53

Истината

преди 9 години

Много ми е смешно ,когато се заговори за възраждане ...И то от атеисти ,болшевики и комунисти .Не ,онова Възраждане беше дело на едно патриархално - християнско общество ,което беше се позамогнало и искаше освен децата си и на цял народ да стори добро .Онези наши богати люде бяха преди всичко родолюбци и христови хора.Да виждате нещо подобно днес? Може ли да сравниш днешната мутра- комунист- олигарх с някои от богатите българи в онзи период .Да си говорим честно .

52

Нещастен

преди 9 години

Ще става още по-зле....

51

Анонимен

преди 9 години

Само да кажа, моята дъщеря учи в Ирландия в 8 клас. Паралелките са с по 20-25 ученика, заплащането на учителите е между 20-30 и в университетите до 40 евро на час. До 90г тук са яли само картофи и не са имали и автомобили. След разгрома на източна Европа тези се пълнят с пари. Знам че изнасят много месо в Европа и близкия Изток, кудето ние изнасяхме. Просто пазарите не са достатъчно много за всички страни да са добре. Сори но това е капитализма едни са богати други бедни, неможе всички да са едн

50

Анонимен

преди 9 години

Много на дребно я дробите. На България и трябват 50 000 млади, мотивирани, добре образовани и много добре заплатени учители, които за 10-12-15 години ще променят качеството на хората у нас. Огромна част от активното население трябва да се "преобразова" с различни алтернативни форми, чуждоезиково, финансово и най-вече гражданско обучение. Една трета от държавния бюджет трябва да отива за образование за този период. С две думи: ново възраждане. Иначе загиваме, не го ли виждате.

49

Анонимен

преди 9 години

До АнонименИ как ще постигнеш качество, когато ученикът знае, че от него и такива, като него зависи бюджета на училището.Когато повечето родители, расъждават по същия начин , като теб.Той "даскалът" е длъжен да ти пише добри оценки, щото мама ще премести гения си в друго училище.Отива с тази заплаха при директора и какво мислиш се случва. СТРАХОТНО КАЧЕСТВО.

48

dk

преди 9 години

колко трябва да си глупав,за да си затриеш образованието за 25 години и да разчиташ ,че от тази държава ще стане нещои сега феодалите директори заедно с протежета учители правят така че да показват лъскавата страна-уж се правят матури а се преписва масово,подготвят се отделни деца да представят страната в чужбина и това се преписва на училището като заслуга и т нно истината е друга-както в държавата трябва да се спазват законите така и в училище трябва да се спазват правилата

47

Анонимен

преди 9 години

До АнонименНикой не говори точно зо мен, но ако не се подчиняваш на директора и не пишеш оценки, каквите не се полагат на деца и те видите ли напуснат училище, независимо от това, че искаш ДА ГИ НАУЧИШ,ти си против политиката на директора и училището губи пари, защото ученикът ще отиде другаде, където ще му пишат колкото трябва и той ще си е същия ***.

46

Анонимен

преди 9 години

До АнонименВ моя пост някъде да си видял думата уволнен.За уволнение използват други хватки, но ти си знаеш, защото явно си директор на училище и се опитваш да защитиш партийно назначените такива.Разбира се, че има и свестни директори, които са си поставили други цели.Разбира се,че има и калпави учители.Нищо не е издълбано на камък.

45

анонимен

преди 9 години

Образованието се съсипа от делегирания бюджет.Няма ред,няма дисциплина,няма обучение.

44

BG

преди 9 години

Ха, ха - нали "който не хранеше своя армия, храни чужда" ?! Ами нация дето не храни учителите си, ще кажат ли високоплатените фуражки които непрекъснато искат увеличаване на парите за армия, какво точно храни ?!?! Отговор: Няма учители - Няма Държава - Няма нация !!!Че кой луд ще отиде да стане учител, като един военен който по цял ден си играе с телефона си в казармата взима двойно ! по -голяма заплата от него !Хайде сега, заведете децата при фуражките - те да ги учат !

43

Анонимен

преди 9 години

"Българските учители са най-бедни в Европа, като вече са по-бедни от румънските им колеги"...Някой да е очаквал друго?

42

Анонимен

преди 9 години

Виновни са комунистите които за 45 години съсипаха образованието.

41

Анонимен

преди 9 години

До ЖороПървиСъщата работа е във ВУЗ-овете. Затова най-будните студенти трудно се съгласяват да станат докторанти и асистенти. Правилото е добавка за стаж. Т.е. ще получаваш прилична заплата някъде към пенсия, когато всъщност си в края на пътя. Парадоксите, родени от родните политици и кратуните в Инспектората по образование!

40

ЖороПърви

преди 9 години

Какво образование, какви пет лева.....Знаете ли колко много се търсят овчари в момента?! Агнешкото в цяла Европа е кът. А родните студенти се дърпат да стават овчари, защото били IT специалисти-Б.БорисовТрябват ни 3000 тираджии, овчари и козари, обяви Борисов пред бизнеса/ibox.bg/news/id_1586398345/За овчарии козари, каквито иска да ни направи многоуважавания премиер г-н Борисов, образование не се изисква, най-много 4 клас.

39

bat sali

преди 9 години

chestit praznik na bukvite, bulgari i bulgarki! :-) za mnogo godini da sa vi bukvite! na vas bukvite, drugoto na nas.:-)

38

ЖороПърви

преди 9 години

България сега отделя за образование 3,1 процента от БВП,...през военната 1942 г. 10 процента са били парите у нас за образование...През 1992 г. у нас за образование са се отделяли 6,1 процента от БВП...Да, така е! Само че през 1942 година за "Социалното помощ и интеграция" са давали 0 процента, а през 2015 се дават милиарди

37

КАДИР КАДИР

преди 9 години

АЗ АО СТАНА ЛИДЕВР НА ПАРТЯИ ЩЕ ТОЧА СУБСИДИИ ЯКО ОТ ВАСЛ...И ЗА ГЛАСА---ГЛАСА ЩЕ ФО ВДИГНА ОТ СЕГА КАКТО Е 13 ЛВ..НА 40 ;*** НА ГЛАС.А ПРАГА ОТ ОТ 1 ПРОЦЕНТ..ЩЕ ГО СВАЛЯ ОЩЕ -- НА 0.300 ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ.ИСКАМ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ОТ ПЪРВИ КЛАС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ УЧИ АНГЛИЙСКИ И ГЕРМАНСКИ ЕЗИК СЪС ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И ЗАКОНИ...И ДА СЕ ЗАБРАНИ БЪЛГАРСКИЯ ДА СЕ ИЗУЧАВА.БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК Е ПРОБЛЕМ ЗА СЛАВЯНИТЕ..А НИЕ НЕ СМЕ СЛАВЯНИ.

36

пепа

преди 9 години

И колко точно учители със срочни договори са осъдили директори, че не са им подновили договорите с мотива, че му трябва друг специалист.Директорът е в правото си след като ти изтече договора, да не ти пусне нов.С това си действие, принуждава учителите да мълчат и да не предприемат нищо срещу тиранията.Да не говорим, че те са една мафия и помежду си се разбират даден учител да не го вземат в техните училища.Да не говорим за малките населени места с по едно училище.

35

?

преди 9 години

А децата? Учениците с колко намаляха?"Българските учители са най-бедни в Европа..."-ми нормално е, след като и българинът е най- бедният човек в Европа.

34

edin

преди 9 години

....Mida-кирилица?