21

БУДА-ла

преди 9 години

Протестите бяха за Боко, а той подло ги прехвърли на Орешака и по едно време се бяхте заблудили, че протестите са за Орешака.Сега ще има да плачете за Орешака с евтиния ток, че като се завърне Боко и ще ви вдига пак сметките, за да си пълнят джобовете.Още преди 100 години Тесла "хвана" свободната енергия и я разпространи безплатно, електрическата енергия, но нали така, няма как да печелят Мошениците и 100 години след това продължават да ограбват хората с ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, а вече и с фотоволтаици?

20

Анонимен

преди 9 години

Абе какво има да се чудят с колко да вдигнат тока, или кое как да усучат и коя компания нямала средства? Ние ток за българите ли произвеждаме, или храним компаниите? Това не е женския пазар, това е енергийната система на страната. Всеки който гласува негативно за този коментар е платен ***!

19

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 22Как може да има толкова *** мит'рял - като ти се скъсат гажите да не би производителя да ти ги кърпи безплат.

18

Анонимен

преди 9 години

Електрическата инфраструктура е строена безплатно някога от трудови войски, а сега всеки месец ние плащаме такса "пренос", сякаш на гръб го носят тоя ток. ***. Да се национализира енергийната система на страната незабавно!

17

Анонимен

преди 9 години

Електрическата инфраструктура е строена безплатно някога от трудови войски. АЕЦ работи предимно за износ. Отделно има ВЕЦ на изчакване, които могат да допълнят мрежата при свръхпотребление. За новите слънчеви и вятърни централи изобщо не говорим. В българия технически не може да има режим на тока. Няма причина. Да се даде енергийната система на страната на частни фирми е национално предателтво. Парите се изнасят от страната. Правят се само закрепителни и належащи ремонти. Позор! Сега и режим...

16

Анонимен

преди 9 години

До 18 Ако се стигне до режим на тока целият парламент трябва да подаде оставка.То няма парламент :) Или искате бъдещият да си подаде оставката заради грешките на предишните? За съжаление обаче състава на бъдещият парламент няма да се различава кой знае колко от този на предишните 2.

15

Анонимен

преди 9 години

Ако се стигне до режим на тока целият парламент трябва да подаде оставка.

14

neni4a

преди 9 години

Аххххх *** Не стига че са хакнали разни таксички и сега за режим говорят А тоя АЕЦ за къв *** ни е като ще има режим? Отдавна няма енерго-консумиращи предприятия(то предприятия не останаха) Наистина някои хора искат да качат тока със солидни проценти,инак няма да е всичкото това Демек ще ни предложат :Или режим на тока или плащате 40% отгоре ток,барем да можем да краднем ,че нещо оглозгахме кокала Ноооооо,има едно ноооо народа миналия февруари показа,че няма да търпи

13

Анонимен

преди 9 години

До ЕлемагТока от фотоволтаиците спецялно е доста по-скъп от 12 ст. Таксата 20% пренос я отмени съда преди седмица. За да не вдигат тока миналата година бяха намалени разполагаемостите на тн. "студен резерв", което пък води до проблеми в системите. Цените за изкупуване от когенерациите са по високи от някои "зелени" а си горят фосилни горива. От общият износ на ток за други страни само 15% се падат на НЕК другото са частни фирми. Как да има пари в тази система тогава? Много въпроси без отговор!

12

fbfadsdds

преди 9 години

Само където сме 21 век и ако сега направят режим ще има голяма сеч ще има пак оставка ,за мен това са заплахи само за да има причина да вдигнат пак тока както си беше, защото всички разпределителни дружества са на политиците .

11

Аз съм Българче

преди 9 години

Абе *** вие си мислите,че сте си хванали 5 000 000 шарани(не броим мангуу).Ще ви излезнат криви сметките накрая....

10

макето

преди 9 години

Финландия се отказа от санкций срещу Русия в Гърция днес се провежда заседание по същия въпрос ние за кога чекаме незнам австрия и унгария и они са по тоя път

9

Анонимен

преди 9 години

"Експерт: Инвестициите в мрежата от години са ограничени"Ми що не протестирахте когато инвестициите в мрежата са били ограничени, а сега изведнъж го изсипвате на българския народ това. А също и че щяло да има режим на тока. Години сте си дремали по креслата и сега изведнъж ние да понасяме вашият мързел. Май че стана както казва народа - след дъжд качулка. Блеяхте с години мирно пред политиците и сега пак обикновенния българин да го отнесе. Айде увлонение за подобни "експерти". Да е справедливо

8

Елемаг

преди 9 години

Тока се купува на 0,07 ст. от АЕЦ "КозлодУЙ".С фотовоталциите да речем на 0,12 се оскъпява.ЧЕЗ ни го продава на 0,22-0,25 средно.0,10 ст отгоре.Към 2 000 000 чисти абонати средно на 100 лв сметка (средно домакинства+ предприятия на промишлен)Уау 200 милиона лева на месец печалба.Годишно 2 милиарда и 400.И къде ги видехте тези инвестиции заделени??А какво става с интересната такса "пренос",която е добавен последните месеци?Искате ли да смятаме пак, енергитиците на политиците???

7

7

преди 9 години

Всички така наречени "енергийни експерти" са някакви мишоци на ясла при молтаиците. И за най-простия е очеваден воденичния камък дето дърпа всичко надолу - молтаици, перки и марици. Тия *** упорито си искат всичко дето са договорили под масата, това не може да стане без увеличение цената на тока, а резерви да се увеличава повече няма - тиквеника го усети още миналата година. Или ще отстъпят или накрая нЕК ще фалира и ще вървят всички по дяволите. А евтин ток винаги ще има и без тях

6

инженер Ганев

преди 9 години

Защо свалихте бай Тошо?!И при него имаше режим на тока ама киловатчаса беше мижави стотинки!

5

Анонимен

преди 9 години

До макетоЩе спре ядреното гориво *** всяка ядрена централа има запас минимум за едно презареждане а дотогава др. медведев ще търкаля кестени. И тогава всички ще разберат че договорите с *** струват по-малко от хартията на която са написани!

4

до 4

преди 9 години

Никой няма да посмее да дръпне шалтера, пред алтернативата да бъде пребит като ***.

3

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 2Може но пак ще стои на тъмно и студено и ще го крепи в агит пунктовете за да се грее на стара партийна литература.

2

макето

преди 9 години

сериозно ако ни спрат газта а другаря Медведев казва че ке сопре и ядреното гориво коко мислите ке изкараме на ветърните перки и фотото