18

Анонимен

преди 8 години

a gruh4o za6to ne e na pregovorite ili si kara otpuskata niakyde nazapad.

17

Анонимен

преди 8 години

Анонимен 27, освен икономика, има геополитика и сфери на влияние. Китай не е само търговски партньор, а и световна сила. Интереси имат и руснаците. Ситуацията с Кореите е по-сложна, отколкото си я представяш. Чети повече.

16

Анонимен

преди 8 години

Колкото и да е остаряла военната им техника, разполагат с по-дебела тояга - ядрено оръжие. На широката публика не е известно в какъв етап на разработка е ядреният им арсенал, но вероятно в напреднал, след като американците толкова години не смеят да ги "демократизират" или да им спретнат партизанска война, както в задния си двор - Ю. Америка.Северна Корея е задача след Иран и Русия, т.е. още доста години ще се запази сегашното статукво.

15

Ма Би

преди 8 години

Изведнъж хиляди млади хора искат да влязат в армията на КНДР срещу Южна Корея... Ама разбира се, така като стигнат до границата по-лесно ще дезертират на юг. А при една по-продължителна война КНДР нямат ресурса да поддържат битка защото за един ден отиват милиони парични ресурси а севера ги няма.

14

Ивайло

преди 8 години

Чудно ми е ако направят южно корейците един близкриг с американците и свалят правителството на КНДР няма ли да е добре. Да ще загинат хора, но поне народа на КНДР няма да е изправен пред толкова лишения както сега.

13

Анонимен

преди 8 години

откъде знаеш с каква техника разполага Севера? та те през половин година изсрелват балистични ракети, може вече да имат ядрена бомба!

12

до alexandroff

преди 8 години

Ти беше ли там когато севернокорейците поставяха мините? Колко мини преброи? Накъде гледаха южнокорейците в този момент?

11

Надя

преди 8 години

Ако ще има конфликт,Север ще ги смачка за 3 дни,те няма какво да губят,който бил в Корея ще ме разбере,казвам истина.

10

alexandroff

преди 8 години

Важно е да отбележим, че севернокорейците започнаха първи с поставянето на мини в демилитаризираната зона, което доведе до осакатяването на двама южнокорейски войници! Отговорът на Юга беше даже твърде мек с тези високоговорители, които реално не представляват никаква опасност за Севера, там хората и без това са необратимо облъчени от пропагандата на дебелият им вожд. Юга разполага с по-малка, но много по-модерна армия от Севера, който разчита предимно на остаряла съветска военна техника.

9

Анонимен

преди 8 години

Ами просто да намалят силата на високоговорителите, така и двете страни ще са доволни, хем едните не са ги махнали, хем на другите няма да пречат.

8

Aeon

преди 8 години

Остров Корея. Така ще се казва след войната.

7

Анонимен

преди 8 години

А ми, не се мразят. Пропагандата и от 2-те страни е огромна, особено от северната, а южните се страхуват и с основание. 70 години разделение си казват думата, което е удобно за САЩ и за севернокорейската тоталитарна върхушка. Израелците и палестинците са братовчеди, все семитски народи, с различна религия. През 1947 г. палестинците отхвърлиха предложението за федеративна държава с евреите и решиха да се борят за собствена държава. Резултатът го виждаме всички - война без край.

6

Анонимен

преди 8 години

След първия изтрел войниците на севера сами ще бягат при богатия брат!Глада е голяма работа!

5

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен: Палестина и Израел са съвсем друга история.

4

Анонимен

преди 8 години

Кой на кой е васал е ясно от стандарта на живот в двете държави.

3

qwerty

преди 8 години

Усеща се липсата от здравата ръка на Ким Ир Сен. Ему тренда от Юга направи няколко учения с хамериканците и се помиси за фактор. Да се молят на Ун-чо да не му падне пердето, че ще им стане тесен полуострова.

2

Анонимен

преди 8 години

Двете Кореи са пример за братоубийствената война на един народ, разделен на две от окупаторите си СССР и САЩ малко преди края на ВСВ. После руснаците се изнесоха, севернокорейците изтрещяха и предизвикаха Корейската война, южнокорейците са васални на САЩ, а резултът днес е, че мразят се и в червата, нищо че са от една кръв. Този конфликт няма решение, подобно на конфликта Израел - Палестина.

1

Момо

преди 8 години

Спрете помощите за Севера и те сами ще се самоизядат!