124

ааа

преди 9 години

до155----по решение на общото събрание на членовете на управителния съвет -контрольора може да се заплаща възнаграждение,така че ИМА РАЗХОДИ и много общи понятия и преплитания с други закони,само ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ И МИСЛИШ,ЗА БЛОК СЪС 4-5 ВХОДА Е ДОСТА СЛОЖНО ЗА УПРАВЛЕНИЕ

123

Анонимен

преди 9 години

Безплатен обяд няма. Накрая някой ще трябва да плати. Сетете се Кой????

122

...

преди 9 години

ей овце, никой няма да ви вземе жилището от едно саниране бе. Няма другаде такива схемаджии и конспиратори. То така се отнемат жилища...толкова ви е акъла. Ама както добре знаем - българина разбира от ВСИЧКО , няма нещо дето да не знае той. И сега се прави световна конспирация да санират жилището и хоп да ти го вземат цялото. НИКАКВО САНИРАНЕ!

121

Анонимен

преди 9 години

САНИРАНЕ - проверка от специалист със съответното ОБРАЗОВАНИЕ на заварките на панелните блокове и изследване на бетона и арматурата/ в панелните и други жилища/ - има инж.способи за това, подмяна на ЕЛ, ВиК инсталации и паропроводи, подмяна на дограма, проверка на покривни и подпокривни пространаства и съответен ремонт и най-накрая външната изолация.Така се прави в ЕвроПАТА и за тези дейности са парите.

120

аааа

преди 9 години

прочетете,че веднъж регистрирано като юридическо лице ,всеки съсобственик не може да прекрати участието си в него 5 години и участва в разходите по издръжка на контролния съвет на сдружението ,които включват контрольори и счетоводител ,също сдружението може да кандидатсва и за допълнително привличане на средства,което означава вземане на заеми,които се погасяват от самите членове на общата етажна собственост,т.е. дава се възможност за обременяване на собствениците със заеми

119

Анонимен

преди 9 години

до 151 Лапсус калами /грешка на перото/

118

Мунчо от село

преди 9 години

Бегам пак на село.Ще си направя кирпич от глина и слама-зид 50 санта.Не ми треби саниране ,стиропори,сдружения,месо с консерванти,зеленчук с хирбициди,пестициди,фунгициди.Минавам на ЕКО храни ,живот и отопление.

117

анализатор

преди 9 години

Освен това буди недоумение фактът, че изборът на фирма изпълнител е право на общината. Това води до:- кой и по какви критерии ще оценява свършената работа. Не се заблуждавайте , че вие като собственици ще имате думата за каквото и да е.- кой и как ще оценява качеството на вложените материали.- кой и как ще бъде назначен за оценител.

116

бай Иван

преди 9 години

Проблема на панелките не е в самите панели,а в заварките на планките.Тъй като планка-заварка са с различно въглеродно съдържание,във времето корозията си върши работата.Преди да се харчат пари за стиропори,по-добре е конструкторитрите да минат преди алпенистите и да извършат експертиза...

115

анализатор

преди 9 години

Ето един неблагоприятен сценарий, който е възможно да ви се стовари на главата:Вие (собствениците в блока) сте ке регистрирали като юридическо лице,отпуснали са ви финансиранеи са ви избрали фирма изпълнител от общината, минал е оценител и вече плащате и на счетоводител.И така. Работата започва. Фирмата е взела парите, НО ВНЕЗАПНО ФАЛИРА!!!!Тогава кой ще връща взетите за санирането пари? Бай Михаля ли бе хора? Или лично вие, подтиквани от съдия изпълнител, макар че нямате вина?Слушам ви!!!

114

анализатор

преди 9 години

До 139Отиди и си направи сам консултация с адвокат!Аз не съм длъжен да ти обяснявам каквото и да е!ТОЧКА!

113

смехурко

преди 9 години

защо се нервите толкова спокоино нищо няма да се санира и ремонтира само парите ще се усвоят от определени фирми е тук таме ще пляснат бракувани строителни отпадъци за да се отчете голямата работа ако доидат такива Санатори"изгонете ги с канъни поне да не ви разрушат жилищата

112

анализатор

преди 9 години

На панелните блокове е необходимо да се извърши истинско саниране, което включва:- преглед и възстановяване на разхлабените и корозирали връзки в конструкцията- ремонт на покрива- подмяна на електро и ВиК щрангове- топлоизолация и подмяна на дограмаА не това "саниране" което имат предвид управляващите!!!!!

111

Анонимен

преди 9 години

До анализаторСлед регистрацията на етажната собственост като ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ собствениците на жилижа попадат под други закони.Я цитирай тези други закони за да ме убедиш че не говориш парзни приказки!После ми цитирай закона за категория лукс.

110

анализатор

преди 9 години

Първо: топлоизолация и смяна на дограма не означава САНИРАНЕ на сградата.Второ: След регистрацията на етажната собственост като ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ собствениците на жилижа попадат под други закони. Възможно е дори да си загубят жилищата след намеса на СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ.Трето: след така нареченото "саниране" виевече ще плащате до два-три пъти по-висок данък, защото жилището ви попада в категория "ЛУКС".Четвърто: като юридическо лице ще плащате минимум 5г. от джоба си на счетоводител, оценител.

109

kiro

преди 9 години

MAFIA

108

НЕПРОСТИМО

преди 9 години

КАК ТАКА НЯМА ДА СМЕНЯТ ОБЗАВЕЖДАНЕТО ?!?!Има ромски жилища - тях ТРЯБВА да ги обзаведат от игла до конец!!! Ако не направят това, значи ще имаме случай на ДИСКРИМИНАЦИЯ и ще се жалваме в Брюксел! Това изискване, разбира се, не важи за никой друг от останалите етноси в България.

107

Анонимен

преди 9 години

до един от народа. Голяма грешка си допуснал,че си хвърлил пари за саниране.Прочети статистиката на 133 и по пътя на логиката си извади философски умозаключения.Не мога да продължа,че овците трябва да доя.

106

бай Иван

преди 9 години

През 1973 година статистиката показвашпе,че панелки на запада са се строяли през 20-те години за задоволяване на жилищните нужди.След 50 години са изнасяли собствениците,спират тока и водата и следва крана с чугунената круша.В тоя период на запада имало 20% панелни сгради предимно промишлени и селскостопански.Панелите след 50 години са сеизмичнонеустойчиви.Но нашето социалистическо строителство явно е по-добро от западното,поради което не го събаряме, а закърпваме.Дано няма земетръс...

105

край

преди 9 години

а вградени кухни няма ли да се сменят, че нашта омръзна на жена ми и не е включвала котлон от 6-7 месеца.