22

КРАТКО И ЯСНО

преди 9 години

1. Лустрация2. Нова съдебна система - работеща по нов начин, с нови хора.Това е рецептата за задвижване на БГ икономиката. И друга НЯМА

21

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 24Ще залееш дедовия!Добре че беше Чернобилската авария за да видим какво са зеленчуци.Предназначеното за западна Европа полско производство дойде в Бг.Стига с тия простотии.За нищо не ставате.Дървени философи със селски произход.

20

Сиси

преди 9 години

До Експерт икономист.Знаеш ли,колко търговски представители,извън България,назначени от Министерството си чоплят носовете и си чешат задните части и не вършат никаква работа в полза на бизнеса,а заплатите им са огромни.Нито ги интересува коя фирма какво произвежда,нито пък да я предложат на чуждия пазар адекватно.Колко маймуни има на това българско дърво,които лапат без да се трудят и на идея си нямаш.Пиши на всичките,ако имаш идея и ще видиш,какъв им е отговора.

19

художника

преди 9 години

В едно село живеели едновременно богати и щастливи и бедни и нещастни селяни.Учуден от разликата пътник попитал един от щастливите на какво се дължи тази разлика а той му отвърнал.-Преди време при нас дойде един човек и ни даде рецепта как да бъдем богати и щастливи, но условието му беше да я споделим и с останалите.-Ми другите като я знаят, тогава що са бедни и нещастни?-Така е, знаят я ама не вярват в нея.Май и ние Българите сме така, знаеме, че можем, ама не вярваме че ще успеем...

18

Примери

преди 9 години

Първо.Икономическа НАУКА няма и неможе да има.Има икономически теории , много , над 40.Второ.Икономически растеж е абстрактно понятие.Например нашите икономисти произвеждат свръх енергии , излишни токове , и какви ли не измислици , които противоречат на Бог , науката и техниката.Говорят глупости.Трето.Макро анализ без микро анализи и обратно , представляват една утопия , една огромна фантазия и недомислие.Четвърто.Правенето на пари от пари ,при лихварите , е икономически растеж , в които няма никаква икономика , а представлява разновидност на клептоманията 

17

Анонимен

преди 9 години

*** потъва и НЯМА ВАДЕНЕ.1989 само тарикатите практикуваха тарикатлък а сега всеки селски шушляк иска да е тарикат.Е ...... НЕМА!От балък тарикат НЕ СТАВА!!

16

Анонимен

преди 9 години

Според смисъла на статията св налага извода, че в България икономически растеж е невъзможен.Втория извод е че икономическия модел е напълно изроден.А пък между другото няма развита държава без тежка промишленост. Ние ще сме тарикатите които ще се пробват. Неуспешно.

15

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 13Селянино, при положение че труда в Бг е 3-4 пъти по евтин от този в Холандия, климата е в пъти по-благоприятен не разбирам защо ти Бай *** не можеш да произведеш по-качествени и евтини домати от холандците???P.S. И не ми излизай с мантрите за държавни дотации там. Китайците не се оплакват че разни сектори в УСА и ЕС се дотират!!!Хората РАБОТЯТ и не са ТЪРТЕИ като ***.

14

Иван

преди 9 години

МАНТРА 2-терминал 2.

13

Експерт икономист

преди 9 години

България сега се нуждае от Споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции - ТПТИ, което ще стане двигател на икономиката и генератор на стотици хиляди нови работни места. ТПТИ ще промени света!

12

Хам хум Африка

преди 9 години

Хахаха не случайно юриста Лукарски е министър на икономиката в правителството на Ченгето от ДС,растеж през крив макарон,гаранция от мултинационалните корпорации!

11

Анонимен

преди 9 години

Когато сложите Боко-Тиквето да ви Оправя, всички икономически теории отиват по дяволите.Селянин с гега(бухалка) от тези неща не разбира нищо.

10

Анонимен

преди 9 години

В олигархична икономика като нашата за да се постигне икономически напредък трябва да се накарат дебелите мутри да развържат кесиите. А другите дебели мутри в парламента да разходват държавните средства по-целесъобразно + контрол на разходването.

9

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 9Нищо не разбра от статията, нали?

8

Анонимен

преди 9 години

Икономическия растеж се постига, обаче не може да бъде обяснено с 500 символа. Ключовите думи все пак са - инвестиции в производство, равномерно инвестиране във всички сектори на икономиката, силна държава и държавни регулации, силен държавен икономически сектор, инвестиции в инфраструктура, насърчаване на предприемаческата дейност, подпомагане на МСП (малки и средни предприятия). Ето за това трябва да се говори, а не за "Икономически растеж" и до там.

7

Anonimous

преди 9 години

Заглавието трябва да се смени на: Икономическият растеж извинение No 1 на политиците за нецелесъобразно харчене на държавни средства

6

vesko02

преди 9 години

За българските проблеми рецепта за просперитет в дебелите книги няма,защото сегашното статукво устройва партиите във властта,хем хората не могат да мърдат заради мизерия и безпаричие ,хем "нашите" хора са настанени на подходящи хранилки с европейски или бюджетни средства

5

избягал от гетото БГ

преди 9 години

До като има политици и послания като вие само гласувайте за мен и аз ще ви направя богати и щастливи без да си мърдате зад*иците от леглата,ще продължавате да си лягате бедни и гладни и да сънувате как рицаря на бял кон ви оправя в пряк и преносен смисъл.

4

художника

преди 9 години

Икономически растеж ще има тогава, когато АДМИНИСТРАЦИЯТА не бездейства, а РАБОТИ и СЪДЕЙСТВА.Така вместо да произвеждаме, се подреждаме на опашки и чакаме да БЛАГОВОЛЯТ да ни обслужат, после чакаме месеци какво ще решат по нашия въпрос.

3

анонимен

преди 9 години

ПРАВИЛНО----ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ НЕ МОЖЕ ДА БЬДЕ НАПРАВЕН ОТ ПОЛИТИЦИ---ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА---ТОЙ ИМЕННО СЕ ЯВЯВА В МОМЕНТА СПИРАЧКАТА НА ИКОНОМИКАТА У НАС ЗАЩОТО ПРИТЕЖАВА ОРЬЖИЕТО ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ--ПАРИТЕ ПРИДОБИТИ ПРИ КРИМИНАЛНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ОТ КОСТОВ ИВЛОЖЕНИ В БАНКИ КОИТО ЗАНАПРЕД ЩЕ ГЬРМЯТ КАКТО КТБ---ЗАЕМИТЕ СА РОБСТВО ПРИ ЛИПСА НА ИКОНОМИКА