12

Анонимен

преди 9 години

Защита срещу силен ток от ЕВН също е нужна, защото може да изпържи целия град и тогава гръмоотводи не могат да ги спасят.

11

Анонимен

преди 9 години

До 11Обясни как "става верига" между средно и ниско, като те са физически разделени. Ако стане късо - това значи, че всичко отива на маса (земя). А и трафопостовете в такива места са железорешетъчни - удря самия стълб, защото е най-висок - т.е. стълба играе ролята на далекопровод. Аз пък си мисля, че мълнията е ударила някоя незащитена къща, оттам по кабелите за ниско е минала по всички разклонения и след като е поопекла телевизори и хладилници, е приключила в предпазителите на трафопоста...

10

Анонимен

преди 9 години

Сега пък няма да ги мисля и карловци. Имат си кмет-крадец, да си ги мисли.

9

Анонимен

преди 9 години

Така-а-а, ето какво е станало - мълнията е ударила трафопоста и е станало късо съединение. От него се е получила временнна верига между веригата със средно високо напрежение и това с ниско напрежение за битови нужди. По такъв начин до уредите на карловци са "дошли" 2kV и е станала белята.

8

Анонимен

преди 9 години

На мен два пъти ми горят лан-картата и рутера, ама от КомНет ми казват, че си било мой проблем. А иначе са доставчици де и гушат сериозни кинти от хората.

Тези пострадалите от Карлово много нагли. От 200 години насам човекът познава и използва гръмоотводите. В днешния модерен свят е смешно да живееш в сграда без гръмоотвод. Сега ще изкарат ЕВН виновен, че не са си сложили гръмоотводи, когато е трябвало. Не че ЕРП-то е чисто като сълза, но в случая вината е само в жителите на Карлово.

6

Анонимен

преди 9 години

И едно допълнение - пожелавам това лято на всички тарикати интернет доставчици, които като неандерталци продължават да си опъват висящите кабели по дървета и храсти, да фалират от смяна на опорно оборудване.

5

ХААРП 2

преди 9 години

.... След "РАЗПЪВАНЕТО" на този така наречен "ЩИТ"......... да забелязахте рязка промяна в климата над България? Предполагам само невежите НЕ са го забелязали.... Станаха ежедневие някакви "ТРОПИЧЕСКИ БУРИ" , като тази в момента над София......... които определено НЕ са характерни за нашия климатичен пояс!!! Зачестила земетръсна активност... Наводнения... порои?!?! Рязко увеличение на онкологични и нервно - психологични заболявания у нас!!!!! Кои знае какви "опитни мишлета" сме за НАТО.... :( !

4

Анонимен

преди 9 години

Основният проблем на българина е че е технически и в частност електротехнически не само неграмотен, а мега-мега-негармотен.В пост-1 човекът ви е написал, какво трябва да се направи. Ама по-лесно е да си стоиш с ръце в джобовете и все някой друг да ти е виновен.

3

до 2

преди 9 години

Ти си много зле, токът да не го пуска правителството бе смотан. Ама вие там в долината на широките ***, всички сте такива.

2

ХААРП

преди 9 години

ХААРП в действие , братя и сестри Българи !!!! Може да го видите в последните 2 години.... От момента , в който нашите продажни така наречени "политици" си продадоха задните части на така нареченото "НАТО" да си правят експерименти в нищо НЕ значещи за тях Държавици , като нашата примерно!.... Само си спомнете един неоспорим факт - ПРОЛЕТТА НА 2012 г. НАТО РАЗПЪНА НЯКАКЪВ "ЩИТ" НАД ИТАЛИЯ И БЪЛГАРИЯ? НИКОЙ НЕ НИ ОБЯСНИ ЗАЩО И КАК? МАЛКО СЛЕД ТОВА ИДЕНТИЧНИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ТОЧНО В ИТАЛИЯ И У НАС!!!!

1

Анонимен

преди 9 години

Еми те хората са измислили мълниеотводни системи (наричани неправилно гръмоотводи), които защитават на 100% (физика за 5-ти клас), но защо ли да ги слагаме и поддържаме, нали "ще ни се размине".