106

хех

преди 8 години

Светещи му били очите ... о, Боже ?! гледал лошо типично по Бай Ганьовски това е изкуство бе хора, няма лошо ! Що не ходите да се дървите на ония *** от Ислямска държава, които искат да съборят пирамидите а ?

105

Анонимен

преди 8 години

Стига нихилизъм,стига чуждопоклоничество,стига рубладжийство. Паметника е прекрасен и това е първият на български цар в столицата на държавата която се нарича България.

104

Анонимен

преди 8 години

Шанса да се направи нещо, което да се хареса на всички е точно - нула.

103

иван

преди 8 години

*** -нежно казано !!

102

Анонимен

преди 8 години

Самуил щял да бъде със светещи очи. Предлагам да се направи и да може да размахва меча от време на време и да издава бойни викове.

101

иван

преди 8 години

Дядо - срам ме е !!!!

100

Анонимен

преди 8 години

Паметникът е великолепен. Има символика, има трагизъм в него. Браво на скулптора!

99

Анонимен

преди 8 години

Някой замисля ли се защо, за 45год. НАРОДНА ВЛАСТ нямаше нито един паметник на български владетел.Хайде сега да видя какво ще отговорите. -имаше обаче ленин благоев и на оня от ковачевци паметник.Даже на цели армии.и Альоша.

98

Анонимен

преди 8 години

пише се воЙни дронове неграмотни :D

97

Анонимен

преди 8 години

Това на паметника не е Самуил а Ръжди Вешидов дегизиран, като Посейдон.

96

Анонимен

преди 8 години

Баси, то за тоя Самуил цяла седмица пишат. Повече отколкото за Бащицата. Може ли такова нещо. Не ги е срам.

95

Анонимен

преди 8 години

Паметникът е супер! Не знам за какво беше цялата шумотевица. В България всяка една инициатива се оплюва по най-просташки начин! Та за това има само социалистически паметници, а на хората, които са създали бъгларската държава преди векове няма един пукнат паметник. Та аз ликовете на хановете ни и на царете ни съм ги виждал само в енциклопедиите като бях 2-3-ти клас и после в учебниците. Но не ми изниква в съзнанието ден днешен как изглеждат.

94

Иво

преди 8 години

До СТРАНДЖАТАХвани я направи ти бе господин разбирач !!!!

93

художника

преди 8 години

Съвсем същото е, когато ремонтирахме покрива на блока и се почна:1- Така не се прави покрив, аз щях да го направя по-добре.2- А бе ти луд ли си, за тия пари щях да направя 2 покрива.3- Що точно ти намери майсторите, нещо комисионна, а?4,5,6 и т.н. изказвания от тоя род, ама никой не си мръдна пръста преди мен.А покрива вече 8г. не е протекъл и всичко се забрави .... до другия ремонт.Те така си мрънкат готованците и всичко им пречи, па и акъл дават.

92

Анонимен

преди 8 години

ПЕКО ТАКОВ,МАКО ДАКОВ, Тано Цолов ,Цола еди си коя, да не изброявам и други аристократично революциони имена на хора от БКП до един неграмотни и родоотстъпници.

91

Анонимен

преди 8 години

Kogato glavata e navedena na dolo, dushata i sarceto sa obarnati na gore.ot Staria zavet na Bibliata.

90

почти

преди 8 години

Библията разказва съдбата на еврейския народ - как така да не е еврейска книга?! Самият Христос също е евреин и е убит от евреи. За неграмотните повтарям - Христос не е българин. За неграмотните вярващи повтарям - Христос не е бог, а син божи.

89

до Сугарев

преди 8 години

Именуват се Арон, Давид, Моисей и Самуил-синовете на комит Никола Мокри.И имената са библейски бе навлек.

88

Анонимен

преди 8 години

Ne znaete li, che vsiaka hudojestvena tvorba nosi cherti ot svoia tvoritel.

87

Анонимен

преди 8 години

Samuel se e kazval evreiskia predi carstvoto na car Shaul, David i sina na David Solomon. Naistina imenata sa vzeti ot arameicite.Osven tova baba mu na car dDavid ne e bila evreika. Okonchanieto "el" ili kakto se pishe na balgarski "il" oznachava Bog. Imeto Danail e ot evreiskoto DaniEl. Samoil idva ot Samuel. Vsichki tezi imena sa ot staria zavet na Bibliata.Samite evrei po tova vreme sa govorili arameiski ezik ili kakto mu kazvat staro evreiski.Pozdrav za hubavia pametnik!