18

Анонимен

преди 9 години

Това предложение е обратното на пазарно и е чисто комунистическо. Във всяка търговска дейност колкото повече купуваш толкова повече ти намаляват цената за по големия оборот който правиш. Пак ще учудим света с някоя вопиюща българска простотия.

17

Анонимен

преди 9 години

Държавата търси балъци да плащат кражбите в енергетиката

16

advanced

преди 9 години

До АнонименТочно това е идеята - в провинцията да се плащат огромна част от сметките за ток, а тези които са на парно (което също е добре субсидирано от държавата) да плащат минимално.Съгласен съм и с колегата 16, че синдикатите не могат собствената си работа да извършват, това за което са избрани и се бъркат в чужди лобита, дано от там вземат некой рушвет

15

Анонимен

преди 9 години

Не мога да разбера синдикатите защо не се занимават с тяхната си работа, ами са седнали да оправят енергетиката. По тая логика трябва експертите от енергетиката да решават какви да са условията за труд на работниците. Те синдикатите не си вършат тяхната работа както трябва, ми тръгнали на другите да оправят работата.

14

Анонимен

преди 9 години

Аз зимата харча по 800 квт. на месец, богат ли съм?

13

Анонимен

преди 9 години

вдигат тока и така по малките населени места незаконната сеч на дърва се увеличава.След това при някой порой наводнения.А и вместо да се стимулира консумацията на енергия и отопление на ток с намаляване на цената му връщат народа години назад и го карат да сложи печката на дърва.България вместо да върви напред-върви назад.И как може да искат тия елекро-дружества европейска цена на тока след като заплатите са ни много далеч от европейските.

12

Анонимен

преди 9 години

Пак се предлагат необмислени идеи. Приемете, че имаме два апартамента:1) апартамент само на ток2) апартамент на ток и парно (или газифициран)Е кажете сега правилно ли е апартамент1 да плаща по-висока цена за тока от апартамент2 при положение, че това е единствния източник на енергия.

11

Анонимен

преди 9 години

500 киловат часа са 700 вата на час. Оставям на всеки да си ги разпредели сам. Пример: 3 крушки по 100 вата и бързовар за кафенце :)

10

Анонимен

преди 9 години

До Анонименв Младост.Напрежението последният месец им е под 200 волта------------------ Ти не си добре, напрежението си е стабилно 220 В.

9

Иван

преди 9 години

Протестите започнаха, днес за шистовия газ, утре за тока, после против новото правителство и тн., тепърва се почва, цяла година ще има протести, зимата отново ще е бурна и ще падат правителства, ако не и глави.....

8

???

преди 9 години

500 киловтачаса на емсец ли?А какво е един месец?Идват да ти отчитат тока единия месец на 10-ти, втория месец на 8-ми сутринта, а третия месец на 12-ти вечерта. После то слагат една яка сметка, защото от 8-ми до 12-ти са месец и 4 дни и нещо и си надскочил 500-те киловатчаса. При това различните месеци имат различен брой дни. Та така с този един месец!

7

ДО до 5

преди 9 години

Човек това вече е измислено и без да го има интернет да ти го бутат. Дистанционното отчитане спомага за това. Електронните електромери имат инфрачервен порт по който и ги засичат и им променят показателите, лично съм виждал служители на Еон как ги настройват с лаптоп . Слабото място на Електронните електромери е влагата малко да имa и дават фира. Електромерите се сглобяват в Полша а частите идват от Китай. Имат гаранция около година но при малко влага и дават фира и ги връщат гаранционно .

6

До 3 грую

преди 9 години

Това може да стане, само ако домакинството готви и се отоплява на нещо различно от ток. В България газифицирани са много малко домакинства. Твърдото гориво по принцип трябва да се избягва най-вече в по-голямите градове и остават две - парно и ток. Само дето и при много, ама наистина много икономично ползване на тока, не виждам как ще се вместим в твоите 2500-3000 киловатчаса на година, т.е. 210-250 киловатчаса на месец. В 250-330 на емсец може и да стане, ако не се топлиш на ток.

5

До 5

преди 9 години

Ми нормално да има необходимост - до 75 кв на месец - трябва да има машинка която да бута поне 20-30% нагоренад 75 пък електромера трябва да бута поне 50% нагореСъс сегашните няма как да стане, трябва да са включени в интернет, да може всеки един момент да ти пипат сметката....

4

Анонимен

преди 9 години

> Той допълни, че при две тарифи вероятно ще трябва да се сменят електромерите, което означавало допълнително разходи.Не е вярно това.

3

грую

преди 9 години

На запад четиричленно семейство харчи м/у 2500 - 4000 киловатчаса на година!

2

Загрижен

преди 9 години

Пълни глупости!Никакви помощи - те генерират и възпроизвеждат бедността.Ако не искат да са бедни, да се образоват, за да работят по-добре платена работа - ама то "не става само с ядене трябва и акъл"!

1

Анонимен

преди 9 години

да бе да средна сметка за ток от 34 лв от ЧЕЗ си е направо мираж особено в Младост.Напрежението последният месец им е под 200 волта, а аз сметка под 50 лв нямам всичко у дома е А+ и лед крушки навсякъде.