26

бинкомс

преди 9 години

вече 25 години е така, внасят от турция, македония, не лпащат мита, ддс, как да им издържиш на конкуренцията. политици, мутри и митничари - в затвора!!

25

Доктор Сър Пичук

преди 9 години

Руснаците даже не могат да си мечтаят да ядат плодове и зеленчуци, защото няма от къде да ги внесат. Скоро ще започнат да се молят за българско гражданство...

24

ЗА 19

преди 9 години

ТОВА Е СТРАТЕГИЯ УМНИКО ,ЩЕ КРАДА СУБСИДИИТЕ ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ОТ ЕС, ДОКАТО ВСИЧКИ ЗЕМЕДЕЛЦИ В БЪЛГАРИЯ ФАЛИРАТ --ТОГАВА ЩЕ ВНАСЯМ , НА КАКВИТО ЦЕНИ СИ ИСКАМ!!В БЪЛГАРИЯ НЯМА СЕЛЯНИ ---ИМА СЕЛА ОТ "ГРАДСКИ ТИП" ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!!

23

до 19

преди 9 години

До АнонименТова е стратегия, умнико. Ще ви продавам няколко години на ниски цени докато местните производители фалират, после като нямам конкуренция ще продавам на каквито си искам.

22

ano

преди 9 години

До до 18Субсидията води до комунизъм

21

Анонимен

преди 9 години

До 22Ми естествено че ще са по-високи субсидиите, след като цената на труда е средно 5 пъти по-висока, а цената на земята средно 4 пъти по-висока.....

20

123

преди 9 години

Българските политици са най-големия враг на България и българите!

19

до 18

преди 9 години

До АнонименЗащото субсидиите за чуждите фермери са по-големи от тези за българските. Не четеш ли?

18

Анонимен

преди 9 години

Хората, които напускат България за да работят по градини не го правят защото им е кеф да берат домати, а защото искат да избягат от мизерията. Сигурен съм, че ако в България се плащаха прилични пари за тази дейност, тези хора нямаше да напускат страната. Да си направят БДС за домати, със стикери и всичко, да струват по 10лв/кг, но да знам, че плащам за качество и подкрепям български работни места.

17

Дон Домат

преди 9 години

Българското земеделие ,както много други сектори на народното стопанство беше смачкано до неузнаваемост,какво като основният продукт в сектора се формира от дребните стопани ?!Защо преди 10.11. изкупуването на продукцията се правеше от ДСО и контролираше пряко от държавата .Продукцията на дребните стопани се изнасяше за Русия СИВ и Европа и беше на световно качество ДЪРЖАВАТА ОСИГУРЯВАШЕ ПАЗАРИ ,другото земеделецът го може ДЪРЖАВАТА ЗАЩИТАВАШЕ БЪЛГАРИНА ЗЕМЕДЕЛЕЦ ,СЕГА ТЯ КЪДЕ Е ?????

16

Анонимен

преди 9 години

Ами българския производител трябва да си зададе въпроса защо домати, които се транспортират от 1000 км, все пак пристигат на българския пазар на по-ниска цена

15

до 6

преди 9 години

Ако си минавал по селата веднага ще познаеш *** къщи по няколко неща:1.Всичките им дрехи са закачени да съхнат на оградата. (колко е сложно да опънеш едно въже)2.Двора - колкото и да е голям - НЕ се обработва. Аз до сега *** с мотика не съм видял3.Пред къщата има кон и каруца (за да бере желязо и бакър)4.Броят тв антени по къщата - къща с 2 стаи има поне 4 антени.

14

ХА,ХА,ХАААА...

преди 9 години

...И КАКВО ЩЕ КОМПЕНСИРАМЕ ТОГАВА ОТ РУСКОТО ЕМБАРГО....??!!!Я, НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ТРАЕМЕ И ДА НЕ ЛЪЖЕМЕ ЕВРОПА ...ЧЕ ТЯ И БЕЗ ТОВА НЕ НИ ВЕРВА!!!!ЛЪЖИТЕ ОТ СОЦА ---НЕ МИНАВАТ НА ЗАПАД!!!

13

Анонимен

преди 9 години

Щом не можем да произвеждаме толкова колкото ни е нужно значи сме некадърни, алчни и лакоми ***.а, както в промишленоста, строителството, правосъдието и т.н. и т.н. , всичко е един "сив" сектор с добре облечени бизнесмени ,които 90-те се разхождаха с анцузи и бупалки нали така??Никой не ни е виновен за нищо и никой не е длъжен да ни помага.

12

до 10

преди 9 години

Не се изнася заради обема на производсво т.е основно тук говорим за малкък бизнес. Няма как да се намери пазар. Отделно количествата които трябва да се гарантират за една верига хипермаркети примерно е непостижимо за малкия производител. Затова се залага на внос. Там происзодството е голямо и може търговеца да е сигурен че колкото поръча ще му бъде доставено. И да българският домат е по вкусен. Като не го харесваш си яж PVC-то внос.

11

Анонимен

преди 9 години

въпрос на търсене и предлагане, все пак са доста повече от 10 %

10

ттцтцтцц

преди 9 години

До Доктор Сър Пичукмнеее , не позна ЕС и САЩ са виновни за наложеното ембарго

9

Доктор Сър Пичук

преди 9 години

русия и путин и тяхното ембарго са виновни за това положение...Дано рублата се обезцени още, да почувстват руснаците как живее ние....

8

Анонимен

преди 9 години

Българската продукция е скапана, негодна и отвратителна. Докато селяците не се научат, че се намират в състояние на конкуренция и е нужно да произвеждат качествени стоки, земеделие в България няма да има. А за тези, които постоянно ни натрапват идеята за качествения български домат, краставици и т.н. иам един риторичен въпрос - при това качество на продукта, защо не го изнасят за чужди пазари?!? Да, цената ще му е по-висока, но ако е заради високото качество, едва ли би бил проблем за европееца.

7

Анонимен

преди 9 години

Като гледам домати в Англия ..вземам 1000паунда . Защо да ги гледам тукНе разбрахте че заплатите са обидно ниски и затова са всички проблеми