66

Анонимен

преди 9 години

До АнонименДО 77, Вие наистина ли си мислите че управляващите отиват там да управляват с ум и разум държавата. Блажени са вярващите. Управлението е бизнес, бизнес значи работа. Човек работи за да печели. Много е проста логиката. Не очаквай.......

65

Дилдо Бегинс

преди 9 години

Емитиране на облигации е нужно просто защото държавната хазна беше изсмукана като отлежало вино от тройката крадци ДПС БСП и Атака. Не им стигна и глътнаха една банка. Ако имаха време още поразии щяха да направят. Проблем сега е че не им се търси отговорност. Икономическа полиция, разузнаване, спят непробуден сън. Защо?

64

Анонимен

преди 9 години

ВЪНШЕН ДЪЛГ НА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВИТЕ. САЩ 18 ТРИЛИОНА 100 % ОТ БВП. ГЕРМАНИЯ. 5 ТРИЛИОНА 189.4 % ОТ БВП. ГЪРЦИЯ 594 МИЛИАРДА 175 % ОТ БВП. НОРВЕГИЯ 577 МИЛИАРДА 208 % ОТ БВП. ФРАНЦИЯ 5 ТРИЛИОНА 247 % ОТ БВП. АВСТРИЯ 869 МИЛИАРДА 268 % ОТ БВП. ШВЕЦИЯ 916 МИЛИАРДА 275 % ОТ БВП. БЕЛГИЯ 1 ТРИЛИОН 345 % ОТ БВП. ВЕЛИКАБРИТАНИЯ 9 ТРИЛИОНА 247 % ОТ БВП. ТОВА СА САМО ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВИТЕ В ЕВРОГЕЯ КОИТО СА ФАЛИРАЛИ. А НИЕ СМЕ В ТОЗИ ФАЛИРАЛ СЪЮЗ И ЧАКАМЕ ДА СЕ ОПРАВИМЕ. ДА АМА НЕ.

63

анонимен

преди 9 години

Мартине,като си такъв голям икономист за какъвто се имаш,що не каза още през далечната 2008г.че влизаме в дълг а чакаше дълга да надскочи умствените ви възможности и да се чудите сега как да излъжете простия народ за да оправдаете бездарието си.Един икономист никога не би допуснал това ,знаеш ли защо?Защото по тоя начин си *** на дипломата и на знанията.По икономиката на една държава се съди за нивото на експертите и за техните знания и качества ,като такива.

62

Анонимен

преди 9 години

В СРЯДА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ЗАГРОБЕНИ ОТ ПРОДАЖНИЦИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ С ТОЗИ ЗАЕМ КОЙТО ЗА ВОЙНА С РУСИЯ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !

61

Рон Бак

преди 9 години

Харчете си ги със здраве тези 4 милиарда, които ще поделите на 4. Едва ли ще се задоволите само с 1 милиард, но поне ще има да лапате засега, а после ще искате и друг заем. Все пак затова искате по-голям заем от необходимото, за да има и за вас.

60

Милиционер

преди 9 години

Няма такива "раформатори" и "десни", като нашите! Вместо да съкращават разходи и премахнат бездънните ями в държавните стуктури, те ще вземат кредит, за да ги излеят в пясъка, за да си вземат комисионните! Имаме 260 болници, а нямаме здравеопазване, 127 районни съдилища и прокуратури, а сме със най-неработеща съд. система, плюс 60 000 милиционера, БДЖ - щели да им налеят 300млн., НЕК ... да продължавам ли?!

59

Анонимен

преди 9 години

Този е по-опасен от атомна бомба! Защото е пишман икономист, по-скоро герберска *** на ***.За тази година падежът е 1,5 млрд, какви 7 милиарда му се привиждат.

58

Sony

преди 9 години

Abe UTEPLIAK posle kak she gi vrashatame ? Imash li neshto v darjavata kade raboti ta da vzimate danaci I da se plashtata zaemi.

