336

Анонимен

преди 9 години

До ukrainecукро, пак лъжеш. Калашника е направен на основата на немския МР-45. Само че е толкова изменен че на практика е съвсем различно оръжие.

335

Анонимен

преди 9 години

До ХА,ХА,ХААААА...Производството на Т-34 започва 1940г. Тигъра и Пантерата се появяват 1942г като отговор на Т-34. И ако си се зомбирал с лъжи от Дискавъри не ни ги пробутвай на нас.

334

ukrainec

преди 9 години

До Анонимеn---танка Т-34 е Ролс-Роис-двигателите са произвеждани само в Англия,а шаситата и бронята-в Иран,а после в Урал.Всичко друго е измислица.Те и за Калашников казваха че е е руски а сега вече се знае кой го е измислил-немски пленник-казва се Хуго Шмайзер.

333

Анонимен

преди 9 години

укро, защо лъжеш? Това май ви е в кръвта а? Основния двигател на Т-34 е руския В-2-34. Имало е и ограничен брой с други двигатели. И ако укрите имате с какво да се гордеете то е именно Т-34, защото е дело на украинец

332

ХА,ХА,ХААААА...

преди 9 години

...И КОГА ИЗЛИЗА НА ФРОНТА Т-34...???!!ЧАК НА БИТКАТА ЗА СТАЛИНГРАД!!!ТАНКОВИТЕ И САМОЛЕТНИТЕ ДВИГАТЕЛИ СА ОТ "АМЕРИКАНСКА ПОРЪЧКА" МОЙ ЧОВЕК!/...само сглобяването е било в Русия в Сибир-тила/Нали затова започна "студената война"---КОГАТО ХРУШЧОВ И БУЛГАНИН ОТКАЗАХА ДА ПЛАЩАТ НА САЩ ЗА ПОМОЩИТЕ??!Тъпо парче си ти --нищо не знаеш!!

331

до 512

преди 9 години

Да двигателите му мисля 2 на брой наистина са Ролс-Ройс модел 1914 година.

330

Анонимен

преди 9 години

До украинецБраво на тях от 104 000 произведени от германците през войната са унищожили 5000.Герои

329

украинец

преди 9 години

До Анонимен---Абе и ти не си в час---Т-34 не е руски танк-Това е Ролс-Роис,най големия подарък от Чърчил за Сталин.Произвеждал се е отначало в Иран,а после в Уралските заводи.руските филми толкова набиваха в главите на хората че Т-34 е руски,че по глуповатите наистина повярваха!

328

Анонимен

преди 9 години

Путинофилчета, какво стана с котлето в Дебалцево? Май котлето се оказа дяволски казан с катран за над 2000 руски солдати, които бяха сварени в него.

327

Стига с тая Меркел!!

преди 9 години

Стига с тая дропла ---от Комунистическото младежко движение на ГДР!ТЯ --НЕ МОЖЕ ДА ДОГОВОРИ НИЩО С ТОЯ АЗИАТСКИ УБИЕЦ-ПУТИН!КОМУНИСТ И ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАР ---РАЗБИРАТ САМО ОТ УДАР В ГЛАВАТА С ЯКО ДЪРВО!КЗУ--НАБИРА ХОРА ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА!СЕГА ГО ИМАТЕ ЗА МАЙТАП...АМА ,КАТО ПОЧУКАТ УБИЙЦИТЕ НА ПУТИН И НА ВАШАТА ВРАТА ---ДРУГО ЩЕ МИСЛИТЕ!ТЕ И САЩ --СЕ ПРАВИХА НА "НЕЗАВИСИМИ" ---ДОКАТО ГИ *** В ПЪРЛ ХАРБЪР!ЗАПОМНЕТЕ :НЕ МОЖЕ ДА СИ НЕЗАВИСИМ--КОГАТО КОМУНИСТИ И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ ,УБИВАТ!

326

смешки

преди 9 години

Знаете ли какво чета и си мисля за тази статия... ЗАПАДНА пропаганда !!!!!

