119

Боби

преди 9 години

До лаик 249Танкер със сгъстен или втечнен газ(при ниска температура) е забранено да минава през Босфора. Това е все същото като да вкараш малка атомна бомба по средата на 11 милионен град. Дори на срредиземноморското крайбрежие на Турция Съвместно да се построи Хъб то за това, а и за танкерите ти трябват милиарди и поне 5 години. За това време ще се пусне още една тръба до Китай или Индия с гарантирана печалба.

118

радио Ереван

преди 9 години

До лаик Защото ще загуби кранчетата за връткане

117

лаик

преди 9 години

защо Русия не започне да продава втечнен газ?

116

Анонимен

преди 9 години

Значи от където и да опитва да мине, Русия най-накрая ще стига граница на ЕС. ДАли ще е България, Румъния, Гърция, Италия или Испания - правилата са еднакви за влизането на газта. Тоест след като хвърли 50 милиарда долара, Русия трябва да е готова да отстъпи командването на тръбата и да ползва едва 1/3 от капацитета и. Това е абсурдно и няма да изплати тръбата никога, а и не виждам вариант, в който Русия да се съгласи на това. Значи ще има тръба на загуба, от където и да го гледаме.

115

Сметкаджия

преди 9 години

Чел съм, че Украйна получава за транзита 800милиона $ .За да не им ги дават тези пари, РФ е готова да похарчи 50милиарда $. Много умно. Поздравления.

114

Анонимен

преди 9 години

До "БАЧКАТОР""Газопреносната мрежа на Украйна я купиха американци." Къде го пише това, дай инфо.

113

Емил

преди 9 години

До PriestКолега, това което пишеш не знам дали е така, но звучи логично. Но все пак, проблема е, че Газпром не използва нормално ценообразуване, я някакво си друго-така може по тръбата да е по-скъпо отколкото, ако ти го доставят втечнено.Е със здраве.

112

Анонимен

преди 9 години

Мисля си, Русия или Гурция по-рано ще фалира? Те рашките май вече са на "изкуствено дишане"

111

диян

преди 9 години

неползвам природен газ и неговите привилегии

110

Анонимен

преди 9 години

Ей колко "специалисти " соросоидчета има тук.Русия е най-надеждния и коректен доставчик .И това го знае цяла Европа и целия свят.И не сравнявайте ценята на газа за Германия с тази за нас.Ами Германия учстваше в строежа на Северен поток и за това сега си получава газ на ниска цена.Такава щеше да е и за нас цената ако беше ставал ЮП.Сега като купуваме от Турция цената пак ще ни е доста висока.А за това коъ ще фалира се видя -освен американски и английски петролни фирими други за сега няма

109

Анонимен

преди 9 години

Не е нужно да пренасочват трасето на газопровода, а да преосмислят имперската си политика и да махнат този *** с мислене на Сталин и ленинска шизофрения. Лилипута върна Русия в годините на "студената война", само за да си гъделичка егото и да си множи банковите сметки.

108

Смях

преди 9 години

...то тя ще бъде с максимални стойности и...Приказки за наивници.

107

Анонимен

преди 9 години

Аре, писна ни облъчването с *** (ядрени и газови блъфове). Кат' посторят патоците, ще видим к'во да пра'им.

106

Анонимен

преди 9 години

До Членска карта 7И какво от това? За бг плебса цените не мърдат. Извинявам се. Мърдат, но винаги нагоре, никога надолу.

105

Анонимен

преди 9 години

До кирилЩатите ли имаш предвид?

104

Priest

преди 9 години

Втечненият газ е по-скъп, естествено. Нима не доловихте иронията или нещо не сте се събудили още ? Или това с иронията е твърде сложно упражнение...Не знам кой го твърди, но по интернет може да се намерят разценки. Това не е чак толкова голяма тайна. Освен това е напълно логично. Ако ти го карат с танкер, естествено, че ще е по-скъп, отколкото ако ти го пускат през тръба. Освен ако по политически причини не влияят на ценообразуването. Тогава каква е точно разликата и кой прави политика...

103

Членска карта №7

преди 9 години

Спекулирате с това, че цената на руския газ се определя по формула в която е заложена цена на нефта със 6 до 9 месечно закъснение! Върнете 7 месеца назад и вижте по каква цена все още плащаме! Тепърва цената ще пада!

102

Членска карта №7

преди 9 години

До PriestНе ставайте смешен!Втечненият газ никога не може да бъде по-евтин от газа по тръбопроводите! Никога! Пък ако ще Илиян Василев всеки ден да го твърди по медиите.

101

Priest

преди 9 години

Да 220: - Втечненият газ от Америка е по-евтин :)- Не се използва за политика :) - Корупция има само и единствено в Русия, при това само при Путин. Всички останали олигарси са чисти като планински извор. - Дядо Коледа е действителен човек и ти си му поръчал да ти донесе за Коледа едно БЕЕМВЕ. :/)))))))))))))))))))))

100

ФАКТИ

преди 9 години

Ето няколко факта, на които да отговорят червените тролчета тук!- ЮП не е договор между България и Русия, а между Италия и Русия- проекта е от 2006 година. Кой е бил повече на власт оттогава до сега, и защо не го е пуснал проекта?- 2010 г. се учредява съвместно българо-руско дружество за ЮП. При правителството на ГЕРБ!- 2011 г. ЮП е обявен за обект от нацилнално значение. При правителството на ГЕРБ!- 2014 г. изграждането на ЮП е спряно от Орешарски! При правителството на БСП, ДПС и Атака!