслужавате си го и него, и Цецо Честния, Цецка Комонистката, Лъчо Мозъка, Влади Милионера и др

35

Анонимен

преди 8 години

До 45 АнонименНе поставяй всички под общ знаменател!!!!!!Има фирми,има й фирмички!!!!Фирмите много добре си ги знаем на кои са и от какво печелят!!!За фирмичките иде реч драги,за управителите им,че с новият пикап или бус до в къщи не могат се прибра,нито да ги ползват за лични нужди!!Защо??Защото са фирмени!!А,всичката техника струва много повече от 5 000 лева като нова!!

34

Анонимен

преди 8 години

УРА. малко по-малко *** зад волана. глътка въздух за държавата. остава и да се вдигнат санкциите още малко

33

Анонимен

преди 8 години

Значи властта ще се вози на лъскави лимузини последен модел и клас,а шефовете на фирми ще трябва да купуват такива втора ръка,че за 5 000 лева в България какво друго можеш да купиш!!!Дайте вие почин бре,управляващи!!!Всички,министерства,комисийки,президентство,парламент със служебен парк от коли до 5 000 ЛЕВА!!!!

32

Анонимен

преди 8 години

Всичкото ядене и пиене - разход за фирмата. Безкрайно фирмено парти за бизнесмените. Не може така, другари. Не сме през социализъма. Доктор Борисов е прочел много книги и е разкрил всичките ви далавери.