27

До Явор

преди 9 години

"Некадърнитe нископлатени лекари в държавната болница" по-кадърни ли стават в частната болница срещу високото заплащане? Защото в повечето случаи лекарите са едни и същи!И това е един от проблемите - какво качество да очакваш от преуморени хора. И каква човечност като смисълът е в парите. Здравната реформа е пълен абсурд. И все по-абсурдна става.

26

Анонимен

преди 9 години

еми така е, видяхте ли в токуда какво направиха с пребитото бебе, с мозъчен оток/ припомнете си по то-точно диагнозите от пресата и сайтовете/ качи на килограми и изобщо ... тва е болница, нема по света такъв случай, разрешен полкова сполучливо, бе изобщо тия от Гинес що се бават, тука имаме медицински прецедент!

25

за 30

преди 9 години

Съвсем тенденциозно смесваш земеделието, което в цял свят се субсидира, с мафиотските практики за източване неправомерно на държавата. Целиш да объркаш хората.

24

Анонимен

преди 9 години

държавните болници са мръсни и отвратителни и се отнасят с теб като куче

23

Анонимен

преди 9 години

Токуда е златна мина, не, направо кимберлитова тръба! Там освен че точат касата с леки от медицинска гледна точка манипулации, задължително клиентите правят и "дарение". Към частните болници доброзорлем се "насочват" пациенти от лекарите, работещи в държавните болници. Там си изработват сухото. А истински тежките и скъпо струващи лечения, като изгаряния примерно са на държавния гръб. Това си е държавно субсидиране на частен бизнес, същото, както при частни училища.

22

Анонимен

преди 9 години

Нема такава държава. Не съм чул някъде по света държава да финансира частния бизнес. Същото еажи и за земеделците. Защо обикновенните данъкоплатци ще финансират безвъзмездно частните земеделци.

21

тати

преди 9 години

Часто - означава ПАРИ докато парите са на 1-во място а на 2-ро работата не чакайте нищо ???????

20

Анонимен

преди 9 години

До ЯворЧастната болница Сердика примерно е по-голяма *** от повечето държавни, да не ти се налага да си онкоболен и да отидеш там. Висят прави 20 човека в коридор 3 на 3 повече от два три часа и чакат лекар да им назначии химиотерапия, седят по стълбището на стъпалата, защото няма столове. Лекарите ги навикват и се правят наа ударени на въпросите им.

19

баба ви

преди 9 години

А като говорим за спешност, дали знаете, че СофияМед не покрива спешност за деца и връщат малките пациенти посред нощ. А иначе вземат повече пари от Пирогов. Единственият начин да опиша това е с думите Организирана престъпност.

18

Кио

преди 9 години

До ЯворНека частните болници получават финансиране от държавата, но например СофияМед да получава повече за спешност от Пирогов е абсурдно и нелепо. Проблемът не е в парите, които частните болница получават, а в неспособността на държавата упражнява контрол над тези пари.

17

баба ви

преди 9 години

До АнонименКаква стока? Който е ***, където и да го пратиш да учи, все ще си остане ***, а уминият ще се справи във всяко училище. А успехът в училище няма пряка връзка с реализацията в живота. За успех се изискват комплекс от качества.

16

баба ви

преди 9 години

До Яворза по-малко от година лежах в Софиямед и майчин дом. Повярвай ми храната в София мед беше отвратителна. В майчин дом беше мизерна, но добре приготвена.

15

баба ви

преди 9 години

До АнонименАз ходих в Софиямед на ендокринолог с направление и ме накараха да платя 40 лв. за преглед с ехограф. Друг касус: Постъпих в АГ отделение бременна в трети месец и ми взеха пари за престой.Трети случей: Отказаха ми да ме запишат за женска консултация, защото не им обещах, че ще рода при тях. Ако почна да описвам и тегобите на съседите няма да стана скоро от компютъра. Живея срещу болницата и всички са минали през нея и никой не иска да се връща там.

14

Явор

преди 9 години

За малоумнити неразбрали, защо частните болници получават финансиране от държавата - защото аз като редови данъкоплатец, който не иска некадърни нископлатени лекари в държавната болница да го преглеждат, да виси в оная *** по коридорите, да яде отвратителна храна искам да ползвам частна болница, но и аз като останалите вече съм си платил всички осигуровки и искам тези осигуровки да ги ползва тази болница, която аз предпочитам - в моя случай частната. Нещо неясно има ли?

13

Анонимен

преди 9 години

xx, нали ако се направят частни здравни каси, политиците няма да има от къде да крадат

12

Анонимен

преди 9 години

червените *** пак налазиха! в държавните болници почти всички шефове са бесепари!

11

Анонимен

преди 9 години

До баба вина мене пък в държавна болница ми взеха 30 лева за скенер, а в частната не ми взеха нищо! и в двата случая бях с направление!

10

баба ви

преди 9 години

Не се учудвам на изнесените данни. Еда съседка влезе в Софиямед за ЯМР ил скенер ще ви излъжа. На излизане в епикризата и пишеше мозъчен инсулт. И не е самотова. Отидеш ли там или ти пишат диагноза за да точат касата или те карат да плащаш за доп. услуги, ако си с направление.

9

патил - продължение

преди 9 години

в частната болница, освен приветливото посрещане, приемане и пълни изследвания, откриха, че жлъчката изобщо не е била прегъната, както твърдяха от другата болница, а препълнена с камъни и била пред спукване! незабавно го оперираха и сега е добре! плати си само нощувките по около 5/6 лева на вечер! разликата между двете болници е космическа! вие си правете сметката!

8

xx

преди 9 години

Вече е крайно необходимо да се пуснат няколко частни здравни каси, които да озаптят обезумялите от алчнос БГ лекари,собственици на частни и директори на държавни болници. Грабежът на държавната здравна каса стана толкова свиреп, че тройно и четворно да й увеличат бюджета,докторчетата ще го окрадат. Държавната здравна каса е село без кучета, там служителите делят парсата с частниците и имитират контрол.Пациентите и държавния интерес са оставени на произвола на съдбата.