325

украинец

преди 9 години

Какво е получил Сталин от Рузвелт?2.3 милиона тона стомана за цялата война;229,000 тона алумин, който всъщност е поддържал самолетната и танкова промишленост за две години;3.8 милиона тона месни консерви, салами, масло, шоколад, яйца на прах и т.н.;423,000 телефона и няколко десетки радиостанции, рафинерни петролни инсталации, полеви хлебарни, палатки, парашути, а също така 15 милиона чифта военни ботуши.

324

украинец

преди 9 години

До Анонимен---Директната военна помощ предоставена на Сталин включва 595 кораба, в това число 28 фрегати, 105 подводници, 77 траулера, 22 торпедни катера и 140 противоподводни кораба. Съветските въздушни сили са получили 4,952 самолета Аерокобра и 2,410 изтребителя Кингкобра. Автора на статията привежда за пример три пъти героя на СССР Александер Покришкин, който се е бил с Аерокобра. От тежката авиация Съветска Русия получава 2,700 бомбардировача А-20 и 861 Боинг-25. Съветските танкови дивизии получават 7,056 танка, 8,218 зенитни оръдия, 131,600 картечници и друго въоръжение.

323

украинец

преди 9 години

До Анонимен-----Понякога, и то много редко, в Живковската преса се споменаваше за американската помощ, изпращана под названието Land Lease на Сталинска Русия по време на войната й срещу нацистка Германия. Никой нито в Русия, нито в която и да е комунистическа страна не си позволяваше да пише за това, преди всичко заради абсолютното изискване на официалната цензура да се пробутва задължително митът за непобедимостта и несъкрушимостта на Червената армия. Зад тая историческа абсурдност стоеше още по-фундаменталното изискване срещу Съветския съюз никога да не се пише нищо отрицателно.

322

Анонимен

преди 9 години

До ДА ,БЕ 492...Човече, наистина не си в час.. Т-34 е първия танк с дизелов двигател.Германците правят всичко на бензин. Американците също. Прочутия им Шърман самите американци са го наричали Ронсън-от рекламата за запалката която пали винаги от първия път(т.е. от първия снаряд). Дори руснаците вежливо са отклонили помощта от Шърмани

321

Анонимен

преди 9 години

В началото на декември имаше шанс за мир в Украйна, но Путин не искаше да изпълни поставеното му задължително условие да сдаде властта на Медведев. През януари реши че може чрез въвеждане на огромни количества въоръжения и солдати в Донбас да разреши силово конфликта чрез блицкриг, отново удари на камък, успя да окупира Углегорск но с цената на умопомрачаващи жертви, което го принуди да спре настъплението. Така се стигно до днешната ситуация, която е по-лоша за Путин от тази през декември.

320

украинец

преди 9 години

До Анонимен-------чети история момче-само във великата битка за Британия Хитлер губи над 5000 самолета и се отказва-това е 1939-1940 година.

319

ДА ,БЕ 492...

преди 9 години

...Погледни си снимките от 9.09.44г. на "руските войски в София".. , за да ги видиш на американските джипове ....ха,ха,хаааааа...как са се разположили , като кучета у каруца!Дане говорим за целите самолетни и танкови двигатели стоварени в Архангелск .Защото да те светна ---всичките танкови двигатели на Русия са били на бензин---горели са като факли!По-късно минават на нафта като немските!Да ти говорим ли за консервите със св.месо и амер.кремвирши ---със самоподгряваща система от карбит!???

318

Анонимен

преди 9 години

До украинецУкро много ви бива да преиначавате историята. Какъв фронт са отворили англичаните? Затова Хитлер набързо ги изтика в морето и ако не бяха руснаците щеше да нахлуе в Англия и да им разкаже играта преди да си изядат овесената каша..

317

украинец

преди 9 години

До Анонимен---Работил съм по строежите в Русия рамо до рамо с много руски ветерани от войната.Те казваха така :Ако не бяха американците,сега тук щеше да е Германия.Чак след войната разбрахме че и ние сме имали танкове и самолети-от филмите разбрахме.