52

Анонимен

преди 8 години

Колкото и да са ми симпатични гърците като народ не мога да ги оправдая. Тези хора харчат на поразия от десетилетия, примери бол. Само за олимпиадата похарчиха около 12 млрд евро. Сега съоръженията им пустеят. Ами осемте милиарда източени от мъртвите души. При 700 хил държавни служители, вместо да ги намаляват през 2010 само за една година са назначили още 70хил. Всеки от нас има познати, които са готини хора, но харчат повече, отколкото изкарват, а при гърците това нещо си е национален спор

51

До Пешко55

преди 8 години

Няма "Византия", а има Източно Ромейска Империя със столица Византион. Поне 15 от императорите на Източно Ромейската, а по-късно и Римската са родени по днешните български земи, вкл. северна България (Константин Велики), София (Клавдии-някой си) и т.н. Гърция се появява в новата история, а понятието Византия е измислено 18 век от един френски писател. така че, бележката ти "Византия (респ. Гърция)" е напълно неудачна.

50

Пешко

преди 8 години

До До Пешко,не съм запознат с преговорите конкретно в частта им с позволяването и непозволяването да се иска данък от най-богатите, подозирам, че има някакво объркване в превода или в представянето им пред нашата общественост. Ако ще и 1000 човека да печелят над 500 000 евро пак от данъци не могат да се съберат милиарди евро. Иначе основна критика е поддръжката на огромна държавна администрация, която си клати краката и взема 13, 14 и 15-та заплата. Тунеядци, дето работят по 15 ч. седмично

49

Стоян

преди 8 години

Какви репараций ще искат малаките от нас,ние сме си ги изплатили отдавна.Германците да си им плащат.

48

Иван

преди 8 години

Дядо ми е роден в Гърция. Прадядо ми е лежал в Бялата кула в Солун защото е отказвал да се гърчее. Принудени да се напуснат родните си места. ДА СЪДИМ ГЪРЦИЯ ЗА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!

47

Мемет

преди 8 години

До БГ:Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!Прочети още на: dnes.bg/balkani/2015/02/25/dojivoten-zatvor-v-gyrciia-za-nashenka-ubila-deteto-si.255687

46

асад

преди 8 години

дайте да превземем гърция я немския леопард я т34 и да се приключва с тия *** закривай катуна гръцки

45

До Пешко

преди 8 години

Да, портовете им са основно частни или смесени. Споменах ги специално на "мда" който твърди че, в Гърция има само кози;)Колкото до облагането им с данъци - ами как да се пребори Ципрас, след като самите "кредитори" не го позволяват! Те не разрешават дори личен доход от над 500,000 да се обложи с еднократен данък и стопираха преговорите заради това! Държат парите да дойдат от пенсионерите, не от богатите. Човек се пита - каква е целта: Гърция да си плати заемите или да не си ги плати и да я "приватозират".

44

Пешко

преди 8 години

До д-ръ *** ЦеновъДругарю Ценовъ, още по тервелово време Източната Римска империя, респективно Гърция, сключва договор, чрез който отстъпва де юре областта Загоре на България. Подобни договори впоследствие са сключени сигурно стотици, като в "дълбокия мир", сключен 10 в. между цар Петър и Византия (респ. Гърция), е призната царската титла на Петър, с което Византия (респ. Гърция) признава Българското царство като суверенен политически субект. Така че Улеви Гьотеборг и да си четете Г.Марков

43

ХРИСТО ЗАФИРОС

преди 8 години

АЗ СЪМ КАРАКАЧАНОС...ИСКАМ ГЕРМАНЦИТЕ ДА ВЪРНАТ ВСИЧКО НА МОИТЕ БРАТЯ ГЪРЦИ.НИЕ КАРАКАЧАНИТЕ СМЕ ГЪРЦИ.. ..БУЛГАРИТЕ СЪЩО А УБИВАЛИ ГЪРКЦИ ПО ВРЕМЕ НА 2-ТА СВЕТОВНА ВОИНА...НАД 100 000 ГЪРЦИ СА УБИТИ ОТ БАЛГАРСКИ КРАДЛИВИ ОКУПАЦИОННИ ВОИСКИ.

42

снайпер

преди 8 години

искала пари ми що не спряха германците ми бързо се предадоха, финланците са много по малко но спряха съветския съюз и се биха

41

Анонимен

преди 8 години

До д-ръ *** ЦеновъПлатени господине-разберете че Гърция извършва неколко Геноцида спрямо българското население по различно време на огромни територии,населени от българи.Това ,че вашите комунистически спонсори "замитаха" историята не Ви прави чест да говорите глупости.

40

Пешко

преди 8 години

Та Ципрасчо си е бетер нашенски кутевист"Преди да спечели изборите на 25 януари, лидерът на радикалната лява партия СИРИЗА обещаваше да въведе данък "богатство" и да обяви война на олигарсите. Той се заканваше да посегне и на корабособствениците и техните щедри данъчни привилегии. В последните месеци обаче Ципрас запази мълчание на тази тема, припомня агенция Ройтерс, като отбелязва, че корабоплаването и туризмът са сред малкото индустрии, в които Гърция е конкурентноспособна в световен мащаб."

39

Пешко

преди 8 години

До До РАЗПРОДАЙ НА ПАРЧТака че проблемът е в това, че Ципрасчо няма волята и инструментариума да накара корабните магнати да плащат каквото и да било на държавата

38

д-ръ Ганчо Ценовъ

преди 8 години

Ние като татаромонголски дошляци на Балканите,трябва да сме благодарни на гърците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.

37

Пешко

преди 8 години

До До РАЗПРОДАЙ НА ПАРЧТова за портовете е точно така, само дето гръцките корабостроители и корабоплаване не плащат данъци в Гърция - " Член 107 от конституцията на Гърция гарантира: Печалбите на корабособствениците (17 млрд евро през последната година) са освободени от данъци.По същия начин са освободени и доходите от продажба на кораби. И дори частният доход на собствениците на плавателни съдове не се облага. Единствено на карго корабите се налагат минимални данъци (в зависимост от размер

36

Bigfoot

преди 8 години

Нека не забравяме за бруталната асимилация на българското население в Егейска Македония,гръкоманската експанзия в църквата през турско,слугинажа на жените ни заради просташкия преход на комунистите!Да си продават островите на *** и да продължават с дембелуването след обедната почивка!

35

Анонимен

преди 8 години

За американците Гърция е любима дестинация.За тях е гордост ,че са почивали на гръцките плажове,най-вече на гръцки острови.Така,че да не забравяме емоционалната страна на нещата.Обикновено говорим за финанси,кредити,програми и се надяваме,че ако сме дисциплинирани в тази сфера България ще цъфти и връзва ,Да,ама не.Българинът трябва да поработи върху своята духовност,сила и достойнство.Ако това не умеем винаги ще сме на дъното.

34

До РАЗПРОДАЙ НА ПАРЧ

преди 8 години

Знаеш ли че, вчерашните преговори запецнаха понеже "кредиторите" не искат Гърция да пълни хазната с 12% такса "свръхдоход" при над 500,000евро а настояват парите да дойдат от пенсионерите и работниците? Знаеш ли че, като удариш в земята средната класа и ВВП-то пада? Да, гърците не са от най-работните, но това не е повод един още по-прецакан народ като българите, да излива злоба и завист, вместо да се замисли обективно: какво точно се случва!До мда - Гърция има най-голямата система от портове в Европа и една от най-големите в света.

33

Анонимен

преди 8 години

Да се снижим братя, да не се сетят и от нас да поискат репарации за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция като слуги на Хитлер.