148

до 188

преди 9 години

Ти ли бе *** ненавиждаш руснаците, ти ако ги ненавиждаше нямаше да се държиш като скапан ***, а щеше да имаш поне малко уважение към собствената си личност. Ще ми казва посерича кое е правилно и кое е неправилно кое да празнувам и кое да не празнувам. Ако се срещнем в тъмното най-много да напълниш гащите, както винаги.

147

до 181

преди 9 години

Ще го кажеш другия път ще мълчиш като риба та даже и повече. Затова не понасяш хора които ти посочват къде е проблема на България.

146

до 184

преди 9 години

Тези дето се кланят на Америка отдавна отидоха там, тук има само руски агенти, които денонощно ни агитират да станем роби на Русия.

145

Анонимен

преди 9 години

Това не е празник, а някаква отврат!

144

Анонимен

преди 9 години

Абсолютно съм съгласен с тоя Митрополит!На 100000% съм съгласен, даже мога да допълня казаното от него! Прекалено е сдържан този човек в приказките си явно!

143

ЗЛОТО

преди 9 години

ЧЕ ПЪК, НА МЕН КАКВО МИ ИМА?

142

Оня

преди 9 години

До 171Не знам кое му е свети на hallo(ween), но както и да е? Добре де кажи каква е традицията и как е започнала? А на 166 не казвам кой какво да празнува, аз само питам. Ти и твоите деца празнувате ли Коледа, сурваки, заговезни, народните будители, 24 май и т.н.

141

Анонимен

преди 9 години

Ватикана предупреди родителите -да не обличат децата като духове, дяволи и други дяволски изчадия! Ватикана е притеснен от американската анти-християнска пропаганда която залива Европа! Предупреждението е отправено в официалния вестник на Ватикана - L'OSSERVATORE ROMANO

140

Анонимен

преди 9 години

До до 166 оняТе съселяните не са се втурнали да празнуват Хелоуин. Май само съгражданите го правят.

139

Анонимен

преди 9 години

До Оня"Халоу" е стара дума за светец. Хелоуин е Денят на все светии, но в празника с маскирането, вещиците, скелетите и т.н. е намесена много нямаща нищо общо с църквата традиция.

138

до 166 оня

преди 9 години

Оня, гледай си лазерките, коледарите и сурвакарите, аз също ги гледам, но не ми казвай какво да празнувам и какво да не празнувам. В един свят който заприличва на едно голямо село не трябва и не може да диктуваш на съселяните си какво да правят и какво да не правят.

137

Анонимен

преди 9 години

Що чествате свети Валентин бе мухльовци? Пийте си киселото вино на Трифон зарезан и понатупвайте жените и гаджетата си както се полага, изхвърлете чуждото и изберете българското.

136

Оня

преди 9 години

До 162Идеята е, че имаме не по-малко интересни обичаи и традиции от хамериканските. Аз съм от край, където няма кукери (Добричко), но предпочитам да гледам лазарки, коледари и сурвакари. Защо всичко, което идва от запад трябва да се приема "кат мноу готену и свежу", а нашето е скучно и старовремски. Съмнявам се, че някой в този форум знае истинските корени и смисъл на халоу - как беше там.

135

?

преди 9 години

Попе,рождения си ден мога ли да празнувам или е светотатство

134

Анонимен

преди 9 години

Учил съм в католически пансион. Такъв празник не само, че не сме чествали, но светата църква го отрича. Медийната пропаганда идва от същата групировка, която вече разпространява в училищата детска сатанистка "библия"(САЩ)! Странното е защо българската власт (чрез сми) популизира поклонение пред сатаната? България не е ли вече християнска държава? Поповете къде са?църквата къде е?хората къде са?

133

до 159

преди 9 години

Значи щом е българска традиция при която се обличаш като дявол с рога и звънци това не е бесовски празник и не е демонично забавление. Винаги съм твърдял че православниците са най-големите лицемери и този господин който се представя за духовен водач побърза да ни го докаже със заявленията си.

132

sallaadin

преди 9 години

Човек се ражда свободен и умира свободен, сам избира в какво да вярва и в какво да не вярва, т.е. сам избира кой празник да празнува и кой празник да не празнува. Правото, способността и възможността да избираш ни прави Свободни, докато сме живи.

131

Анонимен

преди 9 години

Представете си колко ласкаво щеше да се изкаже православника, ако се играеше казачок по улиците с руски рубашки и кафтани. Тогава това щеше да ни го представи като поклонение пред доброто и щеше да ни поучава, че и самия Исус е обичал да играе казачок.

130

Оня

преди 9 години

До 157Кукерството си е българска традиция - най-малкото.

129

Анонимен

преди 9 години

Много са досадни чуждите празници.