32

До 36

преди 10 години

Да на запад *** на 90, но биват изритвани в старчески домове от западната система. В която щом вече си непотребен - марш към старческия дом. И там вегетираш и ти бършат *** и не знаеш защо живееш, щом децата ти не те търсят, а някакви чужденци ти сменят памперса.

31

до 28

преди 10 години

Разбира се в Русия и Китай има отлично здравеопазване, добри заплати висок морал и наверно за това една от най-ниските средни възрасти. Благополучие. Красота. Никакви проблеми. Прекрасно общество. Защо ли никой не иска да отиде там?

30

ss

преди 10 години

Много мръсно нещо са комунистите! Що не сравни живота в Китай с живота в Гермния, а сравнява с някви пост комунистически страни, зависими от Русия? Да не говорим, че 30% от китайската икономика зависи от демократична Европа! Я да помислят малко преди да пропагандират глупостите си! Да не говорим, че ако някой ден обикновения китаец осъзнае, че ориза е гарнитура а не основно ястия, ще настъпи революция!

29

До 32

преди 10 години

Навита латерна си ти, българина отдавна са му извити ръцете от такива дупелизци на америка.

28

До 31

преди 10 години

Целуни *** на америка, не се срамувай.

27

Анонимен

преди 10 години

Много от хората не са узрели да живеят в демокрация. За да се случи това в истинския смисъл на думата, те трябва да имат ценности, морални устои и адекватен самоконтрол - да знаят как да НЕ пречат на останалите, да бъдат образовани, широко скроени и лишени от догми и предразсъдъци, да произвеждат, да вярват в бъдещето, да го изграждат все по-стабилно, основано на познания и умения. Това са все качества които много от българите не само, че не притежават, но са и много далеч то тях. Да, хаос е.

26

vesko02

преди 10 години

Ако го няма Запада няма да има китайска икономика.В самия Китай няма кой да купува произвежданото от икономиката

25

Анонимен

преди 10 години

Жалко че толкова хора искат да живеят в китайска диктатура. Хора, вие не сте наред! В Китай цари пълна цензура, интернет е цензуриран, заради критики към властта могат да те арестуват, партията разполага със жилището ти, със живота ти, със правото да имаш колкото искаш деца. Вие сте сериозно болни, четете книгата "Бягство от свободата" , описва много точно вашият робски синдром. А за Тянанмън какво ще кажете? Нормално ли е?

24

Анонимен

преди 10 години

В две поредни изречения"...Китайският официоз взима на мушка и британския парламент, като припомня, че в него все още влизат благородници, които заемат постовете си по наследство. "За китайския народ това е немислимо"....Идването на власт в Китай на президента Си Цзинпин......неговия баща, бившия вицепремиер реформатор Си Чжунсюн, отбелязва Ройтерс.:))))

23

До читател

преди 10 години

В България се действа по-лицемерно, но резултата е един и същ - геноцид на народа. Ниските пенсии, скъпото здравеопазване, вдигането на възрастта за пенсиониране, безработицата, ниският морал, наркотиците - това са инструменти на запада, който бавно, но сигурно ни изтребва.

22

111

преди 10 години

Проблемът на Европа и САЩ е, че в нашите страни трябваше да има не измислена демокрация и неолиберализъм, а само и единствено фашизъм. Тогава Северна Америка и Европа щяха да са 90 % от световното развитие, а другите *** щяха да гледта отдалеч без да имат възможност емигранти да припарят тук и да развалят развитите ни страни. Комунизмът и демокрацията са еднакво вредни за света.

21

вергил

преди 10 години

То затова във втората китайска държава-Тайван БВП на човек от населението е 21 хиляди долара,а в Китай е 6100 долара/по-малко отколкото в България/.Значи в демократичната държава на китайците имат над 3,5 по висок БВП на човек от населението,отколкото в комунистическата.

20

do 21

преди 10 години

До Анонимен: Така е, ама това не е демокрация, защото тя е бутафория, а див и разгащен капитализъм

19

vesko02

преди 10 години

Ако се надява някой на по вкусна манджа от Путин ,да забрави изобщо какво е храна.

18

lilil

преди 10 години

pravi sa kakva ti demokrazia tova e palna anarhija v bg.s prostazi i mutri hausa e totalen eto pak pari sa isbori i kakvo pak edni i saschi po stolovite i mikrofonite nema opravija v taja olelija brati bulagari i kitaizite vi go kasvat kakva darjava bjahme horata jiveeha spokoino imaha pari sa more sa planina sa kalni bani a sega samo bokluzi smradlivi ulizi rasbiti trotoari da ne govorim sa patischata s dupkite i hvalbite na vejdi i boko kakto go naritscha tatana dontscheva boku i mutrite

17

читател

преди 10 години

Разбира , се китайската демокрация е най-добрата.60 милиона се изпариха по време на културната революция, други няколко десетки преди това. За тези върхови достижения Мао Цзе Дун е превърнат в бог.А това което става в североизточен Китай,(уйгури, не китайци!) където скоро няколко десетки бяха убити, разбира се е нищо. Обемът на едно производство не е всичко, трябва и качество.Всички правят часовници, но никой като швейцарските.Иновациите винаги са били приоритет на ЕС и САЩ. И така ще бъде.

16

Анонимен

преди 10 години

Демокрацията е добра за хората с повреден морал - мошеници, мафиоти и лъжци. Те много добре се вписват в един такъв начин на управление. Честните, казчествените и работливи хора са оставяни далече от ръководни длъжности.

15

Анонимен

преди 10 години

Не западната демокрация, а западният капиталисти носят несигурност в по-слабите страни. Както и продажниците, като *** например, дето за един пробит долар са готови и майка си и баща си от глад да уморят.

14

Do 16

преди 10 години

До Анонимен : Да бе капиталистът ще го е грижа за живота на бай Ставри от Пирдоп. Там, където има капитал не може да има демокрация -> не трябва много сиво да го проумееш. Какво е демокрацията -> власт на народа, а над кого властва. над себе си. Власт на народът в/у народа, в името на народа -> пълен абсурд

13

Анонимен

преди 10 години

САЩ вече не са фактор след 2009г, не са световен лидер и никой не им вярва след събитията в Ирак, Сирия, Украйна !И още по хубавото е че, все повече хора по света разбират какво става, преориентират се и търсят пазари и протекция от изток.