142

Анонимен

преди 9 години

Цената на тока в България е най-ниската в ЕС и се поддържа умишлено ниска. Но това не може да трае вечно, рано или късно пазарът трябва да се либерализира и цената да се освободи. Как може някакъв измислен орган като ДКВЕР да определя цени. Та комунизмът свърши отдавна, ако някой случайно още не е разбрал.

141

Анонимен

преди 9 години

и общият финансов консултант по проекта - RPFB Project Finance Ltd (Russia). Датчаните и гераманците са ***, че са го построили? Едва ли! Това е алтернативен маршрут изключително нужен на България и региона. Икономическите ползи биха били големи от където и да го погледнеш.

140

Анонимен

преди 9 години

Франция, Дания и др.Стойността на проекта е 7,4 млрд. евро. Акционери в Nord Stream AG, която реализира проекта, са Газпром с 51%, по 20% имат немските E.On и BASF, а холандската Gasunie има дял от 9%.За информация Финансиращите институции за проекта Южен Поток са почти същите- Газпром АД, Credit Agricole Corporate, Investment Bank (France), ING Bank N.V. London Branch

139

Анонимен

преди 9 години

Южен Поток е международно финансиран проект с голямо значение за региона. Северен поток е пример колко ефективен е този начин за пренос на газ, а там акционери са и германци и Газпром - Северен поток Nord Stream е газопровод дълъг 1223 км, който трябва да бъде изграден по дъното на Балтийско море, транспортиращ газ от Русия до Германия (свързвайки руския град Виборг с германския Грайфсвалд). Целеви пазари за доставки на руски газ чрез "Северен поток", освен Германия, са Холандия, Франция, Дания

138

От ЮАР

преди 9 години

В предишен пост вече написах - комерсиалната цена за ветрогенератори, без субсидии е вече около долар на ват. 1000 мегавата са около 1 милиард долара. Помислете само колко енергийни ВЕИ мощности могат да влязат в експлоатация с парите за ЮП и за АЕЦ! Това е повече енергия, отколкото ЮП и АЕЦ могат да донесат! При това, с помпено-акумулиращи каскади. Чисто и без зависимости, с достатъчно работни места! Газ като производствен материал се ползва в малки количества и може всякак да се достави.

137

От ЮАР

преди 9 години

До Анонимен - 169Да, наистина, тук в ЮАР има хора, дошли с червени куфарчета с благословията на ДС-КГБ. Лично аз познавам 3-*** - 4-*** такива. Обаче, има около 10-15 хиляди, сред които съм и аз, които не пожелахме да живеем в пребоядисания комунизъм и в мизерията на 25 години преход в България, под властта на *** и руски ***. И успяхме - тук с нормален честен труд имаме стандарт, за който малцина, дори с ДС подкрепа могат да мечтаят. И ни боли, че България се управлява от ***!

136

st

преди 9 години

Вие министерски заповеди вече не спазвате мале мале.

135

Анонимен

преди 9 години

До От ЮАРТи като си в ЮАР, защо даваш мнение за нещо което засяга нас в България. Знаем кои сте в ЮАР. От онези, които ни прибрахте парите от банките през 96-та. С една дума - кредитни милионери.

134

Анонимен

преди 9 години

До ЕНЕРГЕТИКТи си изключителен ***. Я ми обясни как се работи на 2-3 места, че аз след 12 асов работен ден нямам сили да ям, та камо ли да ходя още някъде да работя. Писнало ми е разни клатикурци да ми обясняват как се работи.

133

От ЮАР

преди 9 години

Ю.П. няма да има. Добре, че от запад оказаха натиск в полза на нашите национални интереси! Лошото е, че не можем да имаме доверие на нашите си политици, които в енергетиката по съвсем очевиден и нагъл начин защитават интересите на чужди и враждебни сили - било то Русия или международни корпорации. Смятам, че украинската криза, която иначе отрови живота на хиляди хора от двете страни, има поне този полезен за България ефект - да се намали пагубното влияние на москалската пета колона!

132

От ЮАР

преди 9 години

Главният двигател на натиска ЗА ЮП са гео-политическия и имперски интерес на Русия и корупционните интереси на руската и българска олигархия - червените пари, които не позволяват икон. развитие, понеже ако системата е либерална, за 15 год. ще има класа от богати хора без връзка с червените куфарчета, ще има гражданско общество, а с тия два фактора водата на клозета ще отнесе КГБ-ДС олигархията в канализацията, където им е мястото! Затова напъват с нокти и зъби москалите и *** им в Бг!

