73

Предсмъртна агония

преди 9 години

Младежът твърди, че въпреки това е успял от тази година да стане докторант по гражданско право, но в Кеймбридж. Преподавателят пък отвърнал, че Англия има нужда от миячи на чинии.Много правилно ти го е казал.

72

Анонимен

преди 9 години

Е, а добър ден! Специално в СУ съм се нагледал на такива бездарни преподаватели, че трябват само няколко скрити камери и ще има материал за излъчване за цяла година. Това са хора, живеещи не 10-20 години назад, а поне 50 и много хора могат да го потвърдят

71

Един от миячите

преди 9 години

В тази държава обучението отдавна се е превърнало в арогантен и доходоносен за професорско-деканската *** бизнес. Нивото на образованието тук отдавна е на едно от най-ниските нива в Европа (може би и в света). Това си е съвсем в реда на нещата - на управляващата мафия и трябва *** и *** народ за да може да се контролира и манипулира лесно. Такива като Златин само петнят достойнството на родните университети, те нямат място тук . . . . . Горкият мияч!

70

do126

преди 9 години

ooo ima gi vsqkakvi ima i takiva deto vzemat i v natura xa xa xa ot kolejkite

69

Анонимен

преди 9 години

Хм, пиши по темата, не заяждай, селяндурско е. Такива като теб останаха , гледат в чинията на другия, без собствено мнение, понеже ти нямаш такова нападаш мен. Отиди учи и се сблъскай със суровата действителност на българското висше образование и тогава може да си говорим. Спокойно ще замина за чужбина, за да не преча на такива като теб да се развиват в посока обратно на еволюцията.

68

Мечо Пух

преди 9 години

Има една *** комунистическа прослойка, от доценти, докторанти, професори и всякаква подобна ***. Тези не са учени, а комунисти, които са получили титли по партийна принадлежност. Тези от наука не разбират; никога не са правили или изобретили нищо. Те преписват от другаде, за да покажат научен труд. Същите тези обаче определят образованието на бъдещето на България.Е няма как да стане.

67

anonimen

преди 9 години

pravilno mu go kazal 4oveka toi si misli 4a kato zavar6i vis6e i 6te stane nqkade na4alnik ,ooo tva umrq be6e ama pri edin drug stroi sega stanaxa mnogo s vis6e koito osven da miqt 4inii za drugo ne stavat,pak ako misli 4e v 4ujbina 6te pravi drugo jestoko se laje bil sam tam i znam ,balgarite za kvo gi izpolzvat za 4ernata rabota ma tuka kato doidat se fukat i lajat ma tam ba4kat qko

66

Хм..

преди 9 години

до СъветБългария заслужава много повече от такива като този "успял" младеж! Съвет, и ти също можеш и и желателно да се изнесеш и никога не се връщай! Направо си, със злобота и неадекватните "добронамерени" , "прозорливи" и "далновидни"съвети си вреден за държавата!!!

65

Анонимен

преди 9 години

СУ ДОРИ НЕ В СПИСЪКА НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ В ТОП 600. ДА СЕ СМЕЕ ИЛИ ДА ПЛАЧЕ ЧОВЕК, ОТКЪДЕ ТОВА САМОЧУВСТВИЕ НА ПРОФЕСОРА, ДОКОГА ЩЕ ЛЕЖАТ НА СТАРИ ЛАВРИ - ПОСТИЖЕНИЯ ОТ СРЕДАТА НА 50ТЕ НА МИНАЛИЯ ВЕК..?

64

Съвет

преди 9 години

Кога пак ще има чистка на преподаватели агенти на ДС?На момчето желая успех и да не връща в България. Унижението е наистина голямо и тази селска държава не заслужава кадърни и млади хора!

63

Хм..

преди 9 години

При капитализма е така - ако нямаш амбиция, нищо не става. И откога чувството за наранено достойнство стана престъпление?------------------------------Заради посочената по-горе част от текста натиснах минус, т.с несъгласен! Бг е на това дередже защото от 25-т год. дадоха властта в ръцете на самодоказващите се, но иначе комплексирани кариеристи! Преди 89-та имаше кой да ги спре! 113-ти е 100% правдив и справедлив, като се солидирам напълно с мнението му!!!!

