80

Анонимен

преди 8 години

Не е нужно българинът за пореден път да си намира оправдание защо си тъпче корема с ***.Причината не е в бедността му основно,а в малкото му акъл,за жалост.А данък за малко ум не е предвиден все още.И да-от села съседни купувам и домат,и други зеленчуци, и сирене,и мляко,и плодове,и месо-директно от производител,на магазинска и по- ниска цена. Понеже искам и го намирам за добро за мен и семейството ми.Новият данък не би ми попречил.Дори напротив- ще ореже разни баби да ми носят *** у нас

79

Анонимен

преди 8 години

До до 78Защо аз да ти търся пилета?Те няма да се облагат с новия данък.Не само бобът и лещата не се предвижда да се обложат с такъв.Не си търсете под вола теле-прекалено е елементарно. Ако не ви стигат парите за храна,проблемът ви е в ниските доходи, не в данъка върху вредните храни. А бабите тъкмо ще спрат да носят *** на внучетата,като им се видят скъпи.Току- виж се съобразили с желанията на родителите,да не им носят нищо или ако искат-да им вземат кило банани или кайсии- според сезона.

78

Анонимен

преди 8 години

"Както се казва: хубавото и евтиното са на различни щандове. Всички искат да си вземат от магазина продукти, които са като от градината на баба и да са без пари."Миналата година си купих от село 50кг истински, градински супер домати за по 40ст килограма. Истинско овче сирене - 8лв килограма. Така че който иска - винаги може да си купи истинско на доста добри цени.

77

Анонимен

преди 8 години

Както се казва: хубавото и евтиното са на различни щандове. Всички искат да си вземат от магазина продукти, които са като от градината на баба и да са без пари. Ами, няма как да стане! Не казвам, че човек трябва да си зареже работата и да се върне на село, но повечето българи имат села в близост до градовете, в които живеят, но ги мързи да се размърдат и предпочитат да ядат ***.

76

Анонимен

преди 8 години

Важното е да си пиийваме кока кола, да се тъпчем в МакДоналдс, да се наливаме всеки ден с бира, да плюскаме дюнери и сандвичи, а после да си успокояваме съвестта с това, че на пазара нямало хубаво и качествено месо и че плодове и зеленчуците били пълни с нитрати.

75

Анонимен

преди 8 години

Не 10 %, а 50 % данък трябва да е за вредни храни. Ползата от тях, че някой забогатява за сметка здравето на хората. Този данък обаче директно да влиза във фонд за лечение на определени по списък болести, а не да отива за бонуси на миситерства и агенции.

74

до 80

преди 8 години

Не говоря за вафли и чипсове, а за пиле (изобщо за протеини) без нитрати и хормони примерно. Не можеш да ме убедиш, че за 4 лв килото можеш да намериш безопасно за здравето пиле. Боба си е боб, но и месо трябва да се яде, а аз на пазара не виждам безопасно и евтино такова. А според мен трябва, защото белтъка е важен, а не всеки може да си позволи безопасно месо и безопасно сирене примерно да не говорим за кашкавал. Цял живот ли щше караме на варива и плодове. Дори и свестен домат няма под 3 лв

73

До 74

преди 8 години

"Добре де една баба със 100 лв пенсия как да си позволи сцомга или скариди примерно."Погледни ги нещата под друг ъгъл - въпросът е като тази баба има 100лв дали ще купи един пакет вафли на внучето, или килограм ябълки. И двете са на една и съща цена - около левче. И точно тук е моментът да се вземе правилното решение. Защото имаме хем евтино, хем здравословно решение. А не да се оплакваме, че не можем да се храним здравословно, понеже сьомгата е 60лв кг

72

до 78

преди 8 години

Намери ми пиле без антибиотици и нитрати за 4 лв килото и ще ти дам 1000 лв. Аз не си купувам чипсове, но и само на боб и леща цял живот не става, тъпчо.

71

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 75, Стига евтин популизъм.Проблемът при тази баба не е в данък вредни храни, а в ниската пенсия. Ако тя има 100 лв. за храна,може да избере между пакет боб и кутия вафли, които са на същата цена. И вас никой не ви кара да си купувате сьомга. Още по- малко да го правите всеки ден. За една и съща сума можете да изберете нормална храна, пред лъскав ***-това е. Социалната и подоходната политика не е във връзка с обсъжданото предложение.Затова и не е в ресора на здравния министър.

70

Анонимен

преди 8 години

Яденето е вредно, бум данък. Паркирането е вредно - балтия. Ами дай да не ядем, да не излизаме от вкъщи и да не дишаме и няма да вредим нито на околната среда, нито ще натоварваме трафика, нито ще си вредим на здравето. А кога ще се решават проблеми, вместо да те наказват с данъци и глоби за това, че изобщо си успял да оцелееш въпреки държавата?

69

Чикиджек

преди 8 години

Няма смисъл да ги спират или забраняват за продажба !!!!! Нека налога да бъде 200% !!!Колко *** месечно ще ядеш чипс по 10лв. пакета ??? Хема държавата ще цоца повече хем масата от народа понеже са бедни няма да консумират !!!

68

Анонимен

преди 8 години

Защо няма няма данъчни облекчения за полезните храни, а трябва да има измислени данъци за вредните?Защо все на народа трябва да му влиза? Ако целта е само да пълним ханата с измислени данъци, вместо да се търси реално решение, напрво да въведат данък "въздух" и да си спестим всичките тези изсмукани от пръстите доводи.

67

Анонимен

преди 8 години

Добре де една баба със 100 лв пенсия как да си позволи сцомга или скариди примерно. И аз знам, че те не са вредни, ама не ми се дават по 60 лв за кило сьомга. И вместо да ми съдействат да си купувам полезни храни, ми вкарват поредния * с измислен данък. И това как по-точно ще ме откаже от вредните храни, освен че ще изземе и последните пари за храна?Не е ли по-добре да се създаде заетост, да се увеличат доходите и хората да могат да си позвоялт по-качествени храни? Или облекчения за позелнит

66

вече отдалече

преди 8 години

Чакам с нетърпение въвеждане на данък "живот",в България той е смъртно опасен!

65

До 71

преди 8 години

"Две боклучави вафли са на цената на едно кисело мляко, дори закупено директно от производител, каквито има по селата, че и по градовете.Кило череши е 2.00 лв.-колкото пакет чипс.Боб,леща,картофи,ориз,сезонни плодове и зеленчуци- те не са по- скъпи от ***,с които масовият българин си пълни торбите из магазинските мрежи и в кварталните дупки.Няма нужда от вечни оправдания."Абсолютно вярно! Но нали знаеш, че българинът се гордее най-много с това - че е беден, унижен и ощетен. Наследство.

64

Анонимен

преди 8 години

А че масовият българин тотално не притежава култура на хранене е вярно.И често само си търси извинения с бедност.Две боклучави вафли са на цената на едно кисело мляко, дори закупено директно от производител, каквито има по селата, че и по градовете.Кило череши е 2.00 лв.-колкото пакет чипс.Боб,леща,картофи,ориз,сезонни плодове и зеленчуци- те не са по- скъпи от ***,с които масовият българин си пълни торбите из магазинските мрежи и в кварталните дупки. Няма нужда от вечни оправдания.

63

Анонимен

преди 8 години

До юбералес 60,За да твърдите, че има посочената от вас разлика между понятията "вредно" и "опасно", то моля да посочите на какъв официален източник се базирате- правна норма или официален речник. В синонимния речник понятията са синоними. Опасни далеч не са само храните, в които се развиват бактерии и които наричаме "развалени". Опасна е захарта, опасна е солта, бялото брашно над определена норма. В някои храни те са си винаги над нормата. И тези храни са си застрашаващи здравето.

62

юбералес

преди 8 години

До Анонимен 56Точно така, радвам се , че си ме разбрал и успя да си го представиш по своему.

61

пенко

преди 8 години

Ако не друго, то аз поне газирано и други подсладени *** не пия - нито бира, нито кола, нищо газирано. Само от време на време си правя фрешове от ябълки и моркови вкъщи - не е по-скъпо от бирата, пък е 100 пъти по-полезно