6

Анонимен

преди 9 години

ДАНО НЕ Е ПОСТРАДАЛО ЖИВОТНОТО

5

Анонимен

преди 9 години

21 век с каруци се придвижват САМО "великите" до бъмзита

4

до 2ри

преди 9 години

Добре, да плащат пътен данък, регистрация, еко такса, ГО, да минава технически преглед, да е оборудвана с всички необходими аптечка, крик, триъгълник и светлини. Да има документи за коня/магарето и всичко друго, по който параграф закчи с присъствието си на пътната мрежа. А да, за малко да забравя - между селата и "извънградско" винетка!

3

Каруците

преди 9 години

До до 1Ти шофирал ли си някога?Знаеш ли какво е да излизаш от завой с 80-90 км/ч., отсреща да идва автомобил и пред теб да се окаже превозно средство, което се движи с 5 км в час и неуправляемо животно,което реагира след няколко удара? А знаеш ли какво е, понеже така загубих един състудент, да излезеш от завой, пред теб да има от двете страни каруци и насреща автомобил?

2

до 1

преди 9 години

Ромите използват тези каруци главно, за да предават отпадъци за вторични суровини.. За да вземат някакви пари, за да се изхранват. Не може да искаш да бъдат махнати каруците от шосето. Просто трябва и с по-бедните да се съобразяваме. Че не е на нивото на Европата това да се разкарват по пътищата с някакви каруци е ясно. Но не мисля, че с нещо пречат, освен на някой шофьор, които може би задържат за малко. Но все пак тези шофьори могат да бъдат задържани и от някоя кола, автобус или камион.

1

Жалко.Дано се оправи

преди 9 години

Но каруцата е архаизъм през 21-и век и няма място на шосето. У нас обаче, през последните 20-25 г. каруците станаха много, даже и в големите градове. До не много отдавна се движеха и по централните улици на София.Възмутих се преди време, когато в пиковия час - около 17.30 ч, няколко ***, без възрастен придружител,бяха подкарали в галоп кон с каруца и взимаха завой от "Алабин" към пл."Св.Неделя". През 90г.,млад ром препускаше като бесен с каруца из цяла София, много често по"Граф Игнатиев"