62

Великобритания

преди 9 години

проф. Русчев, Великобритания наистина е ВЕЛИКА страна и в нея работятхора от цял свят, достойни хора, който си изкарват хлябас ЧЕСТЕН ТРУД. След като прочетох Вашетописание установих, че прекалено грешно размахвате"къмшика на запетаята".

61

Ирина

преди 9 години

"От Университета уточняват и че сертификатът, който Златев е показал в медиите като удостоверяващ докторантурата му в Кеймбридж, е всъщност сертификат, който потвърждава приемането на Златев за подготвителен курс в университета."Бихте ли уточнили вие като медия, че сертификатът Certificate of Postgraduate Study (CPGS) in Legal Studies - това си е именно документ , че е приет за докторант в Кеймбридж ? law.cam.ac.uk/courses/postgraduate-research-the-phd-programme.ph

60

Жалко

преди 9 години

За съжаление аз не вярвам на институциите в България! Не вярвам на учители, на политици, на полицаи, на съдии нито на лекари! В тази държава на никой не можеш да вярваш дори на собствените си родители или деца... Значи има една приказка казана от академиците "куче да вържеш в университет и то ще го изкара", така че проблема за мене е в преподавателя! Вместо да мотивира и да спомогне докторатурата на младжа той иска да го заклейми и откаже. Какъв учител какви 5лева какво национално достойнство?

59

135

преди 9 години

До Хм..При капитализма е така - ако нямаш амбиция, нищо не става. И откога чувството за наранено достойнство стана престъпление? В Англия никой интелигентен човек няма да си позволи да повиши тон, а още по-малко да ползва този език. Не за друго, а от самоуважение.

58

42

преди 9 години

ЗНАЕМ ГИ У НАС, КОИ СТАВАХА И СТАВАТ ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ. ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА ***, ОБИКНОВЕНО С ПОСРЕДСТВЕН БАГАЖ. МОЖЕ И ВЪПРОСНИЯТ ЗЛАТИН ДА Е СЪЩИЯТ. НО КАТО ЗНАМ, ЧЕ И ХОРА ОТ ДПС С УСПЕХ ОТ СРЕДНОТО- ТРИ, ВЗЕХА ДИПЛОМИ ЗА ВИСШЕ И ТО ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА *** И КОРУМПИРАНИ ДОЦЕНТИ И ПРОФЕСОРИ, СВЯТ МИ СЕ ЗАВИВА, ЧЕ ТАКИВА СТАВАТ ДАЖЕ И ЮРИСТИ, А ПОСЛЕ И АДВОКАТИ И МАГИСТРАТИ. ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВО ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ РАЗДАВАТ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ И МАЛОГРАМОТНИ...

57

Хм..

преди 9 години

До 135.... момчето казва какво мисли?....-----------------Тц! Не просто съобщение / казва каквото мисли/, а текста и поведението на младежа е нападателен /вид самозащита за наранено его/! пп. Бре, да се пробва в Англия! Все пак е в началото на житейският си път! За мен младежа е нагъл, напорист и зле ! Бъдещ Салиери, но не и Моцарт!!!вж. радиотеатъра "Амадеус" и пробвай да разбереш какво е поведението на истински талантливите!!!

56

135

преди 9 години

До Хм..Докато не се свършат ***, подкупвачите и мижитурките няма да се оправим! Какво му е лошото на това, че момчето казва какво мисли? Какво му е доброто на професора, че държи този невъзпитан език? Дръпнахме много назад и нормалните неща започнаха да ни се струват неестествени. И когато учен си позволява този език, какво остава за неграмотните?

55

До 101

преди 9 години

Не знам дали в случая е кариеризъм или само за желание да се получи образователната и научна степен "доктор". По света това е нормално развитие, достъпно за всеки добре подготвен и трудолюбив човек.У нас,от години,да те допуснат до докторантура е все едно да минеш през иглени уши. 20 г. бавиха закона за академично развитие - от 1991 до 2011 г.Научната степен означаваше "наш човек". Като усойници виеха,когато го приеха и всячески затормозяват прилагането му уж като израз на академична автономия

54

Анонимен

преди 9 години

*** дрънкат глупости .. Всяка уважаваща себе си държава дава приоритет на собственото образование.. В Гърция никой не може да направи кариера с американска или английска диплома.. На това се вика протекционизъм , има и в Англия и Канада но им личи.. А на Гърция им личи въпреки че на са водещи в нищо , те си уважават образованието не само хуманитарното но и инженерното.