27

Митко

преди 9 години

Гаудата си е мноо добър кашкавал.И евтин.Кефя се,когато наш'те "бизнесмени" производители на кашкавал почват да цвърчат като мишка,хваната от котката,когато на пазара се появи добър и по-евтин продукт.Вече няколко месеца си купувам гауда на цена около 10 лева килото,вместо кашкавал по 15-20 лева.И за отбелязване-чуждите производители получават големи субсидии.Така че стига със спекулациите - от 10 литра 1 кило.

26

Анонимен

преди 9 години

Аз работих в предприятие за прозводство на млечни продукти. Бях шофьор.Накратко:Караш "сиренето" от палмово масло. Оатавяш 8 палета от сиренето, плащат ти на ръка. На хартия си продал 1 палет. За да не плаща шефа високи данъци.Караш сам по 24 часа и даваш по кутия сирене на Даяджиите да не те безпокоят. На връщане купуваш няколко палета Моцарела плюс - внос от Полша. Купуваш и няколко палета сухо мляко. На моцарелата й лепят етикет със снимка на крава и я продават като "български кашкавал".Осигурен си на минимална заплата и 8 часа работно време. А ти плащат 700 лева и работиш по 16 часа.Б

25

Потребител

преди 9 години

Пълна забрана на ГМО продукти, продукти съдържащи ГМО съставки и ГМО съставки влагани в различни хранителни продукти. Пълна забрана на всички оцветители (всички Е-та). Пълна забрана за ползване и влагане в хранителни продукти на "имитиращи" съставки и продукти. Пълно разделяне на продуктите съдържащи растителни и животински съставки. Стикер за хранителните продукти произведени в България от български консумативи. Има и още но и това стига като за начало.

24

Hahaha

преди 9 години

A..i pishat s golemi bukvi..karat se :D che ne postroiha kominizma :D. To stana dosadno veche po forumite ot tqh!

23

Hahaha

преди 9 години

Skoro shte se poqvqt. Shte gi poznaete po "Velikite Primeri" pri bai Tosho :D

22

Hahaha

преди 9 години

Pri komunisti na vlast nqma konkurenciq. Ti dori da predlagash usluga, kachestvo, te si nagajdat upravlenski tehniq biznes - tova e bg demokraciqta vsushtnost :)

21

Някой знае ли,

преди 9 години

дали сега у нас някоя фирма произвежда луканка, която да има и вкуса, и качеството на луканките, купувани от нашите майки и баби докъм 60-те години на 20-и век (после тези луканки са станали дефицит и през 70-те и 80-те години много рядко са ги пускали по магазините - сигурно са отивали за износ)?Сега, по магазините има какви ли не видове луканка, но в най-добрия случай тя има вкус на обикновен шпеков салам, а в повечето случаи, като я опиташ, над всичко доминира вкуса на лой! Отврат!

20

Наблюдател

преди 9 години

Просто т. наречените "контролни органи" поради корупция или най-обикновен мързел, а най-вероятно и 2-те не си вършат работата.Мислите ли че този N може да мине в Германия примерно!?

19

шоу

преди 9 години

А останалите 40 процента са местна имитация плюс 20 процента полуимитация.

18

Hahaha

преди 9 години

21 e prav. Eto ideq za publichen kontrol.

17

бо

преди 9 години

Някой би ли препоръчал някоя БГ фирма която да е известна с качеството си, ама на 100% за кисело млеко, сирене или кашкавал. Дайте я насам бе братя Българи и ще купувам от нея. И аз искам родното да просперира, но мразя като ме правят на наивен и ***. Затова избора си е мой! А конкуренция трябва да има и тези които се представят добре, нека печелят....

16

боби

преди 9 години

Ако искаме ние и децата ни да бъдат здрави трябва да се борим с всички сили!Нека в Интернет направим сайт на некоректните производители, където всеки да може да се информира кой го трови, иникой да не купува продуктите на тези фирми!Това е един от начините да ги принудим да произвеждат качествена храна.

15

Hahaha

преди 9 години

I kakvo obshto imame nie ot Evrozonata s ruskoto embargo.Oo danebi zapada da iznasq za rashkite, a te da prodavat na nas na 2na cena...mmzvuchi poznato - prilicha na smetkite za toka?

14

Hahaha

преди 9 години

...

13

боби

преди 9 години

За производителите, които влагат в хранителните продукти заместители или ГМО суронини, наказание трябва до бъде жестоко - затваряне на фирмата и затвор!!!Поради изключително влошените качества на храните, които консумираме всекидневно, в България има 350 000 ОНКОБОЛНИ т. е. БОЛНИ ОТ РАК!Е докога народа ще трае близките му да *** като мухи?Ами 10-12 годишни деца с диагноза диабет или високо кръвно?Преди 25 г. и аз бях дете, НО ДОРИ НЕ БЯХ ЧУВАЛ за ТЕЗИ СТРАШНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!

12

vesko02

преди 9 години

По скоро някой не иска конкуренция.

11

иво

преди 9 години

Да пращат сирене и кашкавал за сащ,нали от там командват парада и санкциите

10

sofeto

преди 9 години

От известно време преминах вечер на винце и мухлясало западноевропейско сиренце, промоционално пуснато в БИЛАта!

9

ахахахах

преди 9 години

До дедо Боре Бооже,ти изобщо ходил си в тия хипермаркети И да е скъпо и да е евтино,вкуса пак е като на гума Затова аз "кашкавал" не взимам Не че и със сирената не е така де Нооо искахте много ЕС ,получавате го ,яжте и не се оплаквайте

8

дедо Боре

преди 9 години

Българина го интересува да е йофтинко, а НЕ дали е качествено. Мозъка на ганьовеца е на такова еволюционно ниво, че не може да схване защо качествените неща струват повече от ***. Затова яде само ***, пие ***, облича се с ***, живее сред *** и т.н.