108

Анонимен

преди 9 години

До pastoral...И НЯМАХА ИНТЕРЕС ОТ ИКОНОМИСВАНЕТО НА МАТЕРИАЛИ. ЧАСТИТЕ И МЕХАНИЗМИТЕ СЕ ПРАВЕХА ДОРИ НАПРОТИВ, С ПРЕЗАСТРАХОВКА И ИЗЛИШЪК НА МАТЕРИАЛ. ДЪРЖАВНАТА ФИРМА НИТО ПЕЧЕЛЕШЕ, НИТО ГУБЕШЕ ОТ ТОВА. ИМАШЕ БДС-БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН СТАНДАРТ, КОЙТО ТЯ БЕШЕ ДЛЪЖНА ДА СПАЗВА. ЗА КОЛИЧЕСТВО ВЛОЖЕН МАТЕРИАЛ, РАЗМЕРИ НА ДЕТАЙЛИТЕ. СЕГА РАЗБРА ЛИ ГО? ДЪРЖАВНИТЕ

107

Анонимен

преди 9 години

До pastoral"жалко за жертвите. тук най-често възниква ? - защо? чета коментарите и се удивлявам. как може да се обвинява "комунизъма", "капитализъма"; "прехода" и"ОБВИНЯВА СЕ КАПИТАЛИЗМА ДРАГИ МИ ПАСТОРАЛ, ЗАЩОТО ПРИ ТАЯ СИСТЕМА ФИРМИТЕ ТЪРСЯТ МАКСИМАЛНАТА ПЕЧАЛБА. КОЯТО СЕ НАТРУПВА ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА, КАТО СЕ ИКОНОМИСВАТ МАТЕРИАЛИ И РАЗХОДИ ПО ПОДДРЪЖКАТА. КОЯТО СТРУВА СКЪПО И БИ НАМАЛИЛА ПЕЧАЛБАТА НА КАПИТАЛИСТА. ПРИ СОЦА ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ НЕ РАБОТЕХА ЗА ПЕЧАЛБА И НЯМАХА ИНТЕРЕС ОТ ИКОНОМИ

106

Анонимен

преди 9 години

kvo moje da se ochkva ot edna propadnala darjava s propadnal narod ,fashagite prevratadjii tva moje da se ochakva...

105

Анонимен

преди 9 години

До дамнкакви клишета? Аз казах. Нека всеки вземе една книга от библиотеката на дядо си, баща си, да я обърне и погледне цената на корицата. Пътувахме с билет от 6 стотинки, а хлябът почти до края беше по 26 и 34 ст "добруджа" и "България/Стара Загора" За какви клишета ми разправяш?

104

pastoral

преди 9 години

жалко за жертвите. тук най-често възниква ? - защо? чета коментарите и се удивлявам. как може да се обвинява "комунизъма", "капитализъма"; "прехода" и др. подобни. та това е все едно да бъде обвинен асансьорът, че е паднал нарочно. може да се каже, че някои техн. съоражения си имат "характер", но не и съвест, манталитет. за разлика от хората, които имат само третото. после пак ще ми кажат: "ама времената бяха такива". сякаш "времената" не ги спускат "отгоре" чрез медиите за масова манипулация.

103

дамн

преди 9 години

до 109Така като те чета, май са безплатни /разбирай обезценени/ само елементарните ти клишета.Сорри

102

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 114"само дето вече не могат насила да ни държат в пропадащата държава, и не могат да крият информация къде са "белите държави" и къде сме ние....""БЕЛИТЕ" ДЪРЖАВИ ЗАТОВА СА "БЕЛИ" ЗАЩОТО ОГРАБВАТ НАД 150 "ЧЕРНИ" ДЪРЖАВИ В СВЕТА. КАК ПЪК ОТ 200 ДЪРЖАВИ В ООН САМО 6-7 ОТ ТЯХ СА "БЕЛИ" И ВСИЧКИ ТЕ СА БИЛИ С КОЛОНИИ? СЛУЧАЙНО СЪВПАДЕНИЕ! НЯКОГА И ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ БЕШЕ "БЯЛА" ДЪРЖАВА. СТОТИЦИ ТОНОВЕ ЗЛАТО ОТИВАХА В БЮДЖЕТА И ТУРЦИТЕ ЖИВЯХА ДОБРЕ! ЦЕЛИ 5 ВЕКА ЖИВЯХА В "БЯЛА ДЪРЖАВА"

101

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 114"защо нашите подготвени кадри избягаха на запад? Защото тук беше много хубаво ли?"Трябва човек да е много ***, за да не може да си отговори сам на тоя въпрос. Бягат защото просто западняците ги купуват. С пари ги купуват. С много пари. И защото западняците нарочно разрушиха нашата индустрия, промишленост, селско стопанство и икономика. Къде са заводите от живково време? Къде са научните институти от това време? Къде ще работят сега тези наши специалисти,ако останат тук?И какво?

100

коко

преди 9 години

Асансьорът е обслужван от некадърни мързеливци.Не са проверили дори заклинващия механизъм.То май кадърни хора в тая страна не останаха,кадърните се качиха на самолетите за чужбина и не се връщат.Утре няма да има кой да пусне ток на Вожда на ***...

99

Анонимен

преди 9 години

До това е"25 ГОДИНИ ПРЕХОД,АМА ТОЙ МАЙ ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ...."В голяма грешка си!!! Това сега не е преход, а трайното постоянно състояние на българското общество и българската икономика. Прехода отдавна го минахме още през 90-те години. Сега живеем при капитализма, а не при някакъв измислен преход. Теорията за "продължаващия" 25 години преход е много удобна за мошениците, крадците и ограбвачите ни. "Ама вие какво искате, бе? Това не е капитализма, това е прехода към него!" Много удобна теза!

