56

гробар

преди 8 години

154 Вярно е наполовина, защото самите европейци (за сега) не искат да създават армия равна на американската, разбери ме правилно ( ако си някой тийн) например, изграждането на сила като тази на САЩ е много скъпо занятие, градено десетилетия, Европа от ВСВ до днес залага на икономиката си и социалните придобивки на населението, не на армията. Щатите са тези, които пазят Запада (общо понятие- Европа, САЩ, Канада, Австралия, Япония, дори Ю. Корея), ако пък си в напреднала възраст няма смисъл да обя

55

гробар

преди 8 години

149 Че кой отрича влиянието на ЕС по света? Разбира се, че го има реално, Европа е първа икономическа сила в момента, а САЩ втора (разликата е минимална!)За Европа съм и дано още по- централизирана да става, превръщайки се във Федерация примерно, много по- лесно управляема ще бъде цялата зона и икономически и политически. Смешно е когато русофил, обаче твърди че е "евроцентрист" егати цирка ахахахахаха

54

чушкоСпек

преди 8 години

До 144Аз съм проевропейски настроен, а най-удачен партньор на ЕС е САЩ. Ако на теб това не ти изнася отивай в далеч по-развитата Русия и започвай да газиш незаконно внесените от "изгнилия запад" домати и краставици като Путин.

53

гробар

преди 8 години

147 с какво "сме свързани" в афроазията, опа евразията. такъв политически субект реално няма, къде го на политическата сцена хахахах осъзнайте се съветчици, вече 7 десетилетия тъпчете българската история с идиотизмите на руския интерес, няма да помогне- пълен провал сте

52

гробар

преди 8 години

146 руско ***, при това от елементарните- лозунгарчета хахахаха

51

гробар

преди 8 години

141 Напротив посещавал съм,но пак те питам кое ни е общото с руската "цивилизация"- произхода ли, средновековната държавност ли кое? Дори народните обичаи и традиция са ни коренно различни- хората ни, кухнята ни, архитектурата ни няма нищо общо с руската. Та кое е "общото", а да това че пишели на ...гръцки с Великоморавска фонетика ли? Ако е това и християнството, то Киевляните ( не руснаците) са го получили от Източно- римската империя, известна още като Византия, русия се появява края на 16 в!

50

чушкоСпек

преди 8 години

139 Целта на американските войски в тези държави не е да спират някого, а да покажат, че въпросните страни няма да бъдат оставени на разни зелени, червени или други човечета. 140 Тебе те съветвам да отидеш във Варшава и да попиташ за часа или посоката например, на руски, някой местен "батка" :) А това че нямат нужда явно само ти го знаеш, защото се споменава във всички официални изказвания, касаещи ситуацията в региона.

49

гробар

преди 8 години

134 Ти от тази планета ли пишеш, или живееш в паралелна вселена, където Европа е противник на САЩ, и е полегнала на Рашата...Помисли малко Европа е близо 600 милиона души, а Русия в това отношение буквално е джудже със своите 140 милиона, отделно от това джудже е и икономически- БВП- то им е 2 трилиона $, а на ЕС 17 трилиона $, колкото е Щатския. Е за какво му е на ЕС да "гони" САЩ с когото са съюзници отгоре на всичко и спомена за "алтернативи" дай да ги видим кои са- фантазиите ти ли?

48

чушкоСпек

преди 8 години

До 134Напротив. Я питай Полша, Литва, Латвия и Естония дали нямат нужда от американски военни на своя територия.

47

гробар

преди 8 години

130 Освен глупости и фантазии друго нещо свързано с реалността ще напишеш ли? едва ли? Хайде дай линк потвържаващ думите ти?

46

чушкоСпек

преди 8 години

До ****Нормално е да не можеш. Пропагандата е навсякъде, но в момента има една изключително агресивна такава на наша територия.

45

гробар

преди 8 години

до БЪлгариецКак ни е "обща цивилизацията" с руснаците, това е пълна глупост и откровена лъжа. И на каква база в т. нар. Евразийски съюз (защото реално няма никакъв съюз) се причисляват Китай, Индия и др. ми те са 20 пъти по- многобройни по население поотделно от самия "евразийски съюз"... смех в залатаАйде няма нужда да се набутваме в "съюз" с разпадаща се държава, като Русия. След Путин (колкото и да живее на 64 г.) идва либерал и пак вълна на "перестройка", съпроводена с нов разпад

44

гробар

преди 8 години

118 Ако ЕС имаше пари за армия като щатската най- вероятно Америка щеше да е в ситуацията на Европа в момента. Тези неща се случиха след ВСВ. когато европейците са нямали средства за военен бюджет, възтановявайки икономиката си от войната, предавайки тези прерогативи на САЩ. Дори в момента само Британия отделя 2% от БВП за въоръжаване, останалите не го правят, разчитайки на САЩ, Смешното е, че русофилите най- реват срещу военните разходи на Европа, а "искат" евроармия, елементарни сте

43

Анонимен

преди 8 години

Не е приоритет за сащ.

42

чушкоСпек

преди 8 години

До ****Да приятелю, вярвай на нас, на съседа, на кварталната клюкарка и на всеки случаен човек. При всяко положение е по-добре от това да се доверяваш на московската пропагандна машина, защото там традициите в лъжите са вековни.

41

гробар

преди 8 години

110 ЕС и САЩ са стратегически съюзници, въпроса ти ако се обърне обратно какво става? ЕС и САЩ имат почти еднаква външна политика, защото защитават себе си и това в което вярват- просто е! Да не говорим че икономически са още по- свързаниВпрочем януари 2016 г. (след няколко месеца) влиза в сила икономическата уния между САЩ и ЕС приятели руски:)))))

40

чушкоСпек

преди 8 години

До ****Ти пък напиши в гугъл "Bu - Hal" и отиди на изображения. Да, точно така. Появи се снимка на бухал. Разликата между него и Ю-71 е, че едното съществува, другото - не. Стига сте плашили света с голямата военна мощ на Русия. Дори финансирането на амбициозната им програма за превъоръжаване до 2020 година вече е съкратено с 50%.

39

гробар

преди 8 години

до 106 Пиша в тубата Ю- 71, но излиза- "потъването на "Курск""хахаха, ти сериозно ли се връзваш на руската елементарна клип- прагаганду в нета. Верно че доста пари са наляли в този вид "промиване на мозъци" рашките, но все пак нали имаш своя глава? или нямаш?))))

38

гробар

преди 8 години

103 Путин се погрижи да реанимира плашилото русия, сърди се на него. Кофти ситуация, хем ви се ще да гепите Украйна, хем го раздавате "миролюбци" и " ненамесващи се".))))) Резултата е независима украинска държава, със американско, британско- канадски инструктури във Лвов и на други места, и връщане на американската армия в Европа- Прибалтика, Полша, Чехия, Румъния, България. Има поговорка- никой не може да ти стори това, което сам си причиниш, Кримнаш ))))

37

гробар

преди 8 години

Реалността е, че Куба вече не е същата, просто старите одъртяха, че и изпоумряха вече. Наследниците им въпреки семейните психични изкривявания от болшевишката пропаганда и у дома, предпочитат да живеят в САЩ. Ето ви и пример от Путинска русия- синчетата и дъщерите на Лавров, Путин, Сечин и т.н живеят на Запад и в САЩ, нещат и да чуят за "руския мир" сътворен от татенцата им. Голям майтап, ама факт!