23

Алчност без граници

преди 9 години

Добра норма е измислил бизнесменът утилизатор. 100 мини за 10 лева и 90 стотинки на смяна. Работникът за да изкара един лев е трябвало да разглоби 10 мини.Браво бе, бизнесмен, браво бе, да живее предприемчивостта!

22

pl

преди 9 години

moje i da postijima...stom samo 2400 sopotski rabotnici go mogat za sastite stotinki...ID ima malka nujda, ama Germany ima golyama nujda. da ste vijdali vw, audi, mercedes, opel, bmw da se dviji s boza?!

21

gogo

преди 9 години

Нормата е преизпълнена.Няколко хиляди мини обезвредени за секунда......Ама нормаджията и той заминал....

20

Райна

преди 9 години

Те шефовете пак като не са карали работниците да разглобяват мините с ъглошлайф, за по-бързо...

19

Анонимен

преди 9 години

Това са по 13 мини на час за 8 часова смяна или иначе казано по 4 - 5 минути на мина за вземане, разглобяване и поставяне - все някой ще се спъне или ще изтървае нещо в бързината.....

18

Анонимен

преди 9 години

А бойко ни плашеше, че ще станем като гърците! Но не съм видял грък у нас да бере череши, да гледа възрастни или да утилизира пехотни мини!

17

до 19

преди 9 години

Плащат до 14.4 долара на кило за обезвреждане на снарядиВ Полша цената на утилизацията се движи от 3618 до 14 472 долара за тон в зависимост от вида на снарядите. Това прави от 3,6 до 14,4 долара за килограм. За да се обезвреди напълно само една управляема авиационна ракета, пък са нужни около100 долара. В България средната цена за обезвреждане на най-обикновени боеприпаси бе около 4 лв. за килограм.

16

до 21

преди 9 години

А при социализмът обратното...

15

да

преди 9 години

В България човек значи нищо, мутра значи богопомазаник. Не народ, а ***. Излизайте на улицата и търсете отговорност и правата си. Докато мълчите, няма да промените нещо.

14

Анонимен

преди 9 години

какво като има ТБ ще глоби шефа си ли ?Това е длъжност за измиване на ръце.

13

Анонимен

преди 9 години

Дефакто горките нещастни работници са спонсорирали с труда и живота си комунистическите босове и началници от ДС !Срам и позор !

12

Така се прави

преди 9 години

Еми избори,кво да прайш?На партията майка БСП-ДС и трябват пари,а нали тя е и пръв защитник на мутро олигарсите назначани от нея експлоататори на робите?!Така се строи новия вид фашизъм ,овцете вече бе вярват на приказките за светлото бъдеще.А то изгря,но само за некои членове на БКП(БСП)!

11

Yakov

преди 9 години

"Отнемането на разрешение не е от компетентността на Главна инспекция по труда, а на органа, който го е издал." Да, безспорно е така, но те могат да затворят фирма или предприятие при констатирани нарушения и го правят, но ТУК НЕ СА ПОСМЕЛИ! А е имало причина! Защо се прави на умряла лисица тая!

10

Анонимен

преди 9 години

Такива са назначените Шефове (комунисти, станали за една нощ капиталисти!).Затова и демокрацията ни е фасадна демокрация,затова и пазарната ни икономика е псевдопазарна,ЗАТОВА И КАПИТАЛИЗМЪТ НИ Е КИТАЙСКИ КАПИТАЛИЗЪМ, А НЕ ШВЕДСКИ ИЛИ АВСТРИЙСКИ !

9

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен"Инспекция по труда и тая *** да обясни, защо на работниците е плащано по 240-250 лева като минималната заплата е 340, а минималния праг" защото ако вдигнат поне с малко заплатите на работниците, бизнеса щял да фалира!

8

Анонимен

преди 9 години

ако не са били квалифицирани, защо ги е назначил? иначе е достигнал рекорд в обезвреждането на 400 000 мини в секунда! работил съм в часни фирмички, където младите шефчета си избиват комплеските на гърба на работника с неимоверно юркане и гаври, за да се докажат колко ги бива!

7

nqkoi

преди 9 години

Razni rakovoditeli na ABV -ta i tem podobni komunisticheski i grobarski partii imat dql vav tezi chastni kompanii za proizvodstvo i unishtojavane na boepripasi, ama tova mai nikoi ne go spomenava v novinite...jalko za zaginalite, saboleznovaniq na blizkite i trepane na vsichki mutri i politici, inache opraviq nqma!

6

Анонимен

преди 9 години

Шефа,/100%червен капиталист,защото друг неможе да вземе този бизнес/както и така наречените"мениджъри"/началници/не само в"Минджур",а и в десетки други предприятия и заводи трябва да бъдат натопени в казани с катран,посипани с пера/пух/и затворени в железни клетки да обикалят страната и населението да ги замерва с камъни !!!

5

do 2

преди 9 години

Ako beshe lev na mina zaplatite im nqmashe da sa 300-500 kinta na mesec...prosta aritmetika

4

Анонимен

преди 9 години

Много е лесно е да се обвиняват работниците, че не са квалифицирани Добре, а работодателите каква техника предлагат ОБЕЗВРЕЖДАНЕ НА МИНА С ЧУК