78

Анонимен

преди 9 години

царя е бадикирал - и то на няколоко пъти - то не е оспорил Конституцията от 1946, нито димитровската, нити референдума, нито Най-новаат ни конституция, дори се закле в нея. значи отвсякъде е абддкирал.

77

Анонимен

преди 9 години

Служещата на московския интерес т.н. Българска Православна Църква е изкомандвана от руския си началник патриарх Кирил (генерала от КГБ Гундяев) да коронова с титлата "цар на българите" Симеон с цел да присъства на шабаша на 9-ти май в качеството си на "държавен глава".

76

юбералес

преди 9 години

До 42По принцип си прав, но и в източна Европа църквата е влияела в избора на монарх, макар и по-слабо. Например болшевиките през 1918 избиват рода Романови до такава степен, че РПЦ и до днес не може да посочи престолонаследник. Всички наши около 50 царе са коронясани от църквата. Няма как един днешен патриарх да плюе на хилядогодишна традиция и да не спомене Симеон за цар на българите.

75

Венелин

преди 9 години

Царя си е цар, независимо дали е добър или лош. *** си е *** независимо дали е президент или не. Приемете фактите!

74

Анонимен

преди 9 години

КРАДЕЦ ...

73

42

преди 9 години

ДО 93ЦЕЗАРОПАПИЗМЪТ Е БИЛ ПРИНЦИП В ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА, КОИТО СА БИЛИ ПОД ВЛИЯНИЕТО НА РИМ. ТОЗИ ПРИНЦИП ПОЧТИ НЕ Е БИЛ ВАЛИДЕН В ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ВИЗАНТИЯ, ТУК МОНАРСИТЕ СА БИЛИ ДОМИНАНТА И НАД ЦЪРКВАТА, ТАКА ЧЕ ИЗТЪКВАЙ И ДВЕТЕ СТРАНИ НА ИСТИНАТА.

72

юбералес

преди 9 години

Още от времето на Константин Велики (4 век), системата в християнския свят е следната: главата на църквата коронясва или сваля короната от царя (краля или императора). Нарича се ''Цезаро-папизъм''. Църквата е тази, която определя кой е царя на един народ, без значение дали има или няма държавност или държавността е републиканска. Никакви референдуми или укази на парламентите не важат. Симеон е коронясан от БПЦ през 1943 и само църквата може да го свали.

71

42

преди 9 години

КОЙ ЩЕ ПОДВЕДЕ СИНОДА И ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ МУ ПОД НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, ТОВА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ПОДГОТОВКА ЗА БУНТ. ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ НАКАЗВАТ СУРОВО, СЪГЛАСНО И НАШИЯ ЗАКОН. ТВЪРДЕ ЗЛЕ ЗАПОЧНАХА ДА ТЪЛКУВАТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА ЦЪРКВАТА, КЪДЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА И НЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТ?

70

мисъл

преди 9 години

От всичките дървета, които изсече и продаде, българската земя " ще рони сълзи " още дълги години! Дойде, за да вземеш каквото може и се изпари. Никоя страна нямя нужда от подобни хора, пък били те и царе.

69

8

преди 9 години

ДЯДО МУ КОИ ЗЕМИ И ЗАМЪЦИ СИ Е ПРОДАЛ-ТИЯ,ДЕТО ГИ Е НЯМАЛ ИЛИ НЯКОИ ДРУГИ?!ДА ПОДПОМОГНЕ КОЯ ДЪРЖАВНА?!ПЛЯМПАШ ,КОЛКОТО ДА НЕ ЗАСПИШ! НЕ СТИГА,ЧЕ НИ ОКРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 800 ЧАСА,АМИ И НАХАЛЕН!КАТО ТИ Е ТОЛКОВА МИЛ,ПОДАРИ МУ И КОЛИБАТА НА БАЩА СИ И ГО ТИТУЛОВАЙ И ЦАР,И И КРАЛ, И ХАН, И ..................!

68

Анонимен

преди 9 години

Пука ми и за републиката и за царството мен ме боли фара за вас колкото вас за мене ама хич

67

Анонимен

преди 9 години

Рядко се раждат по-жалки и крадливи типове от този.

66

Анонимен

преди 9 години

А бе много му се ще,ама няма начин!И ако не го разбира,значи е ***!

65

Анонимен

преди 9 години

Не застрашаваш републиката-ти ли дърт лъжец.Ти и от България не искаше нищо, нали?

64

...

преди 9 години

Този човек е за Президент за Дипломат номер 1 ... Единствено той може да звъни на всекиго от лидерите на държавите,защото е признат на всякъде но не и тук.Защото станахме злобари и по зое от *те ... виждаме кофата за *** на 5 сек от нас нооо ще предпочетем да я хвърлим на земята :)

63

Анонимен

преди 9 години

Ако става въпрос, и сега си имаме Цар Киро. Ще стане двувластие. И Ирландска овчарка имаме.

62

....

преди 9 години

До АнонименНе намисай царя с комунистическите простотии кой вкара БГ в 2-3 катастрофи за помалко от 10тилетие ... така е като се дават ключови места на сервиъори и борци ..... ВИСШЕ НЕЗАВЪРШЕНО това го казва министър на образованието при Живков ако не се лъжа ..

61

...

преди 9 години

До ЦаряНаучи повече за прадедите му ..... Фердинанд си е продал замаци земи само и само да финансира държавата, нали знаете че понего време СЪрбия с подкрепата на силите навлиза в България, един мой пра пра ... дядо хванал двама чак в добруджа :)

60

Анонимен

преди 9 години

Вий таковахте Царство България с 2 национални катастрофи, сега имоти търси от Република България. Имотите им са в Турско и Гръцко.

59

...

преди 9 години

Поклон пред ФАМИЛИЯТА,жалко че той нямаше властта на баща си и дядо си.ДОЛО КОМУНИСТИТЕ :)