296

Шоп

преди 9 години

До БобиА какви са неустойките ако спрем проекта?-------------- Да не си луд, бе? Кой ще ти плаща неустойки на страна, която сваля пътнически самолети? Когато Русия плати 50 милиарда на Юкос, тогава ще получи някой вагон ябълки от България. Да вървят да се оплачат на чичо НАТО.

295

Анонимен

преди 9 години

Аз смятам, че в края на зимата Украйна ще се разцепи след кратка, но жестока гражданска война и масово клане на западно-украйнско население. Поне в историта този сценарии се е случвал 2 пъти. Доброволната федерализация беше единствения начин за запазване на цялостта на Украйна, но вече е късно, омразата е огромна, а идва и глад и студ!

294

софиянец

преди 9 години

До Боби 378- Именно заради това трябва да бъдат натиснати най-накрая да намалят кражбите си и да си изпълняват задълженията. За съжаление, не виждам как ще стане това, освен с принуда- т.е. ако им се опре пистолет в челото /образно казано/. Политиката стана доходно занимание за генетичният *** на българската нация. Който стане политик, автоматично губи от професионалното си достойнство,защото партията му налага да се съгласява с решения, които той като професионалист неполитик би отхвърлил.

293

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 370- Къш от тази тема- бягай или на Лъвов мост, или на Централна гара- и там има български гражданки, щом ги предпочиташ...

292

Анонимен

преди 9 години

Заглавието е правилно но съдържанието е плява.Та за заглавието - вече избухна една, информационна в СМИ война (всеки лъже както може)НО се задава и икономическа (взаимни санкции и подлагане на динени кори)БГ е такава *** но се сетете кой ще ги РУПА жабетата

291

софиянец

преди 9 години

До Боби 367 - Има си соларна енергия, и термална енергия...изобщо- АКО имаме политици на място, България може да осъществи поне 45% ДРУГИ източници на енергия, различни от руските

290

Анонимен

преди 9 години

боби еффффтина ти е главата къде я поръча от aliexpress ли?

289

Анонимен

преди 9 години

Софе, аз като патриот предпочитам българските! Да живее българското!

288

Анонимен

преди 9 години

Ако няма да закача евреите, защо не, защо не. Засега неговата внучка не ни помогна с нищо...

287

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 365- 365- Отивай при руските ***, след като имаш нужда от сексуални услуги - в този форум си говорим за защита на бг. национални интереси....

286

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 363- "..., има стотици хиляди безработни и социално слаби за които ЮП и Белене са жизнено необходими..." Значи- ако дойде хитлер в България и поиска да осигури 30 000 работни места, Вие ще сте съгласен?!

285

Анонимен

преди 9 години

Софе, ще разчесваме ли мерудията? М?

284

софиянец

преди 9 години

Руснаците искат "изключение"- т.е. дерогация на юп от 3тия енергиен пакет, но това "изключение" се дава САМО от ес/ек- не и от България.

283

Анонимен

преди 9 години

Абе калинки, защо не погледнете реалната безработица, която е два пъти спрямо официалната. Ако вас са ви сложили на хранилка и Марси или Сорос ви подхвърлят по някой кокъл, има стотици хиляди безработни и социално слаби за които ЮП и Белене са жизнено необходими. Не разбирате или не искате да разберете потопени в егоизма си, че най- страшната световна война е битката за работни места. Тази битка продажните ни политици я загубиха и сега сме най- бързо изчезващата нация в света!

282

софиянец

преди 9 години

Боби, не може да си въобразяваш, че третият енергиен пакет е "прах и пепел", щом неговите разпоредби са част от настоящото българско законодателство. Това е все едно да кажеш- руските закони в рф са прах и пепел. В България третият енергиен пакет са ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ, които вече са имплементирани в българските закони. За това- газпром ДА СПАЗВА бг. закони, ако иска тръбата им да минава през България. 3тия пакет НЕ Е само пожелание, а ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН В Р. БЪЛГАРИЯ.

281

софиянец

преди 9 години

До Боби 360- "...А какви са неустойките ако спрем проекта?..." Ще ни се видят цвете пред размера на глобата от ес. "...Не може ЕС да поиска едната компамния да е частна а другата държавна...." За да разберете заблудата си, проверете какво съдържа 3тия енергиен пакет - може да разберете за какво става въпрос. И тъй като аз плащам данъците си в България и съм избрала да живея тук, то пряко ме касае този проблем.

280

софиянец

преди 9 години

Ако нарушаваме ес законодателство- т.е. третия енергиен пакет, ни чака съдебно решение от СЕС/Съда на ес/, съгласно което ес може да ни наложи глоба за неспазване на ес законодателство в размер на около 300 000- 400 000 ЕВРО НА ДЕН. И като теглиш чертата в такъв случай какво ТОЧНО се получава- то бг. държавен бюджет ИЗЛИЗАТ КОЛОСАЛНИ СУМИ, за да се задоволи хатъра/ най- грубо казано/ на газпром, България НЕ ПОЛУЧАВА пари от такси, но е ДЛЪЖНА ДА ПЛАЩА ежемесечните глоби. ТОВА ЩЕ Е НАЦ.КАТАСТРОФА

279

софиянец

преди 9 години

До Боби "...Газ по ЮП ще си тече но ние няма да го ползваме. Транзитните и транспортни такси ще си вървят..." Не, не мисля, че ще стане така. Третият енергиен пакет задължава ВСИЧКИ 28 държави - членове на ес, за определени неща, а Австрия, Италия и Унгария са членове на ес. Има вторично ес законодателство, което е НАД бг. закони и то трябва да бъде вградено в нашите закони. Сметката от 2008г. вече не е актуална.Има ОТДЕЛЯНЕ на източника на газа от газопреносните мрежи.

278

софиянец

преди 9 години

Понеже питаше за американските марици, лично аз съм се убедила в съдържанието на договорите им, в които пише, че те се подчиняват на БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ТО ИМА ***/ предимство/ надделява/ над клаузи, които му противоречат. За това е в пъти по-лесно да се пипнат американските марици и не се съмнявам, че времето им идва

277

софиянец

преди 9 години

НЕ НИ ТРЯБВА ТАЗИ РУСКА ТРЪБА- ПРЕЗ НЕЯ БЪЛГАРИЯ ДЕ ФАКТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СНАБДЯВА С ГАЗ! Твърде скъпо излиза на бг. данъкоплатец всичко, неясни са и приходите за в бъдеще!