135

До 153

преди 10 години

За Прага танковете по улиците това се е оказало проблем.Мислим че сега Волгоград няма да е проблем.Преди 30г. самите руснаци му викаха Волгоглад,а не Волгоград.Тогава фронтовата линия (104км) от ВСВ в знак на епичната битка беше маркирана къде с Т34 къде с купол от Т34 на пилон.Дори аз си спомням по селата в добруджата си висяха портретите на Сталин.Уви привържениците му у нас вече не сред живите.

134

Анонимен

преди 10 години

Днешният бул."Витоша" в София навремето се е казвал бул."Сталин". Доколкото знам, за известно време Варна се е казвала град Сталин. Поне такива неща чувах в детството си, не знам доколко са истина. Предполагам, че освен в София, и в други български градове е имало улици, които са носили името на Сталин.

133

Аз

преди 10 години

До Анонимен - Ми като толкова я залюбвате, що не взезете да се нанесете при нея и да ни освободите от смрадливата си влюбчивост към ку..те? Долу социалистическите рубладжии. Справедливо наказание за всички предатели на интересите на Бългрария в полза на Руските феодали, потисници на свободна Русия. Да живее България!

132

Анонимен

преди 10 години

да благодарим на съюзническите войски за разгрома над германците,ако не бяха те сега нямаше да има русия

131

Анонимен

преди 10 години

Чичко Сталин най обича малките деца-надпис в детската градина. Sasho! Умрех си от кеф и смех за лозунгите!Анонимния дето цитира че живеел в гр.Сталин-можеш ли да ни припомниш кой беше бул.Сталин в град Сталин в НРБ?

130

Анонимен

преди 10 години

Но преди да го нарекат насила Сталинград, този град е имал друго име и то не е било Волгоград!

129

Анонимен

преди 10 години

най-демократичните референдуми са, когато има танкове по улиците

128

преди 10 години

ЛЕСНИ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ! САМО ЗА 5-10мин НА ДЕН печелете по над 400-500$ допълнителен доход на месец! повече инф em-bg.blogspot

127

Анонимен

преди 10 години

До СССРГубим Македония не по вина на Русия. За по скъпа газ не съм чул. Русия ни обявява война, защото сме с Германия. За да се изтеглят немските войски от Сърбия към Русия, нашите войски окупират Сърбия и Македония. Сърбия и Гърция са от страните победителки и си разделят Македония.Беломорието няма нищо общо с Русия.32 тона злато ми се вижда измислица.

126

Adam1966

преди 10 години

Един Неутрал/с Източен наклон/ няма по Сталинградската тема , тоя Бареков /новия ВЕФ/ да не ги е взел запас...?

125

Sasho

преди 10 години

23. "25 години народна власт - 25 години български цирк." - надпис за годишнина на цирка24. "Комунизмът е неизбежен!"25. "Граждани, гответе се за отпадъци!" - призив за събиране на вторични суровини26. "Всеки кооператор - ***! Всеки комунист - две!" - лозунг в село в Плевенско, агитация по партийната повеля за усилено частно производство на ***

124

СССР

преди 10 години

Братска Русия продава на братска България два пъти по скъпа газ от други европейски страни, Русия е против обединението на България с източна Румелия,Русия забранява честването на 24 май през 50 те и обявява кирилицата за руска.Русия обявява война на България на 05. 09.1944год. Kато победителка принудждава България да плаща репарации дълги години,и веднага една влакова композиция с 32 тона банково злато заминава за Москва.По заповед на Русия, България се изтегля от Македония и Гърция след 2-та световна война, Македония се откъсва от България и отива към Югославия, губи и беломорието.

123

Sasho

преди 10 години

1. "Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия."12. "Въшката е най-опасен враг на Родината. Унищожавайте я!"13. "Не слагай чужди тела в устата си!"14. "Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен." - надпис в обществена баня15. "Събличай се бързо, и други чакат след теб!"16. "Планината е извор на прогресивни идеи."17. "Дръж маркуча си в изправност!"

122

Вовката

преди 10 години

1) Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки2) Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки.3) После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!4)Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила.

121

Вова путкин

преди 10 години

5) После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси!6) Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка7) Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

120

Sasho

преди 10 години

4. "Да живее 10-и септември, Ден на Народната милиция - единствена опора на народната власт!" - лозунг на гара Пазарджик5. "Всички луди - на борба за мир!" - агитационен надпис в лудница6. "Народната милиция - биещото сърце на Партията!"7. "Да приберем навреме хляба на народа!"8. "СССР - родина на всички безотечественици!" - надпис край жп линия9. "Правим обувки с кожа на клиента." - надпис в обущарска работилница

119

Анонимен

преди 10 години

Бракя гейбере и вий сополи депесарски! Колкото повече вашите хамерикански благодетели разоряват нашата Родина, толкова повече ний обикновенните люде залюбваме повече Русия и товарищ Путин! Анадънмо?

118

Анонимен

преди 10 години

До Циника 73Особено проличава "величието" на Вашия кумир от факта, че от 1927г, той приема на територията на СССР хиляди германски войници за обучение в полигони, тъй като след ПСВ на Германия е забранено поддържането на армия и дори 1941г, част от войската на Хитклер, са обучавани в СССР, войници!

117

БКП

преди 10 години

До ukrainec--138.Напълно си прав.Като се има в предвид че всичките злини които са сполетяли Б--я са дошли от Русия и Русофилите.Цялата ни история е пълна с примери.Когато сме били по--далеч от Русия сме били най--добре.

116

БКП

преди 10 години

До Анонимен--133 ;Карнобат беше Поляновград, Връх Мусала също беше Сталин. Всички главни Улици в българските градове се казваха ЛЕНИН и СТАЛИН.Комунистите имат наглоста да говорят че сме ближели задниците на Запада и САЩ. Да сте видели някъде портрет на Президента на САЩ или тяхно ЗНАМЕ.Портретите на цялото политбюро на СССР висяха навсякъде,В казармата се кълняхме в Съетското знаме.В химна ни пишеше Сталин и СССР.В конституцията също.