46

Анонимен

преди 9 години

до 50: Щом в 10,30 ч. си "нета" е по-вероятно, че ти Ги лъжеш, че работиш, а искаш да ти плащат

45

до 49

преди 9 години

отворко правил ли си заварка

44

Анонимен

преди 9 години

Алооууу, работодателите, вие ме лъжете, че ми плащате, аз ви лъжа, че работя.......

43

Анонимен

преди 9 години

На снимката нагледно е показано, че щом за една заварка са необходими двама души това означава, че часовата ставка е 7,60 евро, а не 3,80 !

42

майорски

преди 9 години

До онбашиятаза 200лв на час и у европата гладен ша останещ!

41

Анонимен

преди 9 години

Българският труд е не само най-Евтин ...ами даже и най - нискокачествен ...

40

пишман икономист

преди 9 години

В почти цялата страна средната заплата е в порядъка на 600лв.което прави около 1.8 евро на час.8 часа по 1.8 е равно на 14.4 евро на ден.14.4 по 22 работни дни прави 316.8 евро по 1.95 прави 617.76лв.

39

Профсъюз

преди 9 години

То и качеството често е толкова пъти по-ниско .....

38

stoian79

преди 9 години

TROLCHETA ZASHTO SE OPLAKVATE NALI VIE IZBRAHTE I GLASUVAHTE ZA POREDEN PAT DA VI UPRAVLIAVA GERB I B.B..SEGA SHTE MALCHITE I SHTE TARPITE UNIJENIETO DA RABOTITE ZA PO NISKI ZAPLATI.

37

Анонимен

преди 9 години

Те ни лъжат че ни плащат, ние ги лъжем че работим. Но това не е омагъосан кръг. Добре платеният работник или служител гледа по друг начин на работата си.

36

онбашията

преди 9 години

да оставим настрана работодатели и наемни работници, интересно ми е защо самонаетите оценяват труда си толкова ниско. когато ги попитам отговарят "ако вдигна цените ще отидат при друг". е да ама като ми просрочиш двойно сроковете (както става винаги) щото си взел повече поръчки отколкото можеш да изпълниш, пак ще отида при друг, дето е имал акъла да иска по-висока цена. просто в българия всички са обсебени от идеята че всичко трябва да е евтино. е, моята цена е 200 кинта на час, ако щете.

35

Анонимен

преди 9 години

е..хххх му и привлекателността. Народа едвам смогва да си покрие сметките и каквото остане за храна недай си боже да се разболее. При 2 работещи родители не смогват да подсигурят 1 дете нормално за училище след, като са платили кръвнината към корпорациите подкрепяни да безчинстват от политиците, а те се хвалят колко сме привлекателни за бизнеса!

34

някой

преди 9 години

Именно той е едно от трите ни предимства като дестинация за бизнесИ де го тоя бизнес ?Уж сме в ЕС, а инвестициите,доколкото ги има, са само азиатски, руски и арабски. Европейските инвеститори, колкото и малко да бяха, постепенно се изтеглиха. България се ползва от ЕС само като дворно куче-пазач на източната граница на съюза.А дворните кучета най-често ги хранят само със сух хляб. Затова не се чудете на заплатите - важно е да стигат за сухия хляб.

33

Ник

преди 9 години

То че сме супер зле си е вярно , но ако сравним стандарта на живот в Дания, и България там е 5 пъти по скъпо от тук. Взимат 10 пъти повече заплати но имат 5 пъти повече рзходи. Незнам защо никога не го споменават това в тези статий. Не казвам че сме много добре , но пък не сме и толкова зле и нещата ще стават по добре.Само трябва да се вземем в ръце и да спрем да ревем.

32

Анонимен

преди 9 години

Десет пъти по евтино излизаме на западняците и пак няма инвестиции тук. Заради режима на тиквата, инвеститорите бягат! На никой не му се занимава с рекетьори на власт.

31

жоро с.

преди 9 години

поредната *** статистика.1. не 6, а 10 пъти трудът е по-ниско платен, това е и размерът на изоставане на производителността на националното стопанство.2. това не се явява фактор на конкурентно предимство, нископлатеният служител не е мотивиран и не полага качествен труд.3. само спотаняк би се радвал да получава пари "на сиво" и да се осигурява на минимална база.ниските доходи пряко рефлектират на проучванията и развойната дейност, откъдето пада съответно и иновативната дейност

30

Анонимен

преди 9 години

Къде са хубавците от КТ,КНСБ,НФСБ и др.синдикалисти.Нашият синдикалист има кабинет във фирмата и заплатата му е банкова тайна.Трябват други синдикати- като се замисля как се появиха от нищото профсъюзите в България почва да ми горчи в устата.Старите прикрити ком.партийци намерили удобно местенце в българския капитализъм.Имам въпрос др.Синдикалисти -кога сте произнесли думата стачка за последно.Осигурили сте небивал комфорт на работодателите.Дали защото и той е от единствената ....следва..

29

любопитко

преди 9 години

Румъния взимат повече от нас и имат повече пройзводство , явно за да се докарат чужди фирми не е достатъчно да им работиш ефтино

28

Anonymous

преди 9 години

Само шест?!?!?

27

Истината

преди 9 години

Истината е, че мизерното заплащане в България води до по-нискоквалифициран трду, което означва по-ниска производителност на труда. В крайна сметка мизерното заплащане влияе силно отрицателно на икономиката на България и така е вече 25 години. Но да не забравяме, че в първите месеци след началото на демокрацията и пазарната икономика в България, едни подрипваха и ревяха като магарета по площадите за да имаме това мизерно заплащане и те бяха "героите" в България - Кой не скача е червен ......