28

Маги

преди 9 години

До виждамНе. Приемам, че от 1989 г. до днес всеки има свободата да направи своя избор на нивото на своята компетенция. Ако работодателят ти е *** и ти го търпиш означава, че ти си по-голям *** от него и за нищо не ставаш. Един достоен човек не преминава границите, но не позволява и другите да ги преминават и да го унижават. Въпрос на принципи.

27

Цинин

преди 9 години

До Чиновник Не мен да чакат ,а да си вършат работа,а пък защо и мен да не чакат аз им нося пари ... . От таквиз като теб местни аборигенчета-отворковчета сме на това дередже и все тъй ще тази територия заселена от таквиз аборигенчета-чиновничета .)

26

виждам

преди 9 години

До ...да не се почувстваш пренебрегнат - ще ти покажа манипулацията и на твоето "мислене"!От това, че не виждаш от къде идва проблема или не можеш да го докажеш (евросъюза, тогава евреите, ако не евреите - марсианците и т.н.), НЕ СЛЕДВА, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е У НАС !!!ТИ СЕ УБИ ДА ГО ПОЛЗВАШ ТОЗИ АРГУМЕНТ ОТ НЕЗНАНИЕ !!!

25

виждам

преди 9 години

До ...Толкова манипулации и налагане на глупост на едно място не бях виждал ! :))))))))))Плащат ли ви :))))))))))))

24

виждам

преди 9 години

До Магиот това , че не можеш да създадеш фирма и да работиш за себе си, не следва че тези имащи фирми, са честни и добри, както и че ВСИЧКО което те могат да поискат от теб е правилно, защото ти не си на тяхното място!

23

Маги

преди 9 години

А на всички, които работодателите им пречат и ги подлагат на стрес бих дала безплатен съвет: регистрирайте си фирма и работете за себе си. Плащайте си данъците; инвестирайте в оборудване, нови технологии; назначете си такива като Вас мрънкала, необразовани, кръшкачи, мързеливи и надявам се тогава ще разберете що е стрес...Искахме пазарна икономика (капитализъм) получихме си я. Защо пак сме недоволни?

22

vesko02

преди 9 години

От грижа за хората българските управници са свели вероятността да сте на работа почти до нулата.Тъй като си мразят роднините затова са изпратени по разните държавни служби да се мъчат.

21

виждам

преди 9 години

До МагиПриемаш манипулацията (борба със следствията) за нещо нормално (1), или отричаш че изобщо съществува проблема, за който е създадена тя (2) ??Ако отричаш съществуването на проблема (защото него го няма другаде, освен у нас самите), то тогава ЗАЩО се борят с него?Значи пак ни лъжат, като се борят с нещо което не съществува ли :))))))))))

20

Маги

преди 9 години

С риск да поразсърдя пишещите, бих изразила мнението си така: Очаквах хленчещите и мрънкащите да са поне 95%. На нас все някой ни е крив: работодател, полиция, вятъра, снега, после пък ни е много горещо... все нещо или някой ни пречи. Превърнахме се в консуматори и готованци екстра категория. Искаме всичко наготово и на момента без да се потрудим, без да се образоваме. Е не става така. просто не става.

19

Анонимен

преди 9 години

Много хора не работят в тази държава, за това останалите работят много за малко.

18

Анонимен

преди 9 години

Сиднито Долара е нещастен и самотен. Затова търси внимание от вас.Не е за завиждане. Той се самозаблуждава, че някой му завижда

17

Анонимен

преди 9 години

Не знам за другите, но при мен стресът е най - голям, като си видя фиша за заплатата и започвам да се чудя как ще изкараме месеца до следваща заплата.На второ място се стресирам като отворя пощенската кутия и видя вътре сметка за плащане от ЧЕЗ или топлоfuckация. Страх ме е да ги отворя даже - поднасят големи изненади противоречащи на всякаква икономическа и математическа логика.

16

виждам

преди 9 години

ами като е намалено силно предлагането на работа, за разлика от търсенето на работа, това е резултата!та не може следствието /резултата/ да е причината за него, това манипулация изградена чрез "грешна посока" - БОРБА СЪС СЛЕДСТВИЯ!!Ето пример: "споразумение за превенция на насилието и стреса на работното място"значи, причината да го има насилието и стреса не се премахват, но ние ще се борим с тях, чрез споразумение?

15

optimist

преди 9 години

За учители и медици не знам. Чиновниците, повечето идват на работа в 10 и си дръгват към 3 с 2 часа обедна почивка и 4 фас паузи. Годишният им отпуск е към 30+ дни и имат куп придобивки. В т.нар ИТ сектор, 80% от който представлява кол центрове, работят 22-3 годишни хлапета за по 1500-2000 лв. Не мисля, че има от какво да се оплакват :)

14

Чиновник

преди 9 години

До ЦининТо па всички тебе ще стоя да чакат. Ай сиктир, бе!

13

Анонимен

преди 9 години

сред моите познати няма такива, които да се скъсват от работа. стрес от време на време може да има, но в никакъв случай постоянен.

12

Анонимен

преди 9 години

Ти тая евтина пропаганда я разправяй на баба ми. Повечето които са работили през комунизма вече са пенсионери. Активното поколение което е сега средна и над средна възраст или няма или има само бегла представа как се е работело при комунизма. И как така при комунизма когато всички мързелували България беше средно развита европейска страна, а сега е като бедна африканска страна, а и по зле ще става.

11

Анонимен

преди 9 години

Защо му е на работодателя да инвестира в по-добро оборудване или минимизация на разходите в производствения или който и да е процес след като вместо това може да си наеме дипломирани инж. за едни 400лв и по-лошото е, че ще има опашка пред офиса от кандидати. Докато сами не се научим да ценим труда собствения както и този на другите няма да се оправим. Сами го позволяваме на фирмите да правят каквото си искат в днешно време работник е другото наименование на РОБ па бил той и финансов.

10

държава на абсурдите

преди 9 години

А другата половина-безработни!

9

Цинин

преди 9 години

Българите са свикнали да работят по социалистически , но искат да получават по капиталистически -западна заплата със социалистическа производителност на труд .Не става тъй и как няма да са депресирани и потиснати !? ( Пример : на строителен обект - посточно ходят за вода ,ходят в тоалетната по 1 час ), тръгват с 10-15 минути по-рано ...! Отивам да си взема .... а те седят пред офиса в 9.30(работното време е от 8.30) и си пафкат цигарат и .... Е ? КПД на българина +3 при10 балана система .