7

От чужбина

преди 9 години

До 5 Ами моста още си стои там, но след 2000-та построиха нов, успоредно на стария, англииския. Може да се види в Гугъл! Жалко, че стария мост не го поддържат и не го ползват. Вероятно тогава е струвал доста пари, но е използван около 120 години и още може! В Лондон има много подобни мостове на влакове и метро - онези старите конструкции, железните с нитовете! Няма заварки и болтове!

6

От чужбина

преди 9 години

Построяването на повече мостове е добре. Особено ако се поддържат от различни фирми за да има конкуренция. То е ясно, че в България и Румъния няма да минаваме безплатно по тези мостове, поне да има конкуренция! А в Западна Европа даже не забелязваш понякога, че минаваш мост.

5

От чужбина

преди 9 години

ДО 3 Ако си пътувал през Европа ще видиш, карайки по магистралата минаваш някакъв мост и даже незнаеш коя е реката от долу. Така карайки минаваш от Франция в Белгия, Холандия, Германия, Австрия... има само една табелка за "добре дошли" и табелки заради разликите в скоростите по пътищата им. Спираш в Австрия за винетка. Спираш в Унгария за винетка, В Румъния за Митница и винетка, България за плащане мост или ферибот, винетка... По на изток и по-гадно става! Плащанията се увеличават.

4

Име

преди 9 години

Викаш англичанина дошъл, направил мост в България с 100 години гаранция... А дали е добре? :) Срамота е, че до преди година две имахме само 1 мост... 5 моста през 100-150 км е оптимален вариант... :)

3

Анонимен

преди 9 години

НЯКОИ ДРУГАРИ ЩЕ СТАНАТ МИЛИОНЕРИ КАТО ТИКВАТА ОТ БАНКЯ.ЧЕСТИТО ДТУГАРИ МОСТОВЕ ЗА НИКЪДЕ.

2

Анонимен

преди 9 години

Чудесно. Ще имаме все повече гости от РОМъния.В Албена ги разпознаваш от километър разстояние. Типични ***.

1

От чужбина

преди 9 години

Типично за соц.време! Няма никакви изчисления и никакви чертежи - за сегашния "Мост на Дружбата"! А в Лом /над река Лом на изхода към София и Плевен/ има един мост строен в края на 19-ти век от Англичани. Някъде през 80-те в Общината са получили писмо, че вече са минали 100 години гаранционен срок на моста и фирмата не носи повече отговорност за този мост. Е, имате база за сравнение!