21

IKA

преди 9 години

Ромите идват в България по различно време и от различни места. Това е причината днес да съществуват множество ромски общности, различаващи се (повече или по-малко) една от друга.Първа, в исторически план, е общността на т.нар. йерлии - т.е. местни, уседнали роми. Те са потомци на дошлите през периода Х-ХV в. роми, които постепенно усядат и векове наред съжителстват както с българското, така и с турското население. Йерлиите се делят на две големи групи: хорахане-рома (турски роми, мюсюлмани) и дасикане-рома (български роми, християни).

20

Ромските общности

преди 9 години

За кои Роми става въпрос за Дасикане Рома-християни или Хорахане Рома-мюслумани?

19

Анонимен

преди 9 години

*** не го приемай като заплаха а като съвет, опичай си акъла и не се продавай за жълти стотинки да манипулираш коментарите както е изгодно за чужди интереси, защото ако на българина в един момент му изгърмят бушоните и грабне балтията, пътем ще мине през редакцията ви за да поиска сметка, чии интереси защитавате и за колко се продавате!

18

аз

преди 9 години

Всичко хубаво, ама какъв ислям, какви 5 лева?

17

От Бъдещето

преди 9 години

2028 Турция е изхвърлена от НАТО .Същата година ЕС престава да съществува в този си вид 2030 година избухва Третата Световна заради тоталното разрастване на Ислямска Държава която от 2023 е призната като суеверна държава но с много малка територия.2032 САЩ и Русия празнуват 90 години от първото им съдружие във война.1-виОктомври 2035 религията Ислям е официално забранена за изповядване(датата не е избрана случайно).

16

Анонимен

преди 9 години

Най-накрая арестувани путински ***.

15

до мода

преди 9 години

Триете, триете, ама же суи Шарли?Свобода на словото, ама само ако ни изнася.

14

zeus

преди 9 години

30 изтрити коментара, повечето от които без да са в разрез с правилата или добрите нрави, а просто казваха някои истини. Дали скриването на истината има нещо общо с обективната журналистика?

13

********************

преди 9 години

Докато занимават бедния българин с Манипулативната-хипноза наречена Промиване на Мозъци така се опитват да се забрави за ПРОВАЛА на Министър Павлова с Зимната обстановка само и само за да няма оставка , сега ще слушаме за Ромите а Павлова да забравим

12

онбашията

преди 9 години

До много жалковерно ли бе немец, научи ли вече турски или още ръкомахаш като си купуваш хляб

11

БХК

преди 9 години

БХК щяха да реагират за това антибългарско изказване ама в момента закусват а после имат ангажименти

10

Невен

преди 9 години

Ей, не са прости, на кайма казват, тоест обичат ни ..., един ден на мусака, втори на странджанки, ей така както си похапват с лютеничка, пък се присетят: ех този бай Иван, колко вкусен бил ...

9

много жалко

преди 9 години

Аз живея в Германия ако някой чужденец каже по телевизията тези думи за немците утре цяла Германия ще е на улицата.Не ПЕГИДА а супер ПЕГИДА ще има тогава.В Бг. протестират 25 човека.Жалко

8

Анонимен

преди 9 години

Не харесвам Бай Тошо, ама ако днешната полиция беше като милицията...нали се сещате какво щеше да им се е случило вече на тия? Културни особености, ла? А бой! Досега щяха вече да са им вкарали акъл в *** глави, ама с палки.

7

Марк З

преди 9 години

Асан, Айше, Ибрям и още 18 души харесват това

6

Анонимен

преди 9 години

някои крадат милиони други отклоняват вниманието към простотии.

5

Ал

преди 9 години

А защо се допусна ислямизацията на ***? Защо Българската Православна Църква не построи църкви и изпрати свещеници в районите с компактно *** население?Преди 15-20 години протестантски пастори работеха в тези региони и евангелизираха населението там. Но по неясни за мен причини бяха изгонени от България и на тяхно място дойдоха имами и ходжи !!

4

Анонимен

преди 9 години

Имаме идин шушляк който се води премиер. Въпросът ми е, премиер на България ли е или на Луната. Проблема с амуджите се решава лесно, две акции в махалата от баретите и поне 5 години ще има тишина. Чочоолу преди години в Ст.Загора след жестоко убийство и изнасилване от амуджи вдига полка и в махалата става мазало. След това ЦЕЛИ 7 ГОДИНИ е нямало прегрешение от амуджите. А шушляка там горе не поглежда надолу, грижа го е колко ще открадне от 16те милиарда докато България се срива тотално.

3

Брайко

преди 9 години

Във всички сайтове пише *** а тука-роми... кое е верното?

2

Анонимен

преди 9 години

Всичко това е в резултат на безхаберната и продажна политика на т.нар. български политици. Убийци на род и родина. Скоро ту със свещ ще ги търсите българите.Това няма да е България.