18

знайко

преди 9 години

в сз балкан не се сече а и.ф.ходи на расходка в балкана.

17

Гошо Пернишкия

преди 9 години

Всички знаят, че дървената мафия е на ДПС. Крайно време и да им спрат хранилката и да запаят България зелена.

16

Мавродиев

преди 9 години

А кога и как ще се спре *** сеч? Подавам поне десет сигнала и няма реакция. Пълно безраличие.

15

ХА-ХА-ХА !

преди 9 години

3 месеца ?! Много бее ! :)За три месеца колко много дървета ще израстат ... :)

14

Анонимен

преди 9 години

Честито, поредната забрана, която не е необходима, това е с цел преразпределяне на пазара, а не опазване на горите, питайте завода за цигарените гилзи.

13

ha ha

преди 9 години

за колкото израства едно дърво, за толкова години трябва да е забраната да се възстановят горите. Всичко останало е "мижи да те лъжем". И министерството на горите да мине в Български ръце, иначе ще заприличаме на "Велкденските острови"

12

ЕЕ евала

преди 9 години

Това е едно от малкото нещата, които подкрепям , дано само не е кьорфишек и след тези 3 месеца - дърво до дърво да не остане

11

Трудовакъ, до № 7

преди 9 години

Ами каквото изнасяхме преди 1990 г. Дървесина внасяхме в промишлени количества от Коми АССР. Щото бай Тошо като по - глупав от сегашните дебило - имбецилни управници вземаше мерки за опазване на горите. Произвеждахме наши мебели. Износът на дървесина е пагубен за природната среда, особено като се вземе предвид, че залесяването на изсеченото никакво го няма - това е изключително тежък, ръчен и непривлекателен труд, който никой не иска да извършва. Като не залесяваме - няма да изнасяме. Това е!!!

10

.

преди 9 години

За три години е нужна такава забрана! Плачевно необходима е!Управляващата с години нашенска мафия видяха сметката на последните останали български ресурси- горите. Да запазим поне това, което е останало от тях!

9

Анонимен

преди 9 години

А така мачкай ДПС-то че се оядоха.

8

знайко

преди 9 години

не могат да спрат и.ф.много емощна.

7

алабала

преди 9 години

Незаконната сеч си е доста узаконена,защитена и толерирана от всички властимащи ,най-вече от тия дето ще зареват за етническа толерантност и с/у нарушаване на етническия мир.Няма сила,която да спре сечта на гори и износа на дървесина и тая алабалистика за три месечно спиране на износа си е палаво намигване към узаконената дървена мафия

6

Анонимен

преди 9 години

Защото тя дървесината като се изсича и трябва да се залесява .Защото баирите които бай Тошо залесели като се изсекат и продат -ще тръгнат свлачища и тогава не само реки ще излизат от коритата си , а кал ще се свлече от планината .Ама политиците гледа докато са на власт само да приджобят колкото могат -без бъдеще дотук.

5

ветеран

преди 9 години

Ами какво ще изнасяме че не виждам друго,или ще пълним бюджет със забрани.Защо никой не излезе и да каже колко печели държавата от такси и косвени данъци от използването на гората,и дали другите концесионни такси вкарват повече пари в бюджета?

4

Трудовакъ

преди 9 години

Забраната трябва да е поне за 10 години, като въобще следва да се забрани износ на дърва за огрев. Безумното изсичане на горите от "дървената мафия" в която има дружества на всички основни политически партии - особено на ГЕРБ и ДПС, доведе до наводненията и свлачищата в размери, непознати на населението в засегнатите райони. От сателит погледнато, пораженията са още по - ужасяващи. Ще е необходимо да се хвърлят около 80 000 души в залесяването поне за 7 години напред, за да се поправят щетите...

3

jeez

преди 9 години

Защо не наложихте забраната когато Фидоска изнасаше с тирове за Гърция ?

2

Елемаг

преди 9 години

1-во:До колкото си спомням като си взехме земята с гората изрично ни казаха че "Водите и горите са собственост на държавата".Та как става така аз да не мога да сека,а други да могат!!И по тия гори горски няма ли, не звънят ли на полицията за съдействие!!Като е на високо ниво всичко разследване, разстрел.Какво му мислят толкоз?Всичко се знае в тая държава,какво се правят на ощипани!!!?

1

7

преди 9 години

3 месеца е малко, поне три години трябва за да има ефект.А сега Местан вече ще изпищи яко, че тази забрана е нов възродителен процес - дървената мафия все пак си е депесарска