40

БашБанкер

преди 10 години

Новият виц на деня: Приемам депозити срещу 14% лихва на годишна база ! Без да бъдат облагани с данък лихва !

39

Запасен

преди 10 години

Е, пак изтриха нечий коментар и се объркаха постовете кой за кого е.

38

Запасен

преди 10 години

До Анонимен 41Едва ли гръцкия сценарий е приложим в България. Банките отпуснаха кредит на Гърция срещу социални реформи. Гръцката социална система бе много "ларж", ако мога така да се изразя и имаше много за изстискване от нея. Докато от БГ социалната система какво ще изстискаш? Тя и без това постоянно е или на ръба, или на дотации.

37

Анонимен

преди 10 години

Заформя се нов гръцки сценарий и за България. Само че на Гърция им опростиха ЕС и САЩ над 300 милиарда евро дългове и пак всяка година им отпускат по 100 милиарда евро, които пак ги опрощават.

36

Запасен

преди 10 години

До 20Част от пропагандата е да ти внушат, че си безсилен.Някои не са съгласни с това и са принудени да стигнат до самия край.Пример: Военния и застреляната банкерка в Сливен. Всъщност, не ме безсилни срещу системата,и това ще се види следващите дни. Очаквам хората масово да започнат да теглят пари от банките. И ще видиш колко крехък и измислен е всъщност мита за "сигурността на банковата система". Дано хората този път си направят правилните изводи - не като през 1997 г, и не влагат пари в банки

35

Запасен

преди 10 години

До 35Така е, и аз съм съгласен с теб. Проблемът е, че отпускането на такива кредити в разрез с правилата, банките извършват за "техни" си хора. След това тези "техни" хора престават да плащат и стават "не-техни". И това помита системата. Въпросът е обаче: Рискът при отпускането на необезпечени кредити чия отговорност и за чия сметка трябва да е? Както и обратния въпрос: Рискът при влагането на пари в частно предприятие (банка) за чия сметка трябва да е? Нека си отговорим на тях първо. Уверено.

34

До 36

преди 10 години

Като ги разбираш много, просвети и нас... Или си мислиш че разбираш много.

33

Анонимен

преди 10 години

По-добре да изплатят само влоговете до 5 хиляди лева, а останалите да са само с 5-10% от парите според това дали има пари в банката от продажбата на имотите на длъжниците. БНБ едва ли ще може да изплати всички влогове без чужда помощ от централните банки Германия или САЩ, които разполагат с много повече евро и долари. Друг вариант е парламента да гласува нов данък за БНБ.

32

излагате се

преди 10 години

Коментари - кой от кой по неадекватен. Ако не ви е позната материята, не се чуствайте задължени да се отчетете в темата :-)

31

До 36 запасен

преди 10 години

От НЗапасен, цитирах номер 19. Дори да приемем, че 19 е прав ( аз съм съгласен с теб, че незаконен кредит няма. Може да е искал да каже просрочен например), но квестрите могат да си искат колкото си искат, факт е че парите ги няма, а и не се знае кога ще ги получа ти дори да ги получат няма да е левче за левче...Д

30

Анонимен

преди 10 години

Хубаво е управлението на Орешарски, нали?

29

Запасен

преди 10 години

До НПисах и по-долу: Такова животно като "НЕЗАКОНЕН КРЕДИТ" НЯМА! НЯ-***! Има кредити, отпуснати в разрез с правилата на банката.

28

Н

преди 10 години

До 19:"А квесторите имат право да прекратят всеки НЕЗАКОНЕН кредит и да вземат парите от кредитополучателя. "Квесторите могат да си искат колкото си искат, но процеса е дълъг и сложен и накрая за всеки отпуснат лев няма да получиш лев, ще Е по малко от лев. Друг е въпросът кога във времето ще ги получи банката. Нали не си мислиш че кредитополучателя е взел 10милиона и си ги държи на сметката в ликвидна форма. ще кажеш бизнеса има активи срещу заема да сигурно има,но купувача знае ти си на зор

27

Анонимен

преди 10 години

Колко проблеми и колко загуби в тази ситуацшя. За държавата, за фонда за гарантиране на влогове, за хора общини и фирми, вложители. И всичко тръгна от едно обвинение за убийство, което вече прокуратурата не поддържа!!!!! И кой го скалъпи това обвинение-кой полицай, дознател, следовател или прокурор? Кои са помагачите и подбудителите? Причинени са огромни вреди. Цацаров спиш ли или и ти си в баницата.

26

Gogo

преди 10 години

Стига глупости и въздушни изказвания! Намерете пари и дайте възможност на хората да си ги изтеглят.

25

Запасен

преди 10 години

До Анонимен 29Напротив,не бива да се национализира.Трябва да се остави да фалира.Така хората ще разберат, макар и по трудния начин - но то българина разбира ли го по друг???? - че банките не са нещо непоклатимо.И че не бива да се гледа на тях като на идоли и да не се закачат.Както и че е по-добре парите да са в джоба ти, отколкото в портфейлите на банкерите. Защото истинската стойност на парите се създава от ТРУДА в ПРОИЗВОДСТВО, а не от прехвърляне на хартийки - каквото всъщност правят банките

24

Анонимен

преди 10 години

Национализира се само загубата и държавата да я покрие, а банката вече е източена и куха. Нужна е национализация на цялата икономика както беше преди 1989 г., за да се спре грабежа.

23

Запасен

преди 10 години

До Анонимен 19Ще обясниш ли по-подробно термина "НЕЗАКОНЕН КРЕДИТ"? Защото за такова чуда още не бях чувал. Има кредити, отпуснати по вътрешните правила и изисквания на банката, и неотпуснати кредити. Нито едните, нито другите имат нещо общо със законите. Що за животно е това "незаконния кредит"?

22

Запасен

преди 10 години

До Анонимен 18Защото истината в коментарите не е лицеприятна.Всичко се управлява от банките и всичко,в края на краищата, отива в банките. Защото системата, в която живеем, е измислена това да се случва.И тя ще продължи, докато и играем по свирката.Всичко в живота е подчинено на това - ти да станеш роб на някоя банка и доживот да плащаш.Затова са и съблазнителните реклами, и създаването на изкуствени ценности, и лъскавите опаковки на ***,които ни подлъгват да консумираме. За да сме зависими

21

N

преди 10 години

Банката отваря врати на 21 Юли. Хората ще чакат да си изтеглят паричките, защото не вярват на БНБ и другара причина е психологическа, страха да ги загубят е по силен от думите на на тези които ги успокояват. А и спомените са живи от банковите фалити през 90те. Те за момента са глухи и си искат паричките, да се надяваме, че БНБ са приготвили доста финикийски знаци. Страха е силен, дано не е много силен с поглед към другите банки. Д: