223

до 248

преди 10 години

Бай Михале, да, загубите на руснаците са повече (около 1,2 млн.), но не несравнимо повече както се е случвало много пъти в началната фаза на войната. Ответната страна губи 800 хил - 1 милион (по различни данни), от които около 550-600 хил. немци. Говоря за сражението като цяло, а не само за втората му фаза (290 хил. пленени, избити, умрели в Сибир немци). Загубата на 6-та армия (и не само) е безвъзратна за Германия.

222

Топ Ганчо

преди 10 години

Бачо Михалчо,съветвам те да посетиш волгоград и да се опиташ да почустваш атмосферата вместо да цитираш общоизвестни неща за ВСВ.Ако си бил там няма как да не усетиш защо хитлеристите са капитулирали.Усетих го там при -38 точно край мамаев курган и 2м лед на волга.Още събират гилзи от полето.Говорил съм с оцелели(не руснак) който не искаше изобщо да коментира въпреки че е бил през цялото време на фронта без ротация до столинград.

221

Бай Михал

преди 10 години

До до 243--245;Съгласно военните доктрини Нападащите трябва да превъзхождат отбраняващите се 3 до 5 пъти. При Сталинград отбраняващите се превъзхождат нападащите 6--7 пъти.Това е истината.

220

Топ Ганчо

преди 10 години

Като толкова сте запознати разгледайте снимките от прелитанията на су-то над фрегатата.Разликата е че РЭС комплекса се състои от 4системи а активната част прилича на 2 УР-а закачени на крилата на су34ката.Разликата между самальотите за ВВСР и за износ е в разположението на контейнерите.За износ са под крилата,а за собствена употреба са на края на крилат.На су 24 не се монтира изобщо поради факта че е морално стар.Имат са ги на миг31цата.(водач)

219

Бай Михал

преди 10 години

До до 243--245;Толкова са участниците от немска страна. Само 6 армия са немци.Руснаците пробиват при Унгарците и Румънците. Пленените са 100 000 от тях остават живи и се звръщат само 5 000.Голямите жертви са на Руснаците. Там трима руснака се бият с 1 пушка.Като убият първия взема я втория.Като убият него взема я третия. Това го пише ХРУШЧОВ и ЧУЙКОВ.Руснаците да не се гордеят със сталинград.Да там Гьоринг се излага.Ген.ЦАЙЦЛЕР нарежда всички да се хранят с дажбите на обкражените войници.

218

Топ Ганчо

преди 10 години

Много специалисти от кварталното кафене постваха по долу мнения-политически анализатори,историци,военни стратези и прочие..Не карайте четящите да се смеят или...плачат.Поне се опитайте като цитирате факти да си проверявате източниците например фалшивата информация за су-то на което уж имало РЭС комплекс разработка от 90те години..Самите производители от Калуга опровергаха че тези контейнер(и) е за други модели самальоти.Тази система си я изнасят дори и струва 126млн рубли и върви с су34мк.

217

Бай Михал

преди 10 години

До Анонимен--241;Продължение;Целта на операцията при АРДЕНИТЕ е да се изтлскат съюзниците и да се превземе АНТВЕРПЕН.Хитлер избира лошо време--16.12.44г.за да несе ползват ВВС.Срещу тях си имат новобранци ,които се подготвят да навлязът във воена форма.САЩ не очакват там нападение защото терена е гора и танковете не могат да се разгърнат.101 дивизия е обсадена при ***.Ген.Патън е на 250 км. За 48 ч. две дивизии са там. и прогонват немците а и времето се оправя и ВВС действа.

216

до 243

преди 10 години

Бай Михале, да, за сравнение не може да става и дума, но по други причини: времетраене и мащаб на битката. При Сталинград само загиналите от всяка една от страните надхвърлят 1 милион, за какви 280 хил. немци бълнуваш? Германия претърпява такъв разгром, от който така и не успява да се съвземе чак до края на войната.

215

Бай Михал

преди 10 години

До Анонимен--241; Продължение;А ти знаеш ли клко пъти Сталин е молил Съюзниците да увеличат натиска.Много пъти.Град ДРЕЗДЕН е бомбардиран по искане на Ген. Антонов,защото е голям ЖП център. Той не е бил включен в плановете на съюзниците.Големите жертви са пропаганда на ГЬОБЕЛС. Жертвите са 25 000 човека.Защо не висе свиди ВАРШАВА а плачете за ДРЕЗДЕН?

214

Бай Михал

преди 10 години

До Анонимен--241; Изобщо не може да става сравнение между Сталин град и Ардените. При Сталинград съотношението беше 280 000 германци,Италианци,Румънци и Унгарци срещу 2 милиона руснаци. При Ардените съотношениетое 250 000 SS са Срещу новобранци които са оставени да навлязат във военна форма,Освен това главореза ОТО СКОРЦЕНИ с 500 човека,отлично говорещи АНГЛЙСКИ, е изпратен да убие Айзенхауер и да всее объркване.Разузнаването на САЩ разбира намерението. Айзенхауер е заменен с приличащ на

213

Анонимен

преди 10 години

Помислете, руският изтребител е минал на 30 метра от американския самолет. На това му се казва висш пилотаж от много висока класа.Що се отнася до западния фронт, германците така са натиснали американците и англичаните с малобройните си резервни дивизии, че Чърчил и Рузвелт искат от Сталин да предприеме бързо настъпление. Така се осъществява 1000 киломтровото на стъпление до Одер

212

от 134 и 234

преди 10 години

След изложените факти, мисля си какво ли би се случило, ако качат въпросната Хибина на няколко ТУ-160 Белия Лебед (по НАТО класификацията Black Jack) и ги пуснат отново да направят визита до Венецуела с бойно въоръжение (разбирай ядрено оръжие), каквато визита направиха ноември месец миналата година, при която чичо-самовското правителство беше с настръхнали коси....

211

До 235 Adam 1966

преди 10 години

Бай Михаил 231 е прав - наистина е имало момент, в който Сталин е търсил сепаратен мир и е предлагал територията, която Хитлер вече беше завзел и наистина през българския посланик Стаменов. Хитлер дори не му отговорил.

210

Анонимен

преди 10 години

ПрЕхванал го... Демек държал го е, ама го е хванал по-удобно. Доста по-кофти ситуация, отколкото ако тепърва трябваше да го прИхваща...

209

Българин

преди 10 години

Бива тъпотии ,бива ,но такова чудо отдавна не съм чел. Русофили и русофоби ,спомнете си за дядо Либен и хаджи Генчо. Не приличате ли на тях ?Истината е ,че както си ги "мерят" на едните няма да издържат нервите и ще запалят света.Мислете с главите си.

208

Логично

преди 10 години

САЩ трябва да увеличат производството на тоалетна хартия за "военни цели", че нещо не могат да насмогнат напоследък...

207

До 232 КУКУ

преди 10 години

Прав си, СУ-24 е музеен експонат, към който просто са закачили Хибина.А сега си представи колко рула хартия биха се изхабили на Кук, ако тая същата Хибина я бяха закачили примерно на СУ-35, редом с полното му бойно въоръжение.... Друг интересен факт - Кук, който дълго време нарушаваше закона престоявайки незаканно в Черно Море, след срещата с музейния експонат бързо бързо се изнесе. А още по интересен е факта, че руснаците са имали законното основание не да симулират атака, а да атакуват.

206

Анонимен

преди 10 години

До кукуИ точно затова, че музеен експонат една камара велики и храбри" американски ... хвърлиха оставките си след имитационна атака от НЕВЪОРЪЖЕН самолет над натъпкания с оръжие Доналд Кук"!МНОГО Е ВЯРНО, ЧЕ СИ КУКУ ОТВСЯКЪДЕ!

205

Бай Михал

преди 10 години

До ER_Dr--221 ; От 24.06.до 06.07.41 г се състои най голямата ТАНКОВА БИТКА Между ДУБНО, ЛУЦК и РОВНОРуснаците я криеха защото там Германците ги размазаха. Руснаците ги командваше Ген. КИРПОНОС а РОКОСОВСКИ там е Ком. на дивизия.Тогава Сталин предлага Мир на Хитлер като му дава каквото поиска. Хитлер отказва. Преговорите са водени чрез нашето посолство.Тогава Сталин започва да се моли за помощ. Хрушчов пише;Сталин се страхуваше от Хитлер като мишка от КОТКА. Сталин изпада 10 дни в депресия

204

Анонимен

преди 10 години

До ФАКТИТЕ""На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море." - СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО 40 ХАМЕРИКАНЧЕТА С ПОЖЪЛТЕНИ ГАЩИЧКИ ПОДАЛИ РАПОРТ ЗА НАПУСКАНЕ НА НАВИТО ПОРАДИ ИЗЖИВЯНИЯ СТРЕС! ГОРКИТЕ *** ДУШИЧКИ .."Pyrvo biaha 15, sled tova 27, sega sa 40...Do edna godina ochakvam cialata armia da e podala ostavka :)Prodylzava "informiraneto" na bolshevikite po Youtub