52

Анонимен

преди 9 години

Най-много да станем долина от силициев двуокис,което е основен материал за турските заводи на Шишеджам

51

Анонимен

преди 9 години

Ха-ха, визирам заглавието

50

+

преди 9 години

Да, 82,вярно е, че компютрите, които правехме са копия (или клонинги) на западни такива, но също е интересно да се отбележи, че вътре чиповете и хардуера поне на 80% бяха български! А, сега освен, че западни фирми експлоатират български мозъци за смешни пари.. Какво точно произвеждаме??

49

555

преди 9 години

Българските компютри от времето на соца работеха с краден софтуер. Нашите "специалисти" така и не можаха да разработят български софтуер. Нашенските процесори също бяха крадени.

48

БГ

преди 9 години

Само пълен ненормалник може да твърди, че точно корупцията пречи на развитието на IT сектора.

47

до 72

преди 9 години

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, КОЯТО ПРЕЗ 80-ТЕ ПРОИЗВЕЖДА КОМПЮТРИ. ЕДИНСТВЕНАТА! ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА.-Хайде сега пьк смехории! Компютри се произвеждаха също така в Русия, Норвегия, Англия, Холандия, Швейцария. Сърбия дори произвежда компютър "сглоби си сам".

46

ШибиРиби

преди 9 години

Никой сериозен човек няма да се довери на корумпирана среда. В АйТи индустрията най важен е интегритета. Неизтеклите "мозъци" в БГ ще продължават да произвеждат високо квалифицорани крадци и скиминг устройства.

45

(++)

преди 9 години

Това не е вярно 67! И те си произвеждаха компютри.. Какво точно искаш да кажеш?

44

(**)

преди 9 години

Аз пък не разбирам кое точно му е позитивното на това да бачкаме за чужди фирми, като 90 на сто от това, което направим отива там от където е дошло, освен това ни плащат в пъти по-малко от колкото в която и да е развита държава??

43

()**()

преди 9 години

Казах Индията на Европа, ама трие гадинката! Що така бе? Кое не е вярно?

42

Анонимен

преди 9 години

Нека бъдем реалисти всъщност негативните коментари са градивна критика

41

t-rex

преди 9 години

Не мога да резбера само какви са тия негативни коментари под тази определено позинивна статия! Имам доста приятели ИТ-та и със сигурност знам, че там нещата се развиват стабилно с бързи темпове. Не мога да разбера какво лошо виждате в това? Сигурно предпочитате да има повече стругари да произвеждаме руски автомати за братска Русия вместо интелектуални продукти за гнилия западен капитализам?!

40

Анонимен

преди 9 години

Били сме N 1 по производство на компютри ? Оттогава е вицът ,,че сме изнесли 200 компютра за Япония, но не били компютри, а компоти, и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали,,

39

t-rex

преди 9 години

Ми то държавата само за ИТ-индустрията нямаше национална стратегия и то се оказва, че само тя върви напред!

38

Хаскюу

преди 9 години

Откога на телефонистите за долар на клиент им казват ИТ специалисти ужас пълна скръб

37

Индиец

преди 9 години

По точно БГ е IT *** за каква индустрия говорят с 5-6000 специалиста хахах

36

Анонимен

преди 9 години

Това е парадокс как може да сме толкова умни като човеци и толкова прости като народ

35

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 39Това е критерия за работа в пощите - циркаджия!

34

ФАШИСТ

преди 9 години

до Гошу 43 - вярвам ти , в Англия няма *** и корумпирани политици , тези българи работещи там със завършено образование като IT, УАСГи подобни инженерни спициалности си намират престижна работа ,с няколко месечни курса и накрая с тестово изпитване ако се вземат 100 %вземаш сертификат за мениджър , заплащането започва с 200 паунда на ден и може да стигне и повече от 500 в зависимост отговорността на работата- внук ми работи като инж. конструктор

33

Анонимен

преди 9 години

Зависи какви ИТ специалисти - има Картинкаджии на които им викат софтуерни инженери , В HP България всяка слушалка е системен администратор.. Надува се един балон на негоден IT сектор който много лесно може да се пукне..