40

???

преди 9 години

До куку рукуДа, плащам си данъци и дори колкото и парадоксално да звучи за по-голяма сума отколкото получавам в момента.

39

куку руку

преди 9 години

До демилитаризиран90 % от работещите имат повече права от полицаите. Например крият доходи и ощетяват бюджета, като се осигуряват на по-ниски от реалните заплати.Или пък могат да работят и на допълнителна работа. И да напуснат работата си и след два месеца да се върнат в същата фирма. А за умствения ти багаж не ща да говоря...

38

ха

преди 9 години

На занижени, но внасят и осигуровки и данъци за да се хрантутят и плащат тези на чиновниците и общински и държавни, и то на реални заплати дори и някои от тях да са твърде малки.

37

куку руку

преди 9 години

До ???А ти може ли да споделиш какво работиш и на колко те осигеряват, че да ти лъсне...

36

демилитаризиран

преди 9 години

Категорично съм против групи от населението да имат по-големи права от останалите хора!!!!С какво военният и полицаят са по различни от всички останали трудещи се хора!? получават по 20 тлъсти заплати не само при пенсиониране, а и дори само да напуснат работа!!!! Коя друга група работещи има такива привилегии и защо те трябва да имат такива!? Не сме нито във война, нито вършат някаква по-полезна от другите работа за държавата, освен да набиват крака по плаца! Всички сме равни пред закона.

35

куку руку

преди 9 години

До ???Ти данъци ли плащаш???Ама какви???Осируряват те или се осигуряваш на пъти по ниски доходи от реално получаваните от теб!!!И имаш наглостта да приказваш, айде моля...Я някой тук да каже, че получава и го осигуряват на реалния доход???Няма такива или са единици...Щото са бъзльовци и ги е шубе да напуснат от честните частници...

34

куку руку

преди 9 години

До АнонименАбе бай...какъв принос имат частния сектор че не се сещам?Под 3 % от работещите в частния сектор се осигуряват на реални заплати, моля, моля!!!Сиреч 97 % /според изследванията/ са осигурявани на значително занижени доходи.Мдааамр получава 1500, а го осигуряват на минимална заплата...Като са ербап що те ревнат на шефовете си - честни частници, а?97 % от работещите в частния сектор са съучастници - крадци. Крадат от бюджета - за здраве, за пенсии, за образование...Айде лека нощ.

33

KLO

преди 9 години

VREME EBOENNITE I POLICAITE DA NE POLUCAVAT MNOGO PARI I DREHI GRATIS.POLICIA , MVR, MINISTERSTVO NA OTBRANATA S PENSII KATO OSTANALITE GRAGDANI.AKO NE IM HARESVA DA NAPUSNATI DA VARVIAT NA RABOTA.POLICAITE ZATOVA CE CIL DEN SI PIAT KAFETATA,ZASTO TRIABVA DA SA PRIVILEGIROVANI.

32

АЗ

преди 9 години

ХОРА ПОМАГАЙТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ..БИЙТЕ СЕ САМИ

31

???

преди 9 години

Кое не е за вярване, че се нарича труд подпирането на кълка и пиенето на кафе за което се получават пари за ненормирано работно време, храна, дрехи, ползват се бази за почивка на безценица и т.н. Кое не е за сравнение?Че шкембестите чиновници са повече от младите що годе и в полицията и в армията? Че да започне някой работа в тези структури трябват връзки важета или солидно плащане?Дали това е за 500те лв. заплата? Сляп лие народа който бъхти за трохи и плаща ли плаща данъци.....

30

АЗ

преди 9 години

ПРЕДЛАГАМ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ЗА ДА НЕ ВРЕДЯТ НА НАРОДА СИ...А НА НЕРОДЕНИТЕ ИМ ДЕЦА ДА СЕ ДАВА АВТОМАТИЧНО ТАКЪВ СТАТУТ КОЙТО ДА ВЛИЗА В СИЛА ПРИ РАЖДАНЕТО НА МАЛКОТО МИЛИЦИОНЕРЧЕ

29

куку руку

преди 9 години

До АнонименСъгласен съм, никакво разделение.Както другите имат право да работят допълнителни работи, така и полицаите да могат. Както инженери, учители, хлебари и др. могат да почват работа на всякаква възраст, така и полицаите да могат.А не да има ограничения до 40 години например.Веднъж напуснеш ли полицията не може да се върнеш, ама другите могат да бъдат назначени отново и отново.абе равенство му е майката, нали...

28

куку руку

преди 9 години

До ХРИСТО АНГЕЛОВВуйчо вуйчо, 20 години си зимал пенсия и е време да спреш и да минеш и при пенсиите в резерва. Господ акъл като е дава ти наистина си бил на учение под поста....или си стрелял по яйца.Крадени несъмнено...

27

естет

преди 9 години

Много грозно ми звучат всички коментари, макар, че в повечето от тях струи истина.Някога военните и полицайте бяха хора на честа и достоинството,а днес са се превърнали в огледало на нашия грозен свят.Каквито сме ние,такива са и те.Армията и полицията заслужават уважението на обществото,но преди това трябва да го заслужат.

26

,,,

преди 9 години

Е НЕЕ ЗА ВЯРВАНЕ , ЧЕ СРАВНЯВАТЕ ТРУДА НА ПОЛИЦАЙТЕ И ВОЕННТЕ С ТОЗИ ОТ ДРУГИ ПРОФЕСИИ.

25

BG

преди 9 години

Еми, няма го вече Неджми Али да варди военните :))) Така, така - когато им сложиха турски министър - протести нямаше, ама като им посегнаха на пенсионирането :)))

24

Анонимен

преди 9 години

Истинският проблем при полицаите и военните е системата на работа останала от социалистическото време.Всички полицаи и военни започнали работа преди и в началото на събитията след 1989г. трябва да се измахат.Трябват хора,които не са комунистически настроени.Затова повечето началници в двете силови министерства трябва да се махнат.Да се прекрати руското влияние и да се работи по европейски начин.Стига стари червени и дебели муцуни в полицията и армията.

23

Анонимен

преди 9 години

"Все пак не може военни и полицаи да се пенсионират по на 65-70 г., вие как си представяте войник на 65 г.!"И аз това си викам, ама да знаете колко много военни работят като охранители на по 65-70г. Ката че очевидно могат да работят до 65.От друга страна, дали хирурзите не заслужават и те ранно пенсиониране? Тежка, адски отговорна работа, със страшно много напражение. Пък и един хирург на 65г. с треперещите си ръце едва ли много добре би си вършил работата.

22

е

преди 9 години

Думата началник стои пред името на 11 000 служители в МВР. Абсурдно и смешно. Основният принос за това естествено е на галеното дете - пожарната.

21

Анонимен

преди 9 години

Ако има война или нещо такова - да, военният наистина е застрашен и има голяма опасност за живота му. Тогава наистина съм съглен да се пенсионира по-рано. Но когато през последните 70 години на територията на България война не е водила, къде е логиката за по-ранното пенсиониране. Нима животът им е застрашен, докато седят по цял ден в офиса и джиткат белот?