57

Анонимен

преди 9 години

Дълга на Живков го използваха само за лъжа и демагогия и да вземат добра комисионна от нови дългове както Милен Велчев спечели няколко милиона уж от теглене на нов дълг за дълга на Живков.

56

ТИМ

преди 9 години

Мартинчо, къде забрави фискалния резерв от 9 млрд., който остави Орешарски?!?! Къде е?!?!Защо забравяш, че правителството ще получи близо 5 млрд. от *** и фонда?!?Както виждаш, има с какво да се покрие стария дълг!

55

Анонимен

преди 9 години

МАЛТИНЧО ТОЗИ ДЪЛГ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА? ЗА 8 МИЛИАРДА ЕВРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАМЕ НИЕ ОВЦЕТЕ 24 МИЛИАРДА ЕВРО С ЛИХВИТЕ. ТИ ЗНАЕШ ЛИ ДА СМЯТАШ МАЛТИНЧО ИЛИ СИ УЧИЛ ДО 1 ви КЛАС?

54

Анонимен

преди 9 години

Мобилизация ! Само за два месеца от началото на годинатавоенните са привикали в запас 7306 души.От началото на 2015г.се забелязва активизиране в привикването на запасняци у нас.Това става ясно от отговора на министъра на отбраната Николай Ненчев на въпрос на депутатско питане. ?Честито българи обратния президент и соросоидното продажно правителство ни подготвят за война,затова е и този спршен заем от 8 милярда евро.(лудия) Сидеров май пак излезе прав

53

1

преди 9 години

До лъжата,последния транш от дълга на живков,беше платен през декември 2014г.лично другарката минда стоянова го съобщи пред медиите,но герберите помнят само до три минути.

52

Анонимен

преди 9 години

До 47 до ИкономистАз не съм икономист но Вие четете през ред очевидно! Лихвата няма да е 10% а 2,4 мисля.Имате заем на 10% лихва примерно и след няколко години ви предлагат заем за 2,4% с който можете да покриете старите си задължения е вие бихте ли го взели или ще си плащате големите лихви ? Хайде малко по разсъдливо с коментарите на всички. При около 35 милиарда БТП на България и дефицит от 3% годишно (около милиард) за три години стават над 3...(това за ком 45 и липсващите 4,5 милиарда.

51

Анонимен

преди 9 години

Кредитите трябва да се изплащат с работеща икономика.А не със нови кредити.Нямаме работеща икономика и логично е да фалираме вместо да продължаваме агонията.Боко като се боричка за власт много добре е знаел какво е състоянието на дълговете.Никой не е гласувал за него да рефинансира стари дългове.

50

фан

преди 9 години

При положение че трябват 6 милиарда лв. и то не веднага защо теглят 16.За да може и тоя а*сльо да кусне.

49

Димитър

преди 9 години

Управляващи *** и олигарси! Дълг се взима след РЕФОРМИ във всички губещи държавни сектори, работеща съдебна система и оптимизация на администрацията. След това се прави анализ(не за 8 дена!!) от експерти, чак тогава като последен вариант се взима дълг и то с ясен план и прозрачност. Нито едно от условията не сте изпълнили!!! Къде са ви РЕФОРМИТЕ бе РЕФОРМАТОРИ?

48

лъжата

преди 9 години

Никакви дългове на Живков не плащаме, всичко са дългове на демокрацията след 1989 г.През 1989 г. от Живков остава 8 милиарда долара текущ дълг, но всяка година България получава по 1 милиард долара такси от СССР и Русия за транзита на газ. През 1996 г. запада уж ни опрощава 3 милиарда долара, но после Милен Велчев опрости 3 милиарда долара дълг на Ирак в полза на Буш и САЩ и Ирак спира износа на петрол за България.

47

РБ

преди 9 години

С такива като вас и фалита ни е малко!