131

От ЮАР

преди 9 години

Цената на вятърните мощности без никакви субсидии е около долар на ват, т.е. около 1 милиард долара за 1000 мегавата, колкото са големите АЕЦ реактори. Нека предположим, че работят на половин мощност - за 2 милиарда могат да се инсталират перки, равностойни на 1000 Мвт реактор. За още два милиарда ще се изгради каскада от помпено-акумулиращи ВЕЦ. Ако парите предвидени за Ю.П. и за атомните недомислия се употребят в насока ВЕИ, на нормални цени, ще имаме същата енергия, но чисто и независимо!

130

jan

преди 9 години

До Анонимен 158От коментари като твоите се разбира защо е имало концлагери след 1944. Проповядващите насилие могат да послужат само за храна на прасетата. А ако са и умствено непълноценни загубата ще бъде отрицателна.

129

BIG AL ...

преди 9 години

Стойност на "Южния" в България , ЗАСЕГА- 3.4 МИЛИАРДА ЕВРО..Наш дял - 1.7 милиарда евро ..С лихвите за 25 години- най- малко- 3.4 милиарда евро = 6.8 милиардва лева !!Това е една трета от сегашния ни външен дълг !!?? Само с една сделка -искат да ни натоварят с тези милиарди !!??КОГА ще ги изплатим с руските 'такси" ?? Някога ??/За след 25-30 години и да ЗАПОЧНЕМ да ПЕЧЕЛИМ от това !!???Кога ?? След 40 години !!??А ако спре газта - след 5-10-15 години , КОЙ ЩЕ ПЛАЩА кредита на банките - за тръбите ???Бюджеета, разбира се ..)Иначе, цялата ни БЕХ_ отива в банките ...Ето това

128

ЕНЕРГЕТИК

преди 9 години

До ФaктиТова, че тока е скъп, не е вярно. В целият Е.С. цената на тока тук е най-ниска. Това, че доходите са ниски, ами работете на две, три и повече места. Трябва дори да се повиши не с 20 а с 200 процента тока до края на 2015г за да оцелее сектор ЕНЕРГЕТИКА.

127

Анонимен

преди 9 години

До СпонгиНа изискванията на Е.С. не отговарят 5 и 6 блок на АЕЦ<КОЗЛОДУЙ>. Затова е нужно затварянето им. Ще допълня, руската техника е морално остаряла. Трябва за в бъдеще никакви отношения да нямаме с Русия, а техните граждани у нас трябва да бъдат изгонени.

126

Анонимен

преди 9 години

ДНЕС СА ПРИСТИГНАЛИ 12 АМЕРИКАНСКИ F-15 и американски ВОЙНИЦИ в Граф Игнатиево!!!!!!!!! НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ВОЮВАМЕ С РУСИЯ ИЛИ С КОЙТО И ДА Е ДРУГ!!! РАЗКАРАЙТЕ СИ МРЪСНИТЕ НАЕМНИЦИ И УБИЙЦИ ОТ ЗЕМЯТА НИ!!!!

125

Анонимен

преди 9 години

Първоначално може да прозвучи като хвалба, но сред плеядата от пръкнали се 'експерти' и 'енергетици' се наслушах на редки идиотизми. Преподавам петролно и газово право и мениджмънт в известен университет в чужбина и въпреки всичко не се наричам 'най-големият специалист'. Идея си нямате за каква българска некадърност, некомпетентност, *** и празно самочувствие става дума, не само за Газпром и Уестингхауз. Лошото тепърва идва и за съжаление не ми се коментира нищо, няма кой да чуе!

124

Фaкти

преди 9 години

Южен поток не е ясно дaли ще го бъде, но е ясно че ни чaкa гaзовa кризa.Зaтворихме рaботещи блокове в козлодуй, но пък подписaхме безумен договор с уестингхaус.Чудесен нaчин дa се превърнем в ядрено бунище.Плaщaме безумно скъп ток от веитaтa и aмерикaнските мaрици, но пък ни зaплaшвaт с режим.Тa съвсем очевидно е от къде се дърпaт конците нa нaродните избрaници, без знaчение дaли сa леви или десни.

123

ВИТО

преди 9 години

*** напъни нищо няма да променят, и още сенатори да дойдат на "гости" все тая. Колкото и да се опитват да зомбират българите , няма да успеят.