41

Анонимен

преди 8 години

От Пайнер и други подобни ще им го върнат

40

Анонимен

преди 8 години

Това ако беше в САЩ, щяха да искат обезщетения в рамер на милиони, а Балканска иска само едно извинение. Ето затова българите ни клатят нявсякъде.

39

do Nikos

преди 8 години

Gurciya e flirala 28 puti otkakto sushtestvuva. Bulgariya nito vednuj.Nai-kratkiya vitc - rabotliv gruk

38

Анонимен

преди 8 години

За тези които се обаждат неподготвени и най-вече журналята ето това е въпросната песен - https://youtube/watch?v=aIDrEvJ8zq8. Единствено и само може да става въпрос за кражба на мотивите в песента (ако изобщо това може да се окачестви като кражба), но не и на цяла песен. Kомпозиторът (който всъщност в последно време много работи с български оркестър и хор) също ясно и точно е заявил, че "Opening Bulgarian vocal from Mystery of Bulgarian Voices (singer: Valya Mladenova Balkanska).

37

Анонимен

преди 8 години

Това за да се разбере от амереканците трябва да залеем социалните мрежи, като Туитър иначе няма как да се разбере.

36

Щ. Младши

преди 8 години

В днешния гръцки език има десетки хиляди преиначени Български думи- чрез тях той се идндоевропеизира,инак щеше да си остане семитохамитски. Индоевропеизирането на древногръцкия език става,когато големи маси мирно Българско население,които гърците заварват при своето нашествие в "Елада",биват погърчени и така част от Българското културно наследство бива асимилирано от гърците за да претендират днес,че е "тяхно". Но не правят ли същото и турците днес? Правят го разбира се,и не цепят басма никому!

35

Анонимен

преди 8 години

Вместо да се радваме, че хората са се обърнали към фолклора на малка България и песента ще я слушат десетки милиони по света, типично по българо-македонски подскачаме, че някой ни бил окрал! Ние, разбираш ли, сме толкова велики, че всеки само гледа как да ни окраде! Нищо че песента е народна и не е притежание на никого, а аранжимента е съвсем различен от този на Валя Балканска.

34

Анонимен

преди 8 години

Малка, никому известна с нищо страна - защо да не си позволят да вземат песента без изобщо да им пука? Чудно, че въобще се разбрали по някакъв начин за това. А ако случайно някой се обади и каже нещо, тия от филма ще кажат: Не стига, че реклама им правим, ами и протестират. Така е като сме малка и слаба държава, ще си правят с нас каквото си искат.

33

Исти

преди 8 години

LinKuei има право- щом в албума посочат че са ползвали мотиви от Български народни песни,ще считаме въпроса за уреден.

32

Анонимен

преди 8 години

Окрали?! ми нас като ни тарашат всеки божи ден?

31

НИКОС ЯНАКИС

преди 8 години

ГЪРЦИЯ ЩЕ ВИ ОСЪДИ ЗАТОВА ЧЕ КАРДЕТЕ ГРЪЦКО ДУХОВНО НАСЛЕДСТВО..ВСИЧКО НВ *** Е ГРЪЦКО.ИМЕНАТА ВИ СА ГРЪЦКИ...ЗЕМЯТА ВИ Е ГРЪЦКА. ПОВЕЧЕТО ДУМИ КОИТО ГОВОРИТЕ СА ГРЪЦКИ.

30

42

преди 8 години

ТЕ, В НОВИЯТ ВАВИЛОН-САЩ, САМО ТОВА ЗНАЯТ КАК ДА ИЗПОЛЗВАТ НАГОТОВО ПОСТИЖЕНИЯТА НА ДРУГИТЕ. ЗАТОВА СА И "ВЕЛИКА" СИЛА.

29

LinKuei

преди 8 години

До АнонименПрочети трите ми коментара по-долу, за да разбереш, че разсъжденията ти са неверни и кражба всъщност няма!

28

Анонимен

преди 8 години

Така се прави кражба. Взема се нещо не толкова известно в съответната страна където се снима филма и се използва. Най-вероятно, в това имат участие композиторите на този филм и другите от екипа незнаят нищо.

27

Анонимен

преди 8 години

Какво значи народна ,нещастни лаици...Събрал се целият български народ и сътворил песен така ли...??Терминът народна определя масовоста на слушателите ,а не на твореца...!!

26

LinKuei

преди 8 години

Музиката е изкуство, което трябва да се споделя и разпространява, а не на всяка цена да се капитализира и комерсиализира! Препоръчвам ви да прослушате въпросния албум "Sun"! Да чуя българските мотиви ме накара да се чувствам горд... Разпространява се безплатно в личния канал на автора и дуото Two steps from Hell.

25

Анонимен

преди 8 години

До :) 26и какво като е народна песен. Давай да си правят евтините екшъни използвайки наши народни песни. И това е нормално според теб.

24

LinKuei

преди 8 години

Всъщност много български фирми ползват неговата музика към рекламите си и съм убеден на 99%, че не я ползват под лиценз и с разрешение... Дори точно вчера си мислех дали да не му сигнализирам за това! Албумът е записан от хор и оркестър на софийското студио Four For Music Ltd., от български изпълнителки и гласът не е на Балканска, а на едно много талантливо момиче от хора! "Журналистът", направи ли си труда поне да провериш информацията?!

23

Анонимен

преди 8 години

Някой е открил песента от интернет и не е казал, че не е негова и я използвал.

22

До байос ви Никос

преди 8 години

Гърците вече окрадоха доста наши народни песни от Българското Беломорие,както са правели впрочем и в древносттал Дори идеята за Атинската "демокрация" елините я крадат от нашите деди,а гръцкия Партенон е построен върху основите на древен Български храм. Българите с изумление научили,че човек може да живее от измами едва след гръцкото нашествие на Балканите преди 3200 години. А гърците били добре подготвени- в Близкия изток имали на разположение няколко века,за да се ошлайфат в лъжите и измамите.