30

Маркс

преди 9 години

Гейберясалите( опростачените) от пълни *** са на път да се превърнат в убийци на деца. Защо, ще ме попитате вие. Защото държавата е бедна и за да стане това няма да се вземат компютри и да се изгради кабелна мрежа, а ще ползват таблети с wifi. А wifi драги ми читатели има и друго име и то е НЕВИДИМИЯТ УБИЕЦ!!!!!!!!!!!!!!ПФУ!

29

gtf

преди 9 години

поредната уникална глупост на герп

28

!!!

преди 9 години

Само болен мозък може да измисли да няма хартиени учебници. Ако това изобщо стане,всички деца ще сложат очила след няколко години. Часове наред втренчен в екран.Това е кошмарно.Казвам го защото това правя по няколко часа на ден и знам какво е за очите и какви изкривявания се получават по тялото. Ами родителите, които не могат да осигурят на децата си таблети и компютри? Догодина се канят да вземат 8 милиарда заем. Колко миларда още ще вземете за да правите електронно обучение?

27

Родител

преди 9 години

До itВие сте голям човек, и за Вас е добре, но децата на 7 год.- не могат да четат и смятат - какви електронни учебници?

26

Анонимен

преди 9 години

за it 29 Според мен електронния формат не е за начално обучение.Какво едно дете ще разбере от схеми диаграми и структури ако не знае как да си напише името или как да мисли самостоятелно че да направи връзка и да има собствени идеи? Това все едно да преподаваш ООП, корба и да правиш brainstorming на някой който не знае таблицата за умножение защото не може да я разбере.

25

РОДИТЕЛ- инж. и учит

преди 9 години

Да си купуват електронни учебници на собствените си деца или внуци и да не налагат със закони какъв да е вида на учебниците за децата на нормалните и умни хора у нас.Това е лично решение на родителите, а по - късно и на самите деца - от къде да четат за училище. Всеки си решава от къде е най - разумно да приема информацията, така че да е здрав, подготвен и да върви напред. Спрете с импровизации по правата на личността как да се образова! Вие ли ще купите компютри на бедните деца?

24

Анонимен

преди 9 години

до 25 Стига си давал примери от другият край на света с различна религия дето толкова ги е еня за природата че след фукушима пак си пуснаха атомните централи , а заводите колко тровят природата за да ги произведат и следващата година да си купиш нов "защото така казали от партията, модно е и пестиш пари" не казваш, нали?.Децата четели от киндъл глупости. Ако има някой да чете вкъщи ама едва ли,социалките са по-интересни игрички хороскопи и известните на деня.

23

it

преди 9 години

работя в компютърна фирма и всичките ни фирмени обучения са в електронен формат, но съдържанието е интерактивно и е направено така, че да отговаря на формата, което ме съмнява да направят с този проект...

22

Анонимен

преди 9 години

До до 19Когато се правите на умен е хубаво да ЧЕТЕТЕ!!! Цитат: "Учениците съвсем скоро ще учат от електронни учебници на таблети и компютри", според вас: "Никой не кара децата да четат от таблети и лаптопи на всяка цена"Цитат: "или всички трябва да са с ЕИНК екрани", според вас:"Например, Kindle е такова нещо", знаете ли стандартния kindle с какъв екран е, не говоря за paperwhite, който не е.Явно сте от писателите, а не от читателите.

21

ля ля

преди 9 години

НЕ!!!!научно доказано е че тези неща водят до затЪпяване!!!или вие всичките искате паднат децата ви на това ниво което сте вие - защото съм сигурен че те могат и знаят повече от вас другари у парламенто!!!

20

Анонимен

преди 9 години

Когнитивното мислене НЕ може да се развие с четене от екран. То се развива само с книга в ръце ... да, странно за някои но тове е истината. Така децата никога няма да развият способност да мислят. Сега довършват нацията, която вече е ударена в тази област. Ученето е особен процес, човешкият мозък не е кофа за *** която я натъпкваш с неща и човекът става "учен".

19

до 19

преди 9 години

Многознайко, дай да ти обясня нещо. За e-book reader да си чувал? Например, Kindle е такова нещо. Разтърси се, пък ще разбереш какви глупости си наплямпал. Никой не кара децата да четат от таблети и лаптопи на всяка цена. Електронен учебник можеш да си четеш на каквото си поискаш. Пазиш природата и пестиш пари. Децата в Япония, САЩ- всички четат от Kindle уроците и лекциите си. Това е устройство, което не изморява очите и не излъчва светлина. Ама нали е лесно да си плюем без да мислим.

18

Анонимен

преди 9 години

До гласувал за ГЕРБАми виж де. Смяташ, че ги няма учебниците, че хартията е унищожена, така ли?

17

Анонимен

преди 9 години

"Училищата с по-високи оценки от външното финансиране пък ще получават финансови стимули."Ей това изречение е цитат от новината ! Какво ли означава ? Подсказвайте максимално на учениците при външното оценяване , за да има повече финансиране за училището !!!! Смешнааа държаваа

16

гласувал за ГЕРБ

преди 9 години

Добра идея, крайно време беше. На вечните критици, вижте как е в ЕС, САЩ, Япония, Кореа и развитите държави!

15

Анонимен

преди 9 години

Има някой неща,които никога не бива да остаряват или да се подменят,като хартиените учебници,като книгите

14

до2

преди 9 години

са сетишшш.

13

Анонимен

преди 9 години

Хартията има огромни предимства пред лаптоп/таблета и най-вече това предимство, че няма излъчена светлина, която да уврежда детските очи! Мислете преди да предлагате нещо или всички трябва да са с еинк екрани. Когато се предлага нещо то трябва да обмислено, а не само инат.

12

Анонимен

преди 9 години

Тъкмо ще могат да им пускат реклами докато учат. Добра идея!

11

принтер

преди 9 години

до 15 Абсолютно съм съгласен. Аз съм от по-новото поколение, чел съм както от хартия така и от различни видове екрани. Мога съвсем спокойно да заявя че освен когато не е свързано с инструкции към самото електронно устройство или компютърно и софтуерно обучение, всичко що е на хартия се чете и възприема по-лесно, освен това разсейването при хартията е в резултат на собствена мисъл, а не на реклами, порно или претоварване с информация каквото е при електронните.