23

анонимен

преди 9 години

спрете да крадете тогава бюджета ще стига и за здравеопазване и образование и т.н.нямате ли страх от Бога

22

Анонимен

преди 9 години

Каква печалба, хората се чудят къде да си заврът парите за по-сигурно . Тези банки освен за инструмент на Щази за нищо друго не стават. Ама на кого плащате, ама какво плащате , ама от кого купувате.. и накрая цялата ти фирмена тайна я нямаНо ако решиш да плащаш в кеш, направо те гледат като престъпник. Тези пластмасовите карти са разход, парите в портфейла не. С карта се пазари по-безрасъдно, едно е да се подпишеш на една хартийка, друго да извадиш, преброиш - помисляш си още веднъж.

21

Asen

преди 9 години

А този който пише статията знае ли че навсякъде в Европа се плаща данъци на лихвите, с малки изключение и ограничения.

20

Циганин

преди 9 години

Много се триее под таквиз теми -защо ли ? Защото работа не е "розова" нито в държават ,нито в финансите на държавата ......... Има няколко теми които са ТАБУ по всички ТВ и медии в "демокартична и свободна " България !?

19

Анонимен

преди 9 години

Тя държавата в лицето на управляващите лъже само нас.

18

Анонимен

преди 9 години

18Хора които определят лихвата като печалба са ми ясни!!*** да доиш козите.За друго НЕ СТАВАШ!

17

балък

преди 9 години

до 17Сивият сектор съществува не заради разликата в заплатите в София и провинцията, а поради факта, че от десетилетия, всяка година се крадат милиарди и това положение е изгодно на наричащите нсебе си "управляващи"!!!!

16

Анонимен

преди 9 години

18ти... Всеки един лев приход в джоба ми ме прави по-богат с 1 лев. Ти ако си ларж - давай си парите на който искаш (дори мога да ти дам моята банкова сметка). Прочети си последните 2 думи от поста, преди да даваш акъл какво да се прави с чуждите пари. Колкото повече стискаш пясък в юмрука, толкова повече ще ти изтича между пръстите. Ама това няма как да се знае от недорасли "финансисти" като Мента Стоянова, твоя милост и мазнотиите дето се имат за "елит" тука.

15

до 10

преди 9 години

Като гледам нивото ти по математика... и 10 000лв. са ти много :) Хайде сега отново - колко са 10% от 400лв. Иначе аз съм "за" такъв данък, все пак това си е наистина печалба и е редно да се облага. Трябва и печалбите от акции и т.н. също да се облагат. 150лв. на година няма да ме направят по-богат или по-беден, но 80млн. биха дали добавка на пенсионерите за някой празник или биха помогнали на много нуждаещи се от лечение хора/деца или.. много неща могат да се направят ако се инвестират правилно

14

Анонимен

преди 9 години

Отново гениална идея на Минджа Стоянова!

13

Анонимен

преди 9 години

Най-накрая един смислен коментар по темата "Икономика-Финанси".Жалкото е че простолюдието и политиците няма разберат нищо от написаното.

12

Анонимен

преди 9 години

Тези 10 % не са за печалба ,а са да извадят парите от банките за да се вкарат в имоти (там е лоша работата и по банките и по стрит фирми -само на баланс е добра),да се вкарат пари и фондовата борса у нас и в производство и услуги на гражданите . Като идея е добре замислено ,но ако се вкарва впроизводство и услугите ,но не и в имотите .

11

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ОЩЕ В НАЧАЛОТО НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАБУКСУВА. НЯМАТ ИДЕИ КАК ЩЕ УПРАВЛЯВАТ. ЕДИНСТВЕНО КОЕТО ИМ ИДВА НА УМ Е ДА НАТОВАРВАТ БЪЛГАРИНА С ОЩЕ ДАНЪЦИ. ДО КОГА? ВСЯКОНЕЩО СИ ИМА МЯЯРКА И ВРЕМЕ. НАЙ НАКРАЯ БАЛОНА ЩЕ СЕ СПУКА. КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА?????

10

Анонимен

преди 9 години

Ще има приходи, разбира се! Защото лихвеният процент в големите държави е в пъти по-нисък от този в българските банки! Много чужденци имат депозити точно по тази причина в България!

9

Анонимен

преди 9 години

Това е данък за милионерите . На народа с спестявания примирно от 10 000 лв. годишно лихва е 300-400 лв , което значи 3-4 лв. лихва . Скачат богаташите , които не се наядоха на пари .

8

Shark

преди 9 години

Никакви 80 млн няма да видите, обирджии долни. Всеки нормален човек, който има по-големи спестявания ще ги вложи в чужбина. Ще получите дедовия!!

7

Грамотен

преди 9 години

И на снимката английски монети - браво!

6

Анонимен

преди 9 години

До АнонименРазплащателните сметки лихвата е под 1%, което ще рече че разхода по обработката е повече от данъка 10-15ст. Типична кокошкарска дейност т.е. дянковска!

5

балък

преди 9 години

Стига сте тръскали брашнения чувал, просто ограничете сивия сектор, тогава ще има пари за всичко!!!!

4

Анонимен

преди 9 години

боже колко *** статия, а хората нека си насочат спестяванията към ЕС, където в повечето държави лихвите по депозитите са между 0% и 1%, сигурно то е по-добре отколкото средно 4% тук, което след данъка прави около 3,6%