132

до 169

преди 8 години

България е най-старата държава в Европа-Ха, ха, ха! Ти да си чувал за Римската империя? Създадена е далеч преди България и е изградила великолепна инфраструтура, градове, култура, писменост, литература и т.н.

131

???

преди 8 години

Изкуството не е за хора чийто партиен лидер е чел само една книга.Просто им идва в повече отколкото са умствените им възможности.

130

факт

преди 8 години

Кич! Хората, които си падат по кича ще го харесат! Пардон - хареШат! Харата, които говорят на влезнА, излезнА и прочие полуграмотници.

129

Архитект

преди 8 години

Големият проблем е другаде, нямаме достатъчно паметници! България е най-старата държава в Европа, трябва да си изкараме историята наяве пред цяла Европа. В Европа това се цени най-много. България е била 1 от 3-те имприи в Европа в Средновековието. Най-хубавият климат, най-хубавите планини, море и хора!

128

Kolqak

преди 8 години

До Анонимен 164Абсолютно точно!

127

Анонимен

преди 8 години

Паметника е прекрасен и всеки българин трябва да е горд.

126

марин

преди 8 години

Кое е спорното бе чалгари и въртигъзеци?Само дето кукльо ще се *** когато го открива!

125

до 158

преди 8 години

хора вярват на историята и се гордеят, че са пристигнали 681 с юрти от кавказ ваша си работа. Аз знам, че ние сме си били тук много по от рано-Разбира се, че е имало автохтонно население, което се е заселило на нашите земи преди около 8 хиляди години. Предполага се, че е пристигнало тук от другата страна на Черно море. Но съвременният етнически, културен и езиков облик на народа ни се формира през 6 - 7 век.

124

Архитект

преди 8 години

Един от най-хубавите паметници, искаше ми се в малко по-голям мащаб да беше, но и така е добре. Пък и кой съм аз да давам мнение, има си скулптори. А относно недоволните... Едно време и по ван Гог са плюли и по нашия Кристо, а колко архитекти са ги плюли, преди да започнат да ги боготворят. Най-великите винаги са неразбрани в началото. Новите неща винаги се разбират в началото по-трудно. Тука нещата са дори доста премерени.

123

Щирлиц

преди 8 години

Пред църквата Света София има паметник ,еврейски,и никой не пита там ли му е мястото.Ккаво пречи български паметник на това място?!

122

555

преди 8 години

Самуил да не би да си е изгубил запалката или нещо друго та е навел така глава и търси с поглед нещо по плочките?!

121

Тракиец

преди 8 години

София си е древна столица и ако някой хора вярват на историята и се гордеят, че са пристигнали 681 с юрти от кавказ ваша си работа. Аз знам, че ние сме си били тук много по от рано.

120

DLETO

преди 8 години

ISKAM DA VI KAJA,----VSEKI DA SI GLEDA RABOTATA ZA KOIATO POLUCHAVA PARI,I DORI DA IMAS REZERVI "PO KROTKO" kazvat mu tolerantnostkato spechelis konkurs -pravi tvoita IDEIA ,BADI SEBE SI ,DERZAI,TVORI. EDNO NASURCHENIE,DOBRA DUMA E PO -CIVILIZOVANO MI SE STRUVA. PROSTO MOITA GLEDNA TOCHKA I IA SPODELIAM ,TARPIA KRITIKA NO SAMO CHERNA BOIA.....

119

мани мани!

преди 8 години

И защо е направил Самуил с женска фигура - къс торс и дълги крака? Едва ли е била балетист!

118

Kolqak

преди 8 години

Не разбирам какъв ви е проблема с паметника? И изобщо какъв ви е проблема с очите? Ако светят какво толкова? Това ще е първият паметник в света със светещи очи. Нищо лошо няма в това напротив! Я да млъквате!

117

Анонимен

преди 8 години

Още малко и ще задминем македонците по кич и мегаломания. Паметник ли се издига или *** в центъра на столицата?!?!?

116

факт

преди 8 години

Александър Хайтов не можа да направи дори свестна скулптура на баща си, а сега палето се дръвчи на цяла България с интерпретацията си на Самуил. Скулптор, който не може да направи добра скулптура дори на най-близките си е повече от некадърник. Идете вижте как е окепазил баща си /Николай Хайтов/ - скулптурата е в Борисовата градина - и тогава коментарийте може или не може да се справи със скулптура на Самуил.

115

Анонимен

преди 8 години

София започва да прилича на Скопие и Пловдив измисляйки си древна и велика история и добавяйки това че е люлка на земната и извънземната шопска циЛИвилизация е готова да стане и вселенска столица

114

Aman

преди 8 години

не зяйте....очите на Самуил са свързани с уличното осветление .... ще виждате къде паркирате поне

113

Аха

преди 8 години

До даНямаш представа колко си прав!