113

:-)

преди 8 години

"Мързеливите" гърци правят показно на "работливите" българи. Имайте още малко търпение, драги сънародници,..... краят (ни) е скоро.

112

Венелин

преди 8 години

Това е демокрация - народа решава!Вижте как само звучат старите партии "Нова демокрация" и ПАСОК - също като нашите управляващи. В Гърция обаче тези партии взимат по десетина процента от гласовете. Мога само да завиждам на гърците.

111

Тарикатис

преди 8 години

Интересно ми е ако Гърците са достатъчно глупави като премиера си и и вземат че кажат НЕ. Тогава Ципуракис ще продължи ли да се пазари като на женския пазар или ще въвежда драхмата и ще стяга куфарите за Москва :)

110

Тарикатис

преди 8 години

От тоя референдум нищо не зависи. Дори Гърците да кажат да на споразумението, ЕС иска то да бъде гласувано от гръцкият парламент. Да го бяха гласували първо там и ако ония кажат ДА, тогава да питат народа. Или ципурата иска с референдума да прекара ЕС. Ако народа каже Да, ще вземе парата и след година най-много парламента ще каже НЕ. Ципурката ще си измие ръцете че не го слушат, парите ще бъдат изядени и цирка ще започне отново.

109

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 21Защо не дадеш факти и сравнения на заплатите от преди 10- 15 Години, а само пароли хвърляш.

108

Анонимен

преди 8 години

До Членска карта 7Нищо няма да стане, ще печатат драхми колкото си искат, бес стойност.

107

Анонимен

преди 8 години

Простичко представят нещата от ЕК. Има обаче и друг вариант - да се разгледа хубавичко кой как и при какви условия е отпускал кредити на Гърция, особено през последните 5 години. Ако трябва и Съдът да определи дали голяма част от тези кредити нямат характеристиката на т.н. омразен дълг. По този начин Еквадор опрости многомилиардни държавни задължения към тарикати-кредитори, "съумели да отпуснат" заеми при убийствени за страната условия, очевидно, с договори, отдалеч миришещи на корупция.

106

Стоко

преди 8 години

Пък Люксембург е с 3 трилиона външен дълг...

105

Анонимен

преди 8 години

Евалла на гърците. Искаме референдум и ние. Далаверата от ЕС е колкото от чешма без вода, а вредите - неизмерими. Поредното доказателство е днешния парад.

104

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 143 Изобщо не е неочаквана. ЕС от поне 6 месеца е решил твърдо да каже на Ципура-та да си бере лайката - или да слуша какво му пее радиото или да се оправя сам. Е може и от *** да поиска помощ, ама оня не дава (има си Крим ДНР и ЛНР да хрантути)...

103

юбералес

преди 8 години

До 146Италия, Испания, Португалия, Ирландия, направиха реформите, плащат си навреме и нямат проблеми. Само гърците отказват реформи и връщане на дългове.......... работа......а, САЩ не ги мисли - те фалирват от сто години и ще продължават да го правят успешно още толкова.

102

До 149

преди 8 години

Абе падна падна ,пък пак е над 300 милиарда.Вижте бе другари капиталисти и американски възпитаници.Няма такава държава в света ,която с ограничения да си е върнала дълговете.Дълговете се връщат по американско-схема.Като дойде време да връщаш ,вземаш нов дълг по-голяв ат предишния.Това правят америкнците.Настъпва падежа на едни книжа-печатат нови и готово.Така ,че сега спора е не дали да дадат на гръцкия народ нещо ,а да дадат милиардите на МВФ ,а лихвата да я платят гърците

101

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 126къф референдум бе ушанко? Чемодан, вакзал, масква

100

Одисей

преди 8 години

колкото и да ми е неприятно но трябва да си признаем че гърците са по народ от нас и каквото и да стане ще се сплотят и ще оцелеят и като народ и като държава...спомнете си как се опълчиха срещу могъщия трети райх и се биха до последния патрон...не клекнаха пред Хитлер като нас...и сега ще отстояват интересите си до последно...можем много да се поучим от тях...

99

До 145

преди 8 години

Брей че си уменннн ,направо гений.А ако и спрат пенсиите въобще ще си изплатят дълговете не за 15 ,а за седем години.Абе *** ,защо не се приложи схемата ,която предлагаш и за американците ,които имат дългове в трилиони,за италианците ,които имат по-голям дълг от Гърция ,за Испания ,за франция.Абе защо за едни може ,а за други не може.Ще им го накривят на гърците-пак ще ги натъпчат с пари защото иначе америкнците ще загубят Средиземно море.А путин ще им събира кожите само

98

юбералес

преди 8 години

До Анонимен 140Сметката е проста. В Гърция има 2.75млн пенсионери със средна пенсия 12 000е годишно. Това прави 33млрд. евро. Ако пенсиите им станат наполовина- тоест 500 евро на месец, Гърция ще има 16-17млрд евро излишък, с който за 15г ще си изплатят дълговете. Как нашите пенсионери я карат с 160 евро пенсия? И те могат. Да не би да са работили повече?

97

Анонимен

преди 8 години

Чакам да видя каква ще е реакцията на фондовите пазари в понеделник и какви ще са лихвите на дълговите книжа на Португалия, Испания и Италия...Да видим и фондовите индекси...Интересно как ще реагират борсите на новината... До колко е подготвена Европа за една такава неочаквана ситуация

96

До 138

преди 8 години

Виж бе американски храненик,обясни на мен тъпия ,ти който си страшно умен защо преди седем години на Гърция и опростиха над 130 милиарда,спазват всичките ограничения които им наложиха и дълга им вместо да се намали все си стои на 320 милиарда.Хайде кажи защо като е така народа да гладува като *** българско стадо у нас

95

Анонимен

преди 8 години

ще ги ползваме за нископлатени роби, ако излязат =)

94

Анонимен

преди 8 години

От срещата в петъкИграта свърши, казал Туск на гръцкия премиер. В Гърция има 1,5 милиона безработни, 3 милиона бедни и хиляди семейства, които нямат доходи освен пенсиите на бабите и дядовците. Това не е игра, отговорил Ципрас. Не трябва да подценяваме докъде може да стигне народът, когато се почувства унизен, добавил гръцкият премиер. След срещата Ципрас обявил,че няма да се поддаде на ултиматумите и шантажа Ципрас, смело напред!