98

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 112 А защо нашите подготвени кадри избягаха на запад? Защото тук беше много хубаво ли? Не че сега се връщат... реално в България нищо не се е променило от 1989 - пак си имаме кланове на БКП който се менкат на власт, пропадането на държавата си продължава, само дето вече не могат насила да ни държат в пропадащата държава, и не могат да крият информация къде са "белите държави" и къде сме ние....

97

Анонимен

преди 9 години

Най-хубавото нещо в България са децата - защото само тях не правим с ръцете си. "Челюстите" който трябва да спрат кабината в случай че се скъсат въжетата искат регулировка Това трябва да го направи техника който си слага подписа че асансьора е изправен. Не капиталисти, не комунисти, нито демократи или който и да е политик - а човек - известен с трите си имена. Неговата работа я контролира също човек, известен с трите си имена.. Не е известно някой да им е пречил да си свършат работата...

96

Анонимен

преди 9 години

До ER_Dr"Безплатното, сигурността и евтината издръжка на живота бяха за сметка на дефицит на други неща."Да, за сметка *** други неща. Например западняците не можеха да крадат безплатно нашите висшисти и подготвени кадри. За които държавата харчи нашите пари, а те сл;ед това ги получават даром и работят за тях. Ех, че сладко било така! Да се обира каймака.А за бананите. Ако пенсионер или самотна майка не може да си купи нормална качествена храна или мръзне през зимата, за какво са им банани?

95

Анонимен

преди 9 години

До това е"Това са част от плодовете на капитализма-анархия,който е богопомазан не *** законите,който ги спазва е тотално тъпкан и тормозен.Никаква отговорност за нищо.Пардон,политическа отговорност има,тоест няма виновни.Егати демокрацията,егати чудото."ПРОЧЕТИ "МАЙН КАМПФ" НА АДОЛФ ХИТЛЕР ИЛИ "ФАШИЗМЪТ" НА МУСОЛИНИ. ТЕ СА ЯРОСТНИ АНТИКОМУНИСТИ, НО ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА КАЗВАТ СЪЩОТО,КОЕТО СИ ПИСАЛ И ТИ. А НА ЗАПАД Е ИМАЛО 200 ГОДИНИ КАПИТАЛИЗЪМ И НИКОГА КОМУНИЗЪМ.

94

ER_Dr

преди 9 години

До Анонимен 103Безплатното, сигурността и евтината издръжка на живота бяха за сметка на дефицит на други неща. Обаче все пак гледаха те да не са от най-важните - като *** банани, за които сега ривът, че ги нямало (всъщност внасяхме някакви банани, но отиваха за бебешки храни). Но хората имат различни проблеми и желания. Очевидно, че на един днешен пенсионер нямаше да му липсват банани и 250 вида дъвки/вафли и още толкоз тв програми, ако можеше да води човешки живот.

93

Анонимен

преди 9 години

НЕ САМО ДЕТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО БЯХА БЕЗПЛАТНИ, АМИ И ХРАНАТА В МАГАЗИНИТЕ СЕ СУБСИДИРАШЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. ТОЕСТ КУПУВАХМЕ СИ ХРАНА (ТОК И ВОДА СЪЩО, БИЛЕТИ ЗА КИНО И ТЕАТЪР, ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ, КНИГИ) НА НИСКИ ЦЕНИ ПОД РЕАЛНИТЕ!НЕКА ВСЕКИ ВЗЕМЕ ЕДНА КНИГА ОТ БИБЛИОТЕКАТА НА ДЯДО СИ, ДА Я ОБЪРНЕ И ПРОЧЕТЕ КАКВА Е ЦЕНАТА НА КОРИЦАТА! ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ ТОГАВА БЯХА НАПРАВО СМЕШНИ!

92

това е

преди 9 години

Това са част от плодовете на капитализма-анархия,който е богопомазан не *** законите,който ги спазва е тотално тъпкан и тормозен.Никаква отговорност за нищо.Пардон,политическа отговорност има,тоест няма виновни.Егати демокрацията,егати чудото.25 ГОДИНИ ПРЕХОД,АМА ТОЙ МАЙ ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ....

91

Анонимен

преди 9 години

До до 98Какъв кредит ве Джони? От кого го вземахме тоя кредит? От сесерето ли? А те от кого го вземаха? Че ние до 1975-80 г. не поддържахме почти никакви отношения със запада. За какви кредити ми бълнуваш? Колко плащахме за медицински преглед, операция, рентген, изследвания на кръв и урина, преглед при джипи? Като не е било безплатно колко сме плащали, каква такса? Кого лъжеш точно ти? Учебниците до 9 клас и те ли не бяха безплатни? Студентите колко плащаха в университета за семестъра си?

90

Анонимен

преди 9 години

До до 98"А държавните заводи и фабрики, държавните банки фалираха 1989г - забрави ли !?"Е как пък фалираха точно в 1989 г, когато Горби се срещна с Буш край Малта и решиха да сложат край на социализма? Как не фалираха цели 70 години в сесерето и 45 години в неребето? Как изведнъж всичко започна да фалира след 1989 г, а сетне след фалита става частна собственост на някого?

89

Анонимен

преди 9 години

До до 98"А държавните заводи и фабрики, държавните банки фалираха 1989г - забрави ли !?"Е как пък фалираха точно в 1989 г, когато Горби се срещна с Буш край Малта и решиха да сложат край на социализма? Как не фалираха цели 70 години в сесерето и 45 години в неребето? Как изведнъж всичко започна да фалира след 1989 г, жа сетне след фалита става частна собственост на някого?