27

Анонимен

преди 9 години

Карфур . Изключително нагли . Отговорът им на искане за плащане е - ами съдете ни... Едва ли щеше да е така при ефективна съдебна система

26

анонимен

преди 9 години

ВЕРИГИТЕ КОИТО ЗАДУШАВАТ РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО СА ВСЕ ,,ИНВИСТИЦИОЗНИ,,---ДОКОГО БСК ЩЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ОТ ФАКТА ЧЕ РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО НЕ МОЖЕДА СИ ПОЕМЕ ДЬХ ОТ СКАПАН ВНОС И ИЗТИЧАНЕ НА ПЕЧАЛБИ И ТО МИЛИАРДИ ---КТБ Е 10 ПРОЦЕНТА СЛЕДВА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ОРЬЖЕИНАТА ХРАНИТЕЛНАТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТУРИЗМА НАРКОТРАФИКА----НА РОДНОТО Е СЛОЖЕН КЛЮЧ ДОКОГА

25

666

преди 9 години

До АнонименФалираха досегашните им собственици. Марките все още са живи. Просто преминаха в други ръце.

24

Анонимен

преди 9 години

пикадили

23

Анонимен

преди 9 години

Карфур и Билла фалираха.

22

Анонимен

преди 9 години

Ами да не доставят за тая верига, какъв им е проблема, сега отделен въпрос е, че по принцип трябва да се забрани доставката на хранителни стоки и такива със срок на годност до 6 месеца да се търгуват на отложено плащане или консигнация

21

до търговка

преди 9 години

"Като нашите производители лапат мухите и не си търсят правата"Заведени са няколко дела, кой ти каза, че не си търсят правата?

20

до Георги

преди 9 години

"Ами защото на чуждата като не платиш спира да ти доставя стока и започва да те съди, а нашите си зареждат и си зареждат и пак си зареждат, а след това ревът. Ами БГ производители - Сами сте си виновни. Изобщо не ви съжалявам."Ще ме извиняваш, ама българския малък производител не може да се бори с големите компании, които могат да си позволят да спрат доставките си за дадена верига. От гледна точка на бизнеса е по-добре да си чака парите, отколкото стоката му да стои непродадена.

19

Чиновник

преди 9 години

Не виждам какъв е проблема да бавят плащанията. Щом така им е удобно, значи така трябва да бъде. Българите за прозападно настроени и трябва да се радват, че западноевропейските фирми изобщо им обръщат някакво внимание.

18

Банкеръ

преди 9 години

Веригата е билла. От няколко месеца се опитват да се изнижат от страната. Фалираха още през февруари и разпродават бизнеса си в България, но няма купувачи.

17

Анонимен

преди 9 години

Те искат да се алармира, че нелоялните търговски практики е крайно време да бъдат преустановени. Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите подчерта, че искат правилата, които се прилагат в страните, от които са дошли търговските вериги в България, да се прилагат и тук.

16

Анонимен

преди 9 години

Българските производители се оплакаха, че "Карфур" не третира еднакво българските доставчици и големите такива. Луканов каза, че в магазините започват да липсват много от българските стоки, но на големите компании стоят. Те имат информация, че се плаща на големите, а не на малките български доставчици. Заведени са вече може би десетки дела, според него.

15

Анонимен

преди 9 години

Лукан Луканов от Произведено в България назова фирмата "Карфур".Той подчерта, че от много време насам тя бави плащанията към български доставчици и така са натрупани много сериозни задължения, които по тяхна оценка са поне 20 млн. лв. Към доставчиците от Произведено в България това продължава повече от две години, плащанията се бавят с 2 дори до 6 месеца.

14

Гешо

преди 9 години

В чуждите договори има каузи "плащане след един месец от деня на фактурата", според европейските закони могат да бавят плащането до 3 месеца и след това започват да течат лихви и неустойки . Фирма която не си получи парите след това може да иска фалит на веригата , ако фирмите са няколко могат да фалират веригата, и тогава това им струва много повече . Затова плащат навреме .

13

Анонимен

преди 9 години

Те не бавят плащанията отскоро, сигналите за това са от минимум 2 години насам.

12

Анонимен

преди 9 години

Да си оправят сметките и да се омитат от България.

11

топ новина

преди 9 години

Топ новина!!!

10

Анонимен

преди 9 години

САЩ *** малиарди от родната енергетика, държавните фирми с огромни загуби благодарение на Костов и Герб !!! Ограбват ни отвсякъде , а българите все така си траем и се оплакваме.

9

ffe@jkio.df

преди 9 години

карфур/пикадили .управлявана от гръцкият клон на карфур - бавят плащанията за да се разплащат с гръцките доставчици.Т.е. ние спонсорираме гръцкото потребление.

8

Blake

преди 9 години

За Пикадили/Карфур иде реч, не крийте!