11

dida

преди 8 години

Престанете да наричате събота и неделя ваканция!!!

10

Helena

преди 8 години

От 11 дни Коледна ваканция - 24,25,26,27,1,2,3 - празнични и почивни дни за всички. Остават 4 дни ваканция-28,29,30,31. Междусрочната ваканция- 30,31.01, 6,7.02 - почивни дни. Ваканцията- 5 дни - 1-5.02. Или, 3-те ваканции са общо 10 дни. МОН и медии, не манипулирайте обществото и не го настройвайте против учителите, защото вече берем плодовете на този тип отношения. А за другите ваканции - погледнете в календара и направете сами справка.

9

Helena

преди 8 години

Преди да пишете, проверявайте информацията си, защото чиновниците от МОН са некомпетентни не само по въпросите за образованието. Оказва се, че тези хора не могат и ваканциите да определят разумно. За завистниците - тези ваканции са платен годишен отпуск за учителите, които, за разлика от вас, не могат да го ползват, когато поискат, а се съобразяват с решенията на МОН. И малко сметки. Есенната ваканция е от 31.10. до 2.11. 31 е събота, 1.11. е неделя, т.е. - 1 ден.

8

Мая

преди 8 години

До учител в БългарияДа допълня - платеният годишен отпуск на учителите е 48 работни дни за 1 календарна година. Това означава, че учителие не почиват през цялото време, през което децата са във ваканция. Заплатите не са двойни, а са мизерни.

7

Студентка

преди 8 години

Не разбирам за какво им е 7 дни междрисрочна ваканция o.O това е пълна глупост !!! Те почиват повече от колкото учат, после защо са глупави :D

6

учител в България

преди 8 години

Относно коментарите за учителските отпуски и заплати искам да дам пример със собствената си заплата.Имам магистърска степен и дипломата ми за висше образование е от 1989г.-редовно обучение. Вече 26 години съм учител.Основната ми заплата е 592 лева и след всички удръжки вземам по-малко от основната си заплата.Начален учител съм и 26 години нося се грижа всеки учебен ден за живота на 30-сетина деца!!! Не знам какво е да пушиш и пиеш кафе в работно време! И ги ограмотявам!!! Много ли ми е заплата?

5

До Иванова

преди 8 години

Има желаещи, но и там е в връзки, г-жо Иванова. И съм млада :)

4

Иванова

преди 8 години

До огиЗаповядайте в училище тогава, станете учител. И без това няма желаещи.... нито млади, нито стари.

3

Мда

преди 8 години

Много обичам, когато напишат съботата и неделята като част от ваканцията. 31 октомври е събота, та значи "ваканцията" е точно 1 ден, понеделник.Голяма почивка, голямо нещо. И първосигналните реагиращи като "оги" с малка буква , дето и без това им е натиснато копчето на завистта, почват да се възмущават. И кой знае защо, при тия благи ваканции за учителите, никой млад човек не ще да става учител, да видиш ти!

2

Ганьо Балкански

преди 8 години

Та трябва да е, в чужбина A-levels са по 4-5 един след друг, даже и по два в един ден. Да им увират главите от по-рано и да не си мислят, че ще ги научат нещата предната нощ.

1

еое

преди 8 години

Вас трябваше повече да Ви учат в училище, правилно сте недоволни от това! Не са Ви научили къде се слагат препинателните знаци, къде се пише "и" и къде"Й". На учители, които са дали този продукт като Вас, аз бих намалил